Két pudingot főztem fel 1liter tejjel.Sütihez, plusz tettem bele 12dkg margarint, cukrot.Folyik.És sütibe kellene.Mit tegyek? (tudásbázis kérdés)
és nem lesz tőle túl kemény,ugye???
És ha kézmeleg,akkor belekeverhetem,ugye?
Mi csak is 1,5-ös tejet használunk, remek vele a puding.
Bár a gond valószínűleg már rég megoldódott, a lényeg, hogy a pudingot minden esetben teljesen ki kell hűteni, hagyni, hogy dermedté váljon és vajat, margarint csak ez után szabad belekeverni, ajánlott keverőgéppel, hogy teljesen sima legyen.
A meglévő krémet már ne főzd, mivel benne van a margarin. Ha van zselatinod, kipróbálhatod, kevés tejbe elkavarod, felolvasztod, aztán amikor már kézlangyos, hozzákavarod a másik krémhez.
Nem keményedett, mióta a fagyóban van?
Ha van otthon zselatin fixed, akkor azt keverjél hozzá. Mert szerintem ha lehűtöd, akkor sem lesz elég kemény, kicsit folyós lesz. Legközelebb szerintem is csak 8 dl tejet fogjál 2 cs pudinghoz. Sőt van olyan süti receptem, amihez 6 dl van írva 2 cs-hoz! Ha van még otthon tejed és pudingod, akkor kezdheted előlröl is, jobban jársz, mert talán éppen fel tudod szeletelni a sütit, de mire a tányérokra kerül tuti, hogy lefolyik majd.
Sok sikert!
Szia!
Na hogy áll a sütidhez a krém?Véletlenül nem 1,5%-os vagy annál kisebb zsírtartalmú tejjel csináltad?Mert a múltkor olvastam a dr. oetker oldalán hogy ezek a pudingok,krémek állítólag csak akkor sikerülnek jól,ha 2,8% tejjel vannak elkészítve.
???
Zsófyc:)Vagy valaki:)
nem sok különbség van hogy krém vagy puding, ha a zacskósból csináljuk.
Nekem tényleg az a tapasztalatom ha tovább főzöm kis lángon jobban besűrűsödik, keményebb lesz én simán pudingnak megcsinálva is beleteszem a sütibe nem folyik.pont ma csináltam palacsintába.
és most,hogy már benne van a margarin,már nem főzhetem,ugye?
A másik,hogy ha most megcsinálom a sütit,akkor sütivel együtt is megkeményedik,ugye?
További ajánlott fórumok:
- Lehet-e kapni kereskedelmi forgalomba, előre elkészített, cukrozott, kikevert Rama margarint?
- Milyen ételekbe lehet felhasználni a margarint?
- Rizsfelfújtba a margarint még melegen kell belerakni?
- Milyen margarint használtok sütisütéshez?
- Budapesten hol lehet ánizst venni? Sütihez kellene.
- Mirinda szeletbe a margarint lehet helyettesíteni mascarponéval?