Ki kezelje egy háztartásban a pénzt? (beszélgetés)
Azt nem tudom, hogy a férje mennyire volt zsarnok.. pár hónapja kezdtünk el barátkozni, és ilyen mélyrehatóan még nem kérdeztem bele a dolgokba. Gondolom szerelemből ment hozzá, azt pedig erősen kétlem, hogy a házasság kötésük után lett a férj zsarnok, szerintem mindig is az volt, de a szerelem vak..
Szokta mondani, hogy ez neki kellemetlen, de nem akar, vagy nem mer erről beszélni a párjával, pedig ezt már azért mondtam egyszer-kétszer. De mindig azzal intéz le: "úgyse hallgatna meg".
Ha nem volt mindig zsarnok, kérdés, miért most lett azzá? Ha mindig az volt, kérdés, miért ment hozzá?
Egyébként a barátnőd is túlzásnak tartja?
Ez nálunk is így van... ha elmegyünk moziba, a párom fizet, ha akarnám se engedné, hogy beszálljak.
Hát, hogy a barátnőmnél miért nincs pénz.. nem tudom. Nem igen merek meg akarok ilyenekbe beleszólni. Lehet, hogy tényleg nem tud bánni a pénzzel, ettől függetlenül nem hiszem, hogy írásos engedélyt kell kérni, ha el akar menni pizzázni, és persze a blokkot is be kell mutatni, ha esetleg több pénzt kegyeskedik a férje adni neki.
Hát detto.. nálunk ugye úgy van, hogy vannak a csekkek, azt befizetjük, mindenki odarakja a magáét, bevásárolunk, aztán kész.
De náluk... mondjuk azt nem tudom, hogy megy a rezsi, de szerintem úgy, hogy a férj viszi a csekket, a pénzt és fizet mindent, mivel ugye csak ő dolgozik. De hát akkor is, egy háztartásban élnek.. és szó szerint csak arra jó neki az asszony, hogy mosson, takarítson, meg teljesítse házastársi kötelességeit.
Szóval, ki kezelje a családi kasszát?
:)
A szótáramban benne van, csak porosodik :))
Leszoktam arról, hogy minősítsek embereket. Nem tudhatom, hogy miért viselkedik úgy, ahogy.
Minél minősíthetetlen módon viselkedik egy ember, annál nagyobb trutyiban van.
További ajánlott fórumok:
- Milyen háztartási munkát végeztél legutoljára?
- Vegyi árú, háztartási papír áru, egyéb(pl seprű)
- Háztartási eszközök és tárgyak, háztartásban használatos dolgok ABC-ben!
- Tengerimalac a háztartásban - tapasztalatok, élmények?
- Mennyire segítenek be a nyugdíjas (vagy nem nyugdíjas), de még aktív szüleitek a gyermeke(i)tek mellett elvégzendő háztartási munkákba?
- Vezeted a háztartást, gyereket nevelsz, hogy jut idő magadra?