Ki kezelje egy háztartásban a pénzt? (beszélgetés)
Nálunk az én számlámról vonják a hitelt, a rezsit meg a férjem utalja.
Ebben nincs semmi bonyolultság.
:)
Nem tudtam, hogy ez egy verseny:DD
Légyszi szólj a doromboló cicusnak, hogy ne gyártson több reg-et amin engem mószerol a modiknak:DD
Valószínűleg elkerülte a figyelmedet, hogy azzal azzal nincs bajod, ha a pasi rázza ki a zsebeit és ő kér vissza némi "kosztpénzt", hiszen két példát is hoztál rá :))
Kérdezd meg a pasit, miért van ez így, hátha hallasz valami érdekeset, amit a barátnőd elmulasztott megemlíteni :D
A kasszát szerintem alapvetően az kezelje, aki megfontoltabban bánik a pénzzel. Egyebekben pedig osztom agis hozzászólásait, nem írom le még egyszer.
Nálunk én keresek kevesebbet, egyébként minden költséget közösen fizetünk, a férjem mivel több a keresete értelemszerűen többet, például ha elmegyünk szórakozni, általában Ő fizet,persze ez sincs kőbe vésve, ha úgy alakul...
Ha esetleg hó végére elfogy a pénzem,-ez elég ritkán szokott előfordulni-kérek tőle annyit, amennyi nekem kell a következő fizetésig, és kész.
Egyébként tényleg ahány ház annyi szokás, lehet nem véletlen nincs a feleségnél a pénz-nem tud bánni vele, hülyeségekre költi...stb.
Az semmi esetre nem jó ha csak az egyik fél kezeli a kasszát. Teljesen mindegy melyik az a fél.
Megalázó. Mindig az dönt akinél a kasszakulcs.
Helyesnek tartom: Közös kassza oly módon, hogy rezsi ( lakás költségei + kaja + hitelek stb. ) közösen, felezve. A többit mindenki maga kezeli. Ha valamire kell eltenni. Pl. üdülés, tartós fogyasztási cikk közösen megbeszélve, ki milyen terhet tud vállalni.
Igy nincs vita. Vagy kevésbé...
Téged miért zavar az én nevetésem és jókedvem?
Eszembe nem jutna mást vizslatni igy..
Te mit vihogsz állandóan?
Komolyan, úgy viselkedsz, mint aki nem százas.
További ajánlott fórumok:
- Milyen háztartási munkát végeztél legutoljára?
- Vegyi árú, háztartási papír áru, egyéb(pl seprű)
- Háztartási eszközök és tárgyak, háztartásban használatos dolgok ABC-ben!
- Tengerimalac a háztartásban - tapasztalatok, élmények?
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Vezeted a háztartást, gyereket nevelsz, hogy jut idő magadra?