Isten (beszélgetés)
Itt azt is leírnám,hogy az agy két féltekéje nagyon eltérő hatásokra rendezkedett be.Ha megszűnne most hirtelen a bal agyféltekénk munkája,kikapcsolódna,nem tudnánk írni,mert a jobb féltekét nem tanítottuk meg rá.Nem ismernénk fel a számokat sem.A mozgás esetlenné válna.
A bal félteke érzékeli a simogatást,stb.
Amint kikapcsolódna,nem látnánk a tárgyak határait sem,minden egybefolyna.
:-)))Hát ez maradjon az én titkom:P
Tudod,Kleopátra vótam:)))
Igénybe veszi,mert nem kevés összehangolást igényel az agytól,Kiépülnek a hatására újabb szinapszisok,összeköttetések.
Nem mindegy,hogyan irányítja pl a lábad,amikor focizol,vagy teniszezel,és mindezt észre sem vesszük,mert olyan összehangolt és bonyolult rendszer ez.A gyakorlatok hatására újabb és újabb tapasztalattal lesz gazdagabb az agy,fejlődik,és legközelebbi edzéskor még összehangoltabbá teszi a mozgást,azaz az izommunkát.
Ezért van az,hogy ha egy sportot jó ideje űzünk,már nem veszi igénybe úgy az idegpályákat,ezért kell minél többféleképpen sportolni.
Tündér. Gyanús vagy te nekem. Mi is a munkád?
Agysebész? :O)))))
Ez nem ugyanaz?
Lehet, hogy rosszul fogalmaztam, de erre gondoltam. Mi a különbség? Közös őstől származnak az nekem azt jelenti, hogy abból vált ki az emberszabású. Ami ugyibár mutálódás, mint ahogy mondtad minden változás az.
Ezt nem teljesen értem, de válaszolok úgy, amire gondolom, hogy gondolhattál.
Őszintén szólva abszolút nem érdekelnek az előző életeim. Most itt nincs jelentősége. Beépült a tapasztalata a lélekbe és most más miatt vagyok itt.
Úgyhogy ha megkérdeznék, hogy akarom e látni az előző életeimet, akkor nem igazán érdekelne most. Mert teljesen más szerepem volt és a kettőnek nem sok kapcsolódása van, ami lényeges.
De az érdekes, hogy ha most írok egy könyvet, hogy hogyan is működnek a dolgok, akkor később ha újra születek, az nagy segítség lesz, hogy ne kelljen előről kitaálnom :O))))
Hát hogy túlságosan rábízom magam és nem használom az agyam. De én pont azért szeretem, mert ahogy SZG is mondta, közben tudok értelmesebb dolgokon gondolkozni, nem azon, hogy
következő utcánál forduljak jobbra :O)
"hogy 3 mm-es mobiltelefonnal élek-e,"
Melyik előző életedben milyen telefonod volt?
Mi köze az előző életedben történt fejlődésednek a mobil telefonhoz ha ne te találtad fel ?
Miért is piszkálnak miatta?
Mert hogy teljesen idegen,ismeretlen helyre miért ne lehetne használni,hát azért van.
Hát ezt nem így tanultuk ám.
Hanem úgy, hogy az ember a majomtól származik.
A majom egyik faja mutálódott emberszabásúvá, majd emberré.
Lemászott a fáról.
Úgyhogy nem rokonkodtak az elméletben.
"bizonyítéka az ember majomtól való származásának."
Nem a majomtól származol csak rokonod a majom.
Nem hinném,hogy az annyira jó,ha az agyunk helyett,ami nem csal meg a gépekbe vetjük bizalmunkat,mint adattárolóba.
Az emlékek is bennünk élnek,és nem a gépekben.Evvel együtt semmi bajom a technika fejlődésével,csak akkor,ha valaki túlgondolja a jelentőségüket.Ennek egyik egyenes következménye pl,hogy fejben már nagyon ritka,aki számolni hajlandó,inkább bepötyögi azt is a számológépébe.Így ellustul az agykapacitás is,ami hanyatlását okozza.
Mindenesetre az nem semmi, hogy mennyi időn keresztül építették a dolgokat akkoriban.
Most pár hónap alatt meg van egy ház, akkoriban 20 év volt egy piramis. :O)))
Tudományellenes?Hát nagyon mellélőttél,mert pontosan,hogy nem fogadok el semmit a képzeletre bízva,ha csak nem támasztják alá tények!
Kivételt képez ez alól az isteni erő bizonygatása,mert az úgyse fog menni a tudománynak sem,mivel határai vannak.Így könnyen lehetséges,hogy igenis létezik magasabb erő.
És ha tudsz olvasni,akkor én ott azt is írtam,hogy igenis kellenek a felfedezések....
Az van túlmisztifikálva,ami akkor nagy jelentőségű felfedezésként hat.
Azaz,bármi,ami épp aktuális.
Na látod, én ezt tudom :O))
De aki nem hisz az újraszületésben. Számára mi értelme a fejlődésnek?
Amúgy pedig pont az volt a dolgo lényege, hogy az hogy 3 mm-es mobiltelefonnal élek-e, vagy tüzet rakok, hogy melegedjek és nem a radiátort tekerem fel, tulajdonképpen nem olyan nagy különbség.
Meg van ez is, mert legalább a technika fejlődés is egy jó motiváció, hogy ne csak a belső gondolatainkkal foglalkozzunk itt a földön, de valójában nem túl fontos.
:O))))))
Nem semmi :O))