Jókai szelet recept

A Jókai szelet hozzávalói:
15 dkg cukor,
20 dkg margarin,
40 dkg liszt,
2-3 tojás sárgája,
1/2 csomag sütõpor (6g),
12 g vaniliás cukor,
tejföl.

Töltelék:
lekvár piros színű (meggy, málna stb.)

Máz:
20 dkg porcukor,
3-4 ek forró víz,
ételszínezék .


A Jókai szelet elkészítési módja:
A tésztához valókat annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy közepes kemény tésztát kapjunk. 3 lapot sütünk belőle. Szép piros lekvárral megtöltjük. A mázhoz a hozzávalókat összekeverjük, rózsaszínűre szinezzük és leöntjük vele a kész süteményt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A jókai szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook