IVIG (beszélgetés)

1 2
25. Szössz (válaszként erre: 24. - Ágio8405)
2020. okt. 6. 14:29

Köszönjük, nagyon bízunk benne :)

Baratnomnek sem volt peteerese 3 év sikertelenség után elkezdte szedni a baratcserjet, mehpempot és kenni a progeszteron krémet. 2 hónap után terhes lett. :)

Mindig van remény, mindent ki kell próbálni és nem szabad feladni.

24. Ágio8405 (válaszként erre: 23. - Szössz)
2020. okt. 6. 14:22
Köszi. Remélem nektek is hamarosan sikerül. Nekem az alap gond a Pcos volt alig ciklussal, peteérés nélkül hónapokig. Soha nem volt halvány tesztem sem előtte. Aztán amikor tenyleg a legideálisabbak voltak a körülmények akkor jött.
23. Szössz (válaszként erre: 22. - Ágio8405)
2020. okt. 6. 14:11

2019 decemberében tettem le a glutént, mert voltak tünetei, így az immonologus javasolta (gyulladast okozhat és veteleshez vezet)

Utána elmentem genetikai vervetelre és sajnos örököltem az erzekenyseget enyhe hajlammal. Így most babához teljesen ki kell iktatnom. Úgyhogy már az sincs :)

Engem 2 éve már lombikra küldtek akkor azt mondtam,amíg nem néztek meg mindent nem vagyok hajlandó elmenni. De tény nekem az elmúlt egy évben sok halvány pozi tesztem is volt,így kezdtük gyanítani, hogy mélyebbre kell nálam ásni.

Gratulálok neked,hogy végül megerkezett a kis csodátok :))

22. Ágio8405 (válaszként erre: 21. - Szössz)
2020. okt. 2. 22:23
Gluten mentes étrendet probaltad? Én szinte biztos vagyok benne hogy nekem az helyre hozta a tulmüködő immun rendszeremet és 9,5 év után jött a meglepi baba. Teljes értékű növényi étrend is hozzájárult valószínűleg de főleg a gluten mentesség. Kb 5. héttől ettem már mindent ( akkor még nem is tudtam hogy terhes vagyok) de szerencsére nem lett gond akkor már. Esetleg egy próbát megér ha még nem probaltad. Tobbekröl tudok akinek mindenfèle autoimmun gondja helyre jött vagy sokat javult a gm étrendtől.
2020. okt. 2. 17:25

Sziasztok!

4 éve próbálkozunk, 1 éve derült ki immonológus által, hogy "túl működő immunredszerem" van. LDN el kezeltek, nekem nem hozta meg a babát. Viszont ismerősnek igen. LDN + lipid + inszem! Másiknak 11 sikertelen lombik után lipid + lombik, elsőre sikerült!

Nekem most novemberben lesz az első lombik IVIG kezeléssel. NK sejtek rendben, a férjemmel szemben kissé erősebb reaktivitas van, illetve Th1 túlsúly.

Az iviget egy JÓ immonologus el tudja intézni teljesen tamogatottra!!! Pedig csak biokémiai terhessegeim voltak.Nekem ezekre az értékekre elintézte összesen 4 kezelésre!Így nem kell a G1 ahol egy adag kb 450 ezer...

Szőnyi jó orvos, de mielőtt az ő javaslatára mennétek nála IVIGre, menjetek el egy külsős immonológushoz!

Kitartást és sok sikert mindenkinek :)

20. 8ed80e4016 (válaszként erre: 19. - Mici788)
2020. jan. 14. 19:38
El sem indult a terhesség, kidobtunk fél millió Ft-ot....
2019. dec. 17. 09:16
Megmaradt a baba az IVIGTŐL?
18. Mici788 (válaszként erre: 17. - 8ed80e4016)
2019. dec. 16. 12:24
Szia! Megmaradt a baba az IVIG-től?
17. 8ed80e4016 (válaszként erre: 16. - Katyus74)
2019. jún. 20. 14:21
Ivig infúziót fogok kapni,remélem ez lesz a megoldás és végre megmarad a baba.
16. Katyus74 (válaszként erre: 11. - 8ed80e4016)
2019. jún. 12. 21:46

Nálam magas a Th1, nekem csak medrolt ìrtak elő erre 50 napig. A lombik előtt kèt hèttel kell kezdeni, ès 50 napig szedni. Csak nem tudom hogy a stimu kezdete előtt 2 hèttel vagy a beültetès előtt kèt hèttel kell elkezdeni.

Azt hiszem magas Nk nàl a lipid elèg. Nekem az jó volt. A Th1 re csak szteroidot ìrnak(medrol vagy prednisolom). Azt hiszem.

15. Excaliburné (válaszként erre: 14. - 8ed80e4016)
2019. márc. 6. 12:08

Szia Timon,

Az OEP támogatást IVIG-re az 5.és 9.hétre lehet megkérni a random ülésező ún.HABAB bizottságtól.

Dr Skriba akinél én voltam ennek a HABAB bizottság tagja (jelenleg nem dolgozik) azt mondta, hogy az 1 eddigi vetélésem és maga az eredmény nem elég ahhoz, hogy igényelni tudjuk, így nekünk maradt a teljes magán finanszírozás.

Minimum 2 vetélés(ezt érthetően nem szerettük volna megvárni..) és a kért rengeteg vizsgálat megléte esetén lehet megigényelni az OEP támogatást.

Időben is sok-sok hónap.

Én ennyit tudok róla.

Van egy másik fórum ami már nem igazán él, de visszaolvasva itt lehet sok hasznos infót meg fogsz tudni:

[link]

Remélem segítettem,

Linda

2019. márc. 6. 11:05
Nem tudjátok véletlenül,hogy az Ivigre az Oeptől lehet kérni egyszeri méltányosságit ?
13. Excaliburné (válaszként erre: 12. - Excaliburné)
2019. jan. 31. 13:08
*jav.Prednisolon vagy Medrol
12. Excaliburné (válaszként erre: 11. - 8ed80e4016)
2019. jan. 31. 13:00

Szia,

Nekem az pont nem lett magas.

A "jó" TH2 túlsúlyom volt.

Az Nk és az MLC viszont nem lett jó, így meg is "nyertem" 3 IVIG infúziót.

A TH1 túlsúlyra szteroidot szoktak adni (Pednisolon vagy Medrol).

Linda

2019. jan. 31. 12:56

Sziasztok. Mi jan.3-án voltunk a G1-be az Nk és a th1 citokin lett nálam magas.

Márc.4-én megyünk Dr. Szőnyihez.

Másnál is lett a th1 citokin magas ?

10. Lisie2015 (válaszként erre: 9. - Edina188)
2019. jan. 30. 18:54

Szia! Csináltasd meg a HABAB vizsgálatot is.

Magas NK-nál elég a lipid is. Az nem olyan drága. Ha csak az a baj.

De a HABAB vizsgálatra időpontot kell kérni, ès az eredmény 5-6 hét alatt van kèsz.

Én is Szőnyinél vagyok és hétfőn kapom az első IVIG infúziót. Nekem hàrmat kell kapnom.

Testsúllykilogrammonként számolják ki a mennyiséget.

230.000-430.000 ft / infúzió, plussz 75.000 az infúzió beadása.

Brutál.De esküsznek rá, hogy hat. Meglátjuk

2018. jan. 28. 10:32
Sziasztok!Holnap készülünk menni a G1-be Szőnyi doktorhoz,Hozza kaptam időpontot most gyorsan.Marciusban lesz a harmadik lombikunk eddig mindig csak a biokemiai terhessegig jutottam.Sajat elhatározásra megcsináltattam az NK vizsgálatot és elég magas érték jött ki.Elegge elkeseredtem!Nem tudom hogy meg kéne csináltatnom a HABAB vizsgálatot,vagy próbáljuk meg a következő lombikot lipiddel? Nagyon rövid az idő márciusig.Aki kifizette az IVIGet és sikéres volt a lombikja végül mennyibe került neki az IVIG mert úgy tudom több alkalommal is be kell adni ilyenkor.Szerintetek Szőnyinél jó kezekben vagyok,fog tudni segíteni?Ne haragudjatok a sok hülye kérdésért csak tanácstalan vagyok!
8. Angyajka (válaszként erre: 6. - 2015fun)
2017. nov. 9. 17:46
Köszönöm. :)
7. zsanci79 (válaszként erre: 5. - 2015fun)
2017. nov. 9. 14:19

Szia!

A Kaaliban valoban nem igazan preferaljak az immunologiat, mashol viszont igen.

A szakvelemeny rajta van a HABAB leleteden, Szonyi pedig megadja a javaslatot, ami alapjan az OEGYI kiadja az engedelyt off label hasznalatra, mert ez engedely koteles. Ennyi a protokoll. A kezelest ugyis a G1ben kapod, nem is ertem hogy akarja bevenni a doki a kezelesi tervbe, max felirja a kartonodra, tobbet nem tud csinalni.

A beadas fuggetlen attol, hogy mit mond az orvos.

Ne hagyd magad befolyasolni. Ha te hiszel benne, es van ra anyagi lehetoseged is, akkor vedd fel a kezelest.

Az adagolast is a G1 fogja megadni. Szoval a lombikos dokinak nem sok koze van hozza, tud rola, es kesz.

Hidd el, nagyon sokaknak sikerult a sokadik lombik elsore, IVIGgel.

Biztos van immunologiai alap a meddossegben, kulonben miert lenne a protokoll resze a szteroid?

Sok sikert! En biztatlak!

6. 2015fun (válaszként erre: 3. - Angyajka)
2017. nov. 9. 14:01
Ez igen! Gratulálok :)!!!
5. 2015fun (válaszként erre: 4. - Norcuska 82)
2017. nov. 9. 13:53
Szia! Nekem is kiírta Szőnyi a következő lombikhoz. Neked is lombik lesz? Hogy viselted a kezelést? Az Nk-d is magasabb volt? Voltam a Kaáliban a nőgyógyásznál, aki azt mondta, hogy nincs tudományos alapja az immunológiának a terhességre gyakorolt hatásáról és h. sok nőgyógyász foglalkozik ezzel, de ha én viszek belgyógyász immunológustól szakvéleményt, hogy Nekem erre van szükségem, akkor beépíti a programba. Na ilyen szakvéleményem még nincs. Szőnyi szerint indokolt, eddig bátor voltam, de most rámjött egy kis para.
2017. nov. 6. 18:58

Szia!

Én most fogom kapni szerdán az Iviget a G1-ben Dr. Szőnyi jóvoltából.

Nekem a partner elleni reaktivitásom magas. 70-80 helyett 256 volt.

Azt hallottam a lipid gyengébb és az inkább csak az NK-ra van. De ne haragudjatok, ha rosszul tudom. Egyébként ez a vizsgálat is nekem jutott eszembe... Nem dokinak...

2017. nov. 6. 18:08

Szia!

Nálunk eredménytelen 3,5 év és 5 inszemináció után kezdtük a mélyebb vizsgálódást. Az nk sejtarányom 16,8 volt, az aktivitásom viszont alacsonyabb a referencia értéknél, 50vmennyi. Az autonukleális antitesteknél pedig az ana volt pozitív, 0,5-tel több a felső határnál. Az összeférhetetlenséget nem néztük. A dokik azt mondták, hogy ez nagyon minimális eltérés, ez nem lehet ok. Szőnyi dr volt egyedül más véleményen. Jött a smoflipid+medrol és egy 6. inszem a g1 intézetben. Az ikreim 5 hónaposak. :) Sok sikert!

2. zsanci79 (válaszként erre: 1. - 2015fun)
2017. nov. 6. 16:22

Szia!

Szerintem itt nem fogsz talalni sorstarsat.

Face lombik csopiba annal inkabb.

En kaptam lipidet inszemnel, nem segitett, bar annyi minden miatt is lehetett a sikertelenseg.

De tovabbra is bizom benne, lombiknal is fogom kapni.

2017. nov. 5. 09:00
Azok tapasztalatára lennék kíváncsi, akiknek IVIG vagy lipid kezelés hozta meg a sikert a baba szempontjából. Kinek milyen értékei voltak, volt-e más indikáció, hol csinálták.
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook