Kérlek segítsetek dönteni! (beszélgetés)
Én előbb okj-ra mentem. Kettőt is elvégeztem mire kitaláltam,hogy milyen egyetem lenne a nekem való. Végigcsináltam az összeset,mellett dolgoztam. Most itthon vagyok a kisfiammal. :)
Ha kitartó vagy,akkor mindegy a sorrend. Csak olyat válassz,ami tényleg érdekel.
Attól,hogy valami mostanában keresett nem biztos,hogy neked is be fog válni...főleg ha esetleg zsigerből utálod. :D
Ha "dolgozol egy kicsit" utána már nehéz újra egyetemre menni.
Társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó
Adótanácsadó
Pénzügyi-számviteli ügyintéző
Valutapénztáros és valutaügyintéző
Ezek közül is tudsz válogatni, mind OKJ-s képzések. De még te is utána tudsz nézni, mik vannak, melyiknek felelsz meg.
Szia!
Én is most érettségizek. Szerintem az egyik legfontosabb a nyelvtanulás. Ha egyetemre mész, ha okj-ra, mindeképp tanulj nyelvet mellette. Azt ne hagyd abba, bár nem tudom, hogy van-e méár nyelvvizsgád, de érdemes megtanulni még egy nyelvet, ha meg még nincs egy nyelvvizsgád sem akkor pláne.
Ne azzal foglalkozz, hogy mi a keresett, előbb azt gondold ki, hogy mi érdekel. Aztán azon a témakörön belül is fogsz találni olyat, ami "keresett".
Én jártam a pénzügyi és számviteli főiskolára, és attól, hogy annyira keresett szakma, pláne azok, akik ott végeztek, mégse talál mindenki állást magának a szakmában...
És ha még nem is érdekel, egy életen keresztül kínozhatod magad vele...
Szia Ferike!
Én azt ajánlom,tanulj egy olyan szakmát,ami keresett,és kedvedre való.Vannak ún. hiány szakmák.Aztán abban lépdelj fentebb.Így munkád is hamarabb lehet.Az egyetemet elvégezheted még,hiszen olyan fiatal vagy.Az irány már meg lesz adva. :)
Leérettségiztél, ok.
Felvettek felsőoktatásba valahova? Jelentkeztél?
Mit akarsz csinálni??
Ha nem tudsz dönteni, akkor kezdj nyelvet tanulni, akár menj ki külföldre egy évre bébiszitterkedni, az idő alatt van időd gondolkodni, pénzt is keresel, nyelvet is tanulsz...
További ajánlott fórumok:
- 2 gyerekes Anyukák, segítsetek gondolkodni, kérlek!
- Kérlek segítsetek rajtam!
- Azért kérem a segítsegetek, hogy egy életre szóló dologban dönteni tudjak...
- A férjem nem tud dönteni köztem és egy másik nő között
- Melyik lány a szebb? nem tudok dönteni, segítsetek!
- Etikus viselkedés...Nem tudok dönteni..:S Segítsetek..