Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Káposztás tyúkragu recept

Káposztás tyúkragu recept

Elkészítési idő 120 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Káposztás tyúkragu hozzávalói:
70 dkg tyúkhús
1 nagy fej vöröshagyma
1 kis fej édes káposzta
2 dl száraz fehér bor
20 dkg főtt füstölt sonka
2 dl tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
5 dkg füstölt szalonna
3 ek. étolaj
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, fűszerpaprika


A Káposztás tyúkragu elkészítési módja:
A tyúkhúst kicsontoztam és felkockáztam. A megtisztított vöröshagymát az olajon megfonnyasztottam, majd a húskockákat rádobtam. Pár perc pirítás után aláöntöttem kb. 2 dl vizet, fűszereztem és fedő alatt puhára pároltam. Közben a lereszelt káposztát az apróra összevagdalt, kisütött füstölt szalonnával fedő alatt, gyakori kevergetés mellett puhára pároltam. Amikor a tyúkhús megpuhult, hozzátettem a káposztát és az apróra vágott főtt sonkát. Ráöntöttem a fehérbort, felforraltam, majd a tejföl, a liszt és 1 dl víz keverékével behabartam az ételt. Jól kiforraltam, végül rászórtam a finomra metélt petrezselyemzöldet és galuskával kínáltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A káposztás tyúkragu elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook