Kedvenc idézetek (beszélgetés)
"A legszebb öröm a káröröm, mert nincs benne irigység!"
/Andi/
Mi van a hipochonder sírkövére írva?
"Na ugye!"
/vicc/
" Internetes kommentekkel nincs értelme foglalkozni, ha valaki mentálisan egészséges akar maradni."
-Dancsó Péter-
Sose tulajdonítsd rosszindulatnak azt, amire az ostobaság is elégséges magyarázat!
Robert Anson Heinlein
Nem tehetek arról, hogy megszülettem, és nem tehetek arról, hogy meghalok. Ami a kettő között van, arról tehetek. Ez az én szabadságom, ha úgy tetszik, öröklétem.
- Csukás Istvan, magyar író -
"Nem sokat hiszek az emberi eskükben és fogadkozásokban: az emberi szavak könnyebben repülnek, mint az ökörnyál ősszel."
(Márai S.)
A nemesszívűség a legcsodálatosabb erény. Kerüld a fösvényeket. Kicsi lélek szorult beléjük.
Anne Fortier
"A lélek abból táplálkozik, aminek örül."
(Reinhard K. Sprenger)
"Az érdek nélküli szeretet lehet feltétel nélküli. A szerepek, a maszkok nem tudják szeretni egymást. Csak azt szeretheted, akit ismersz, és csak azt ismerheted igazán, akit szeretsz."
/Feldmár András/
A mondabeli tövismadár csak egyetlen egyszer énekel életében, de akkor szebben, mint a föld bármely más teremtménye. Ahogy elhagyja fészkét, egy tövises fát keres, és nem nyugszik, amíg rá nem talál. Akkor az ádáz ágak között rázendít dalára, és felnyársalja magát a leghosszabb, leghegyesebb tövisre. Haldokolva fölébe emelkedik önmaga szenvedésének, hogy túltrillázza még a pacsirtát, a csalogányt is. Egyetlen csodálatos dal, az élete árán. De akkor az egész világ elnémul, őt hallgatja, és Isten mosolyog az égben. Mert a legeslegjobbnak mindig fájdalom az ára.
- Colleen McCullough: Tövismadarak -
A halál, mint olyan, nekem nem félelmetes. Ahogy Shakespeare mondja, ha idén meghalunk, jövőre már nem kell.
- Murakami Haruki, japán író és műfordító -
"Különösen szeressétek a gyermekeket, mert vétek nélkül valók, mint az angyalok. A mi örömünkre vannak a világon, hogy jobbá tegyék szívünket."
(Dosztojevszkij)
"Az életet nem azok a napok jelentik, amelyek elmúltak, hanem azok, amelyekre emlékezünk."
(Pjotr Pavlenko)
Ha egy macska nyávog a lábadnál és felnéz rád, az élet mosolyog rád.
Kedi - Isztambul macskái c. film
"Egy-egy illat felidéz bennünk egy embert és egy egész életmesét."
(Müller Péter)
"A barátság a lelkek közötti legközelebbi kapcsolat."
(Müller Péter)
"A virágok arra tanítanak, hogy semmi sem örök: sem a szépség, sem a hervadás, hiszen a magokból új növények serkennek. Jusson eszedbe ez, ha örömet, fájdalmat vagy bánatot érzel. Minden elmúlik, megöregszik, meghal és újjászületik."
(Paulo Coelho)