Puncs szelet recept

Elkészítési idő 70 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Puncs szelet hozzávalói:
4 tojásból piskóta tekercs.
TÖLTELÉK:
17 dkg liszt
5 dkg ráma
6-7 dkg porcukor
1 tojás sárga
1 kk sütőpor
1 ek tejföl

2 dl meleg tej
15 dkg vaj
15 dkg porcukor,
3 ek baracklekvárt
3 ek rumot
3 ek kakaót,

Rózsaszin máz
21 dkg porcukor
3 ek olaj
3 ek meggylé-simára keverni.Fényes lesz.


A Puncs szelet elkészítési módja:
4 tojásból piskóta tekercs. TÖLTELÉK: 17 dkg liszt 5 dkg ráma 6-7 dkg porcukor 1 tojás sárga 1 kk sütőpor 1 ek tejföl Összedolgozzuk, nyújtjuk, tepsi hátán sütjük. Ha kihűlt összetördeljük, 2 dl meleg tejet ráöntünk, állni hagyjuk. 15 dkg vaj 15 dkg porcukor, jól kikeverjük, hozzá adunk 3 ek baracklekvárt 3 ek rumot 3 ek kakaót, összedolgozzuk, hozzá adjuk a tejben áztatott, összetört lapot. A piskóta tekercset megkenjük baracklekvárral, egyik végébe elkenjük a tölteléket, és feltekerjük. Állni hagyjuk egy -két órát, és szeletelhető. Rózsaszin máz illik rá.

A máznál én a bodza bogyó levét használom, 2 ek-al.
Ezt nyáron készítem.Turmixolom, leszűröm, majd kis üvegekbe lefagyasztom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A puncs szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook