Kedvenc idézetek (beszélgetés)
Senkit sem ismerhetünk meg teljesen.
Ezért a legfélelmetesebb elfogadni valakit, hittel és bizalommal,
és reménykedni, hogy ő is így fogad el minket.
Libba Bray
Egy ember nemcsak a tetteivel árthat másoknak, hanem a közömbösségével is, és ebben az esetben is felelősség terheli őt.
John Stuart Mill
Más emberek, egészen mások, mint mi,
s... nekünk ezt mindig egy-egy fájdalmas érzés árán kell megtanulnunk.
Molnár Ferenc
Szepes Mária
Más vagy
Az a baj ugye, hogy az egyformák közé nem illesz,
Fejed egy kicsit kiáll. Erről nem tehetsz.
Hogy lenyessék, ahhoz már nincs bennük mersz.
"A gondolataid betakarnak, és álmaimban táncolok veled, hogy visszatérjen a hajnal. (...) Az a baj, hogy anélkül lépek át egyik évszakból a másikba, hogy a karomba zárhatnálak, de továbbra is él bennem a remény."
Consuelo de Saint-Exupéry
Könnycsepp -, egy hangya ivott belőle,
eltűnődve nézi benne arcát
és mostan nem tud dolgozni tőle.
József Attila
Goethe
Néha a sorsunk egy téli gyümölcsre emlékeztet.Ki gondolná,
hogy azok az ágak ismét kizöldülnek és virágot hoznak,
de azért reméljük és tudjuk, hogy így lesz.
Miért fáj jobban az elveszített, feltámaszthatatlan vagy sosem volt szeretet hiánya, mint amilyen örömöt nyújt a jelenlévő, a jelen időben melengető?
Raffai Sarolta
Nem lehet nyugodtan élni, ha valaki a múltjából nem vonja le a megfelelő tanulságot. Ezért megfontolandó a felejtés, és teljes mást jelent a számontartás. Ha én elfelejtem, hogy mit tettem a múltban, de ebből tanultam, akkor az életem arra fog ítélni, hogy mindezt újra és újra átéljem.
Csernus Imre
Mindenkinél jobban te hiányzol,
ha számbaveszem majd a veszteségeket.
A szivárványos, közelítő halálban
velem lesz az, aki végig szeretett,
de te, ki tudja, hol leszel?
Akit naponta elvesztettelek.
Takács Zsuzsa
"Nélküled nekem semmi nem ér semmit,
én magamhoz akarlak szorítani,
érezni akarom a melegségedet,szíved dobogását."
Georges-Emmanuel Clancier :Tétova szeretők
Oravecz Imre
Késő délután
Az erdő mögé került a Nap
kúszik lefelé a hegyről az árnyék,
nemsokára eléri szívedet.
"Elrabollak és magammal viszlek! Harcolni fogok veled, teérted. Legyőzök mindent, meglátod, leküzdöm a nehézségeket, és nem adlak senkinek és semminek!"
Wladyslaw Stanislaw Reymont
"Az öröm sosem olyan erős és mély, mint amilyen a fájdalom tud lenni."
Bodor Pál
"Nincs mitől félned. Csak azt veszítheted el, amit el kell veszítened. És jobb, ha minél előbb megszabadulsz tőle, mert minél tovább marad, annál erősebbé válik."
(Osho)
"Az élet az, ami megtörténik veled, miközben azzal vagy elfoglalva, hogy egyéb terveket szövögetsz."
John Lennon
"Az élet,kedvesem,teljesség.Az élet,hogy egy férfi és egy nő találkoznak,mert összeillenek,mert olyan közük van egymáshoz,mint az esőnek a tengerhez,egyik mindig visszahull a másikba,alkotják egymást,egyik feltétele a másiknak.Ebből a teljességből lesz valami,ami összhang,s ez az élet."
(Márai Sándor)
"Bennem van egy eléggé határozott ítéleterő, senkit nem tudok gyűlölni, sőt az utálat is kiveszett a szívemből, de azért azt pontosan tudom, hogy kitől mit várhatok."
Jókai Anna
"Mindegy, mi áll előttünk. Működni fog. Mert túlságosan szeretlek ahhoz, hogy valaha is elengedjelek."
Claudia Gray
"Az emberek megmossák az arcukat, kezöket,
de vajon hány az, aki mindennap megmossa a lelkét is. "
Gárdonyi Géza
"Ha Isten könnyet helyez a szemedbe, az csak azért van, mert a szívedben szivárványt akar kifeszíteni."
Charles Haddon Spurgeon
"Sokak szerint a remény erőt ad, mások viszont, akik már reméltek, nemcsak úgy ímmel-ámmal, hanem igazán, azok tudják, hogy ez pont fordítva van: a reményhez kell az erő. Sokkal több erő kell hozzá, mint
a reménytelenséghez."
Bartis Attila
Ágai Ágnes
Amikor nem vagy itt,
olyan töményen vagy velem,
hogy átforrósodom.
"A lelki szeretetben énünk kőkemény falai megrepedeznek, s mint az árvíz kilépünk magunkból,s a másik világát is elöntjük. Még akkor is, ha ez a világ tele van gátakkal, akadályokkal, szögesdrótokkal. S mindezek hiába bántanak, sértenek, karcolnak, vagy sebeznek. És bárki, aki hozzánk is belép szöges, tüskés, csapdákkal és akadályokkal teli országba jut. Onnan tudod, hogy valaki szeret, hogy túllép ezeken a bántó akadályokon, sérelmeit megbocsátja, hibáidat eltűri, s elfedi.
És jön tovább, és helyet csinál magának benned: mert szeret."
/Müller Péter/
"Mindnyájan vágyunk arra, hogy felfigyeljenek ránk, megértsenek és dédelgessenek bennünket. Mindannyian különlegesnek és egyedinek érezzük magunkat, és sóvárgunk, hogy legyen valaki, aki hozzánk hasonlóan különleges, akivel kölcsönösen megbecsülhetjük egymást. Azt akarjuk, hogy legyen valaki, aki kiválaszt bennünket, és a maga világának közepébe helyez. Romantikát akarunk, hogy elevennek, szükségesnek és pótolhatatlannak érezhessük magunkat."
Shmuley Boteach