Kalács recept

Elkészítési idő 60 perc

A Kalács hozzávalói:
1 kg liszt
8 evőkanál cukor
2 kk. só
2 dl olaj
10dkg élesztő
6 dl langyos tej


A Kalács elkészítési módja:
A lisztet a cukorral, sóval, olajjal egy nagyobb tálba tesszük.Élesztőt felfutatjuk ha már szépen feljött hozzá öntöm a tálba lévőkhöz és jól bedagasztom. Mikor megkelt 4 részre osztjuk és külömböző töltelékkel megtöltjük.A tetejüket tojássárgájával megkenjük. 200 fokon 20 percig sütjük. Túróval és mazsolával a legfinomabb.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A kalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook