Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott vajbab recept

Rakott vajbab recept

Elkészítési idő 50 perc

A Rakott vajbab hozzávalói:
1 kg zöldbab
2 ek. étolaj
20 dkg virsli
2 db tojás
1 dl tejföl
6 dkg reszelt sajt
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, petrezselyemlevél


A Rakott vajbab elkészítési módja:
Egy megfelelő nagyságú tűzálló tálat olajjal kikentem. A virsliket karikára vágtam és a felhevített olajban megfuttattam. Hozzátettem a már előzőleg kisebb darabokra vágott és megfőzött zöldbabot, fűszereztem, apróra vágott petrezselyemmel ízesítettem. Beleöntöttem a tűzálló tálba. A tojást külön edényben elkevertem a tejföllel, sóztam, borsoztam és ráöntöttem a babra. Tetejét megszórtam a reszelt sajttal és 180 C fokos sütőben szép pirosra sütöttem.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott vajbab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook