Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Borzaskata recept

A Borzaskata hozzávalói:
Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 tojás sárgája
1 sütõpor
2 evőkanál kakaó
kevés tejföl

Töltelék:
1 kg áttört tehéntúró
25 dkg porcukor
3 tojás sárgája
1 citorm reszelt héja
5 dkg darált babapiskóta v. keksz
4 tojás kemény habja
mazsola


A Borzaskata elkészítési módja:
A tésztát gyorsan összegyúrjuk, 2 cipóba osztva hûtõszekrénybe tesszük (kb. 1 órára). Közben elkészítjük a tölteléket, ízlés szerint mazsolát is tehetünk bele. Egy közepes nagyságú tepsit kivajazunk, a tészta egyik felét kinyújtva belesimítjuk. Erre jön a túrótöltelék. A tészta másik felét nagylyukú reszelõn a töltelék tetejére reszeljük. Forró sütõbe toljuk, de 10 perc után mérsékeljük a lángot, és még kb. 30 percik sütjük. A tepsiben hagyjuk kihûlni, majd hosszúkás szeletekre vágva, vaníliás cukorral meghintve tálaljuk. Megjegyzés: Ha nincs kedved a reszelõvel bajlódni, a tészta másik felét egyszerûen kinyújtva is ráteheted a süteményre. Nem lesz olyan szép, de így is finom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A borzaskata elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook