Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ki hogyan szoktatta szobatisztaságra a kutyáját? fórum

Ki hogyan szoktatta szobatisztaságra a kutyáját? (tudásbázis kérdés)


2009. máj. 11. 11:10
Sziasztok, látom senkinek sem megy egyszerűen a dolgo, nekem egy 7hetes kiskutyim van és vettünk bizonyos "Helyhez szoktató csepp"-et az egyik nagyobb állatboltban. A kikutya egyből odamegy ahogy felkell mert a szag amit a csepp kibocsájt irritálja és ezért oda-a pelenkára pisil!Evés utánn is egyből odacsepegetet és odamegy..Sajnos a kaiki már nem oda megy, de az a kevesebb..én mindenkinek ajánlom ezt a cseppet kb 800ft és sokáig elég! Sajnos még nemvihetjük, ki de a doki azt mondta, hogy késöbb az ajó elé csepegtessem a cseppet és akkor majd jelzi ha kiakar menni...De persze sokszor van olyan hogy játék közben rájön és akkor ahol van, de szerencsére ez kevesebbszer van!
19. sereva
2008. dec. 17. 09:50
Nekünk volt egy vizslánk-önmagától lett szobatiszta.
18. PixX
2008. dec. 16. 21:58

A kutya orrát nem szabad a piszkába belenyomni!!!!

Ez gusztustalan és megalázó számára.

4hónapos korig amugy sem tudja tartani a vizeletét, addig megszídni sem szabad!


Kutyapelus, és gyakori séta, logikusan.

Pl etetés után kikell vinni mert a kaja megnyomja a hasát és valószínüleg kakilni fog.

17. pemete
2008. júl. 23. 10:09
Mi is a 2-3 óránkénti sétát alkalmaztuk és 5-6 hónapos korára már teljesen szobatiszta volt a kutyus. Viszont örömében egy éves koráig bepisilt. De szerencsére ezt már elnőtte.
2008. jún. 12. 14:48
Minket a fiunk egy 4 hetes keverék kutyával lepett meg,nem voltunk felkészülve,fogalmunk sem volt hogy kell lakásban tartani,de mivel sokat utazunk és nincs kire hagyni kénytelenek voltunk./az előző kutyánk udvaron élt,de akkor még éltek a szüleim/.Néhány éjszaka fel kellett hozzá kelni,mi napközben dolgozunk,igaz délben hazajárunk ebédelni,igy fél-fél napokat magában volt.A hálószobában tartottuk,hát pici korban pisilt,kakilt,nem győztem mosni a szőnyeget/szerencsére könnyen mosható kisebb darabok/.Reggel,délben,este volt kint/kertes házunk van/.Sohasem bántottuk,nem szidtuk,nem fenyítettük semmilyen módon,még csak hangos szóval sem.Sokat takarítottam utána,de fél éves korára teljesen szobatiszta lett.Azóta egyszer sem fordult elő baleset.Azóta már okosabb vagyok,olvastam hogy kennelt kell neki csinálni,gondolom mint a kisgyereknek a kiságy,neki is lehetett volna a szobában egy helyet csinálni ahonnan amig dolgozunk nem tud kijönni és gondolom ott egy sarokban elvégezte volna a dolgát.Persze nem egy kis helyet,hogy azért ne legyen közel a termékéhez.A szobában is általában egy helyre csinálta.De tuléltük és a kutyunk mindenféle fenyités nélkül is megtanulta
2008. máj. 21. 12:17
én 4 hetesen hoztam el és itt nem nagyon van hová kivinni, ráadásul picike is nagyon - az utca az betontenger - így vettem almot :) bele is megy, már megszokta, néha ugyan itt-ott besikeredik, de nem panaszkodhatom rá, rendes kislány - volt már máskor is kutyám lakásban és elmondhatom, hogy 6. hónapra már rendesen kivárta a maga idejét, kijárt, nem a lakást piszkolta, néha bosszúból, ha hosszabb időre magára kellett hagynom (a munkahelyemre mégsem vihettem)
14. Healp
2008. máj. 10. 21:42

A kiskutyák kb 8 hónapos korig nem bírják rendesen tartani se a pisit se a kakit,mert a záró izmaik nem zárnak még rendesen.

Bőven elég ha valaki evés után kiviszi őket és ha netán bepiszkít rászól,hogy nemszabad.De ilyen dologért rácsapni akár puha újsűggal vagy ódívatúan belenyomni az orrát felesleges és megtöri lelkileg a kutyát,az is előfordúlhat,hogy nemfog bízni a gazdiban..

Akinek nincs ideje levinni a kuytáját annak vagy ne legyen kutyája mert azt a napi 4-5 órát amire felnőttkorában szüksége lesz valószínű nem tudja majd megadni neki,ha mégis bevállal kutyát akkor olyan helyre kell Őt tenni amíg nem vagyunk otthon ami könnyen tisztítható.

Ha egy kuyta egyéves kora után is bepiszkít,akkor lehet valamilyen kölyökkori felfázása maradt vissza,vagy dominancia probléma ami nem azt jelenti,hogy nem szobatiszta a kutya,sőt ellenkezőleg..ebben az esetben a fenyítés csak ront a helyzeten,céltudatos határozott,logikus nevelés kell ami egyeltalán nem egyenlő a fájdalomingeres képzéssel.

13. emrus
2008. márc. 9. 08:33
Én azt olvastam, hogy a kutya 1 éves korára lesz szobatiszta, addig nagyon nehéz bármit is kezdeni velük, mert nem érzik, hogy pisilni kell csak elcsurran nekik, volt aki pelenkát rakott rájuk. És egy éves kora felé lehet próbálkozni, hogy mindíg ugyanabban az időben kell kivinni, de állitólag 1 évesen már ő önállóan is megoldja a problémát, mert a kutya a helyétől a lehető legtávolabb végzi a dolgát.Állitólag nem érdemes emmivel sem ütni mert nem tudja miért ütöd hiszen nem érzi, hogy pisilni kell.
12. Teráz
2007. júl. 7. 20:22
a 'szoktattuk' szót nem 3 't'-vel akartam írni, bocsi
11. Teráz
2007. júl. 7. 20:20
Sziasztok! Mi úgy szoktatttuk szobatisztaságra a kutyáinkat, h. amikor besikeredett a "baj", akkor határozottan (de nem ordítva) közelnyomtuk a kis orrukat a kutyagumihoz, v épp pisihez, és újságpapírral (nem telefonkönyvnyi vastagságúval) elfenekeltük őket. Nálunk hamar bevált! A lényeg, h. kézzel soha ne verjük a kedvenceinket, hiszen a kezünkkel simogatni szoktuk őket...ez nagyon fontos!
2007. jún. 22. 15:11
És akinek nincs ílyen sok ideje, hogy 2-3 óránként kivigye, az mit tegyen?
2007. jún. 22. 14:49
Szerintem amíg kölyök addig kell próbálkozni.Én 2 óránként kivittem,és csak akkor jöttünk be,ha elvégezte a dolgát.3-4 nap alatt megtanulja,hogy azért járunk ki.Amíg kölyök,minden ébredés után is pisil.
2007. jún. 12. 14:27
Nekem az udvaron van,de szintem többször vidd ki, Meg ilyesmik!!
2007. jún. 12. 14:10
két hónapig 2-3 óránként kivittem és megvártam míg pisil,majd nagyon megdicsértem és jutalomfalatot adtam neki. Így már szinte várta mikor mehet ki pisilni. Ha bent néha bepisilt nagyon megszindtam (emeltebb hangon, mindig ugyanazt a szót használva).
2007. jún. 12. 13:55
Az én kis vizslámat bizony 3 óránként vittem ki,hogy elvégezze a dolgát.Néha mindezek ellenére is bevécézett a lakásba,ilyenkor az orrát belenyomtam a "dolgába" s utánna ráütöttem az orrára,így egy idő után megtanulta,hogy ha vécézni kellett neki,odament a bejárati ajtóhoz,leült s vakkantott,hogy neki ki kell mennie.Igaz,eltartott 2-3 hétig!
2007. ápr. 8. 21:30
Bizony az első hetekben óránként vittem ki sétálni és akkor elvégezte a dolgát. Majd ritkitottam ezeket a kimenteleket. Utánna állandóan jelezte, ha kellett valami. Megtanulta elég gyorsan.
2007. ápr. 5. 18:15

Én is éppen benne vagyok a sűrűjében, :D)

Épp most szoktatom őt a kutyapelusra, hát néha mellé sikerül. De ha feljön az emeletre, bizony odakakil a folyosóra, amiért megszidom.

Én is várok jó ötleteket. Még 1 hónap és ki kell mennünk az utcára. Szerintem én jobban félek ettől,mint a kiskutyám., nem csak a szobatisztaság miatt. (törpe uszkár).

2007. ápr. 5. 13:45
Sok türelem, szőnyeg, lábtörlő kivonva a forgalomból, kutyapelus használata
2007. ápr. 5. 11:11
sajnos sok türelemmel és sikerülni fog
2007. ápr. 5. 11:03
Ki hogyan szoktatta szobatisztaságra a kutyáját?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook