Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Sajtszószos pulykamell recept

Sajtszószos pulykamell recept

Elkészítési idő 35 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Sajtszószos pulykamell hozzávalói:
50 dkg pulykamellfilé
4 dkg vaj,
1 db kisebb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. étkezési keményítő
2 dl tejszín
10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt szerecsendió


A Sajtszószos pulykamell elkészítési módja:
A felszeletelt húst megsóztam, megborsoztam és kicsit állni hagytam. Közben a finomra felvágott vörös- és fokhagymát a vajon megpároltam, fűszereztem. Fokozatosan felöntöttem kevés vízzel. Ha felforrt, a tejszínnel simára kevert keményítő és a reszelt sajt hozzáadásával krémesre főztem. Az előkészített húst kevés olajon mindkét oldaláról szép pirosra sütöttem, majd a mártással nyakon öntve tálaltam. Rizzsel vagy burgonyával körítve tálalható.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A sajtszószos pulykamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook