Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Két pudingot főztem fel 1liter tejjel.Sütihez, plusz tettem bele 12dkg margarint, cukrot.Folyik.És sütibe kellene.Mit tegyek? fórum

Két pudingot főztem fel 1liter tejjel.Sütihez, plusz tettem bele 12dkg margarint, cukrot.Folyik.És sütibe kellene.Mit tegyek? (tudásbázis kérdés)

1 2 3
50. Ndia
2009. jún. 17. 15:27
A meglévő krémet már ne főzd, és lisztet se keverj hozzá. A zselatin fix jó lesz szerintem.
49. lexi018 (válaszként erre: 48. - Töttike)
2009. jún. 17. 15:27
okés,de 5percre van a bolt:)Sietek és megirom majd:)
2009. jún. 17. 15:26
Nem lesz túl kemény, de ha gondolod, keverj hozzá csak egy csomagot, akkor már nem fog folyni és túl kemény se lesz tutira! Rá van írva, hogy lehet e kézmeleghez is hozzákeverni, vagy sem, nem tudom már. De mielőtt elmész tedd be a pudingot a hűtőbe! Lehet mire visszérsz amúgy is jobb lesz az állaga!
47. lexi018 (válaszként erre: 45. - Töttike)
2009. jún. 17. 15:25
ha nem lesz fix,akkor nem veszek semmit.:)De nem lesz túl kemény,ugye tőleÍ?Í
2009. jún. 17. 15:25
ja.nbem tettem fagyóba,mert még túl meleg volt,mondom tutira leolvadna:)
2009. jún. 17. 15:24
Ha csak sima zselatint kapsz, az nem a legjobb, mert akkor fel kéne melegítsed a pudingot, de mivel már benne van a margarin, ez nem lenne valami jó!
44. lexi018 (válaszként erre: 42. - Töttike)
2009. jún. 17. 15:23

és nem lesz tőle túl kemény,ugye???

És ha kézmeleg,akkor belekeverhetem,ugye?

2009. jún. 17. 15:22
A zselatin fix az azért jó, mert hidegen is hozzá tudod keverni akármilyen krémhez!
2009. jún. 17. 15:21
Na, ha mész a boltba, akkor zselatin fixet vegyél! Rá van írva, hogy mennyi krémhez hány csomag kell, de azt hiszem kettő kell az egy literhez.
41. cel (válaszként erre: 28. - Tappancsmama)
2009. jún. 17. 15:21

Mi csak is 1,5-ös tejet használunk, remek vele a puding.


Bár a gond valószínűleg már rég megoldódott, a lényeg, hogy a pudingot minden esetben teljesen ki kell hűteni, hagyni, hogy dermedté váljon és vajat, margarint csak ez után szabad belekeverni, ajánlott keverőgéppel, hogy teljesen sima legyen.

40. m.gery (válaszként erre: 33. - Lexi018)
2009. jún. 17. 15:20

A meglévő krémet már ne főzd, mivel benne van a margarin. Ha van zselatinod, kipróbálhatod, kevés tejbe elkavarod, felolvasztod, aztán amikor már kézlangyos, hozzákavarod a másik krémhez.

Nem keményedett, mióta a fagyóban van?

39. lexi018 (válaszként erre: 38. - Töttike)
2009. jún. 17. 15:20
hát megyek a boltba és veszelk:Nem tudom milyen lesz...Mondd el melyik milyen menyni kell és már megyek is.Az nem baj ha már csak nagyon kicsit langyos a puding?attól még hozzákeverhetem,ugye?
2009. jún. 17. 15:17
Nem mindegy, hogy milyen zselatinod van!
2009. jún. 17. 15:15
Milyen zselatinod van otthon?
2009. jún. 17. 15:15
Nyugodtan tegyél bele zselatint! Nem lesz kocsonyás!
35. lexi018 (válaszként erre: 32. - Töttike)
2009. jún. 17. 15:14
és ha beletsezm a zselatint?akkor is lefolyik majd???mennyi kell bele?
2009. jún. 17. 15:14
Én főznék egy deci tejjel egy teljes zacskó pudinggal egy újabb adagot, felmelegíteném azt, amelyik híg és beleönteném a sűrűbe, majd összefőzném.
2009. jún. 17. 15:13
akkor ki mkit javasol?zselatin?vagy főzzem?
2009. jún. 17. 15:13

Ha van otthon zselatin fixed, akkor azt keverjél hozzá. Mert szerintem ha lehűtöd, akkor sem lesz elég kemény, kicsit folyós lesz. Legközelebb szerintem is csak 8 dl tejet fogjál 2 cs pudinghoz. Sőt van olyan süti receptem, amihez 6 dl van írva 2 cs-hoz! Ha van még otthon tejed és pudingod, akkor kezdheted előlröl is, jobban jársz, mert talán éppen fel tudod szeletelni a sütit, de mire a tányérokra kerül tuti, hogy lefolyik majd.

Sok sikert!

2009. jún. 17. 15:11
Tedd fel,meg egy kicsit fozzed, ha nem surusodik, akkor szorj hozza, meg egy kis pudingport.
2009. jún. 17. 15:10
bakker...de,1.5.ös tej...Akkor már azselatin sem menti meg?
29. lexi018 (válaszként erre: 27. - Tunderke0701)
2009. jún. 17. 15:09
de attól milyen lesz??nem ilyen kocsonyás???vagy marad ilyen,csak sűrűbb lesz?mennyi kell hozzá,ha 1literből csináltam?
28. tappancsmama (válaszként erre: 25. - Lexi018)
2009. jún. 17. 15:09

Szia!


Na hogy áll a sütidhez a krém?Véletlenül nem 1,5%-os vagy annál kisebb zsírtartalmú tejjel csináltad?Mert a múltkor olvastam a dr. oetker oldalán hogy ezek a pudingok,krémek állítólag csak akkor sikerülnek jól,ha 2,8% tejjel vannak elkészítve.

2009. jún. 17. 15:07
tegyél hozzá zselatint.
2009. jún. 17. 15:06

???

Zsófyc:)Vagy valaki:)

25. lexi018 (válaszként erre: 23. - Zsófyc)
2009. jún. 17. 15:03
és attól nem lesz ilyen kocsonyás???
2009. jún. 17. 15:02

nem sok különbség van hogy krém vagy puding, ha a zacskósból csináljuk.

Nekem tényleg az a tapasztalatom ha tovább főzöm kis lángon jobban besűrűsödik, keményebb lesz én simán pudingnak megcsinálva is beleteszem a sütibe nem folyik.pont ma csináltam palacsintába.

2009. jún. 17. 14:58
én a múltkor ugyanígy jártam, zselatint kevertem hozzá, attól megdermedt:)
2009. jún. 17. 14:57

és most,hogy már benne van a margarin,már nem főzhetem,ugye?


A másik,hogy ha most megcsinálom a sütit,akkor sütivel együtt is megkeményedik,ugye?

21. gabilive (válaszként erre: 16. - Salabakter)
2009. jún. 17. 14:56
Nem mindegy,hogy krémnek főzi az ember,vagy simán pudingnak.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook