Isten (beszélgetés)
Nekem szerencsére nem kell semmit feloldanom.
Nincs miért lelkiismeretfurdalásom legyen. Akinek van miért, oldjon inkább ő magában.
Azért mert neked így volt, nem mindenki ilyen. Jópár szülőt ismerek, aki nem suhint.
Ezért mondom, hogy ez önigazolás.
Sosem csapkodnék gyerekeket. Mégis alkalmazok fenyítést.
A látszólagos ellentmondást old föl magadban. :)
Re' útravaló ;)
Jóéjt!
És ne csapkodj gyereket!
Ez az útravaló. :O)))
Nem hiszek a szememnek....mostmár ez sok nekem....
Gyerekenként változó mire lesz szüksége????
Na neeee...a gyerek olyan lesz amilyennek neveled...amit beleraksz azt fogod benne látni.
Amikor megszületik egy pici,még tehetetlen ártatlan...később sem azért kell megverni mert arra van szüksége....hanem mert azt nevelték bele,hogy másból nem ért....és ez a legnagyobb baj....és most megint el lehet gondolkodni,hogy akkor a gyerek hibája ,vagy a szülőé!!!!!
És ekkor a verés mindent megold.
Szép.
Mit tanítassz vele? Azt érti meg, hogy féljen tőled és attól, amnek akkor éppen a közelében volt ha ott vagy.
Ha nem vagy ott, oda fog menni, mert tőled fél és nem attól.
Ha még kicsi, hogy megértse, akkor a te felelősséged, hogy ne engedd oda, nem az, hogy idomítsd.
Azért írtam,mert ettől nem lesz valaki autómatic rossz,vagy agresszív.Érző lények vagyunk.
Igen,én tudom,meg mindenki más,aki nevel,és tanítani is akar.Kinek így sikerül,kinek úgy.Gyermekenként változó,mire lesz szüksége.
Kályhás stori:
Azt mondtátok oda kell suhintani ha nem ért a szóból,hogy ne nyúljon oda...
Miért is?Miért is nem ért?Talán mert nem sikerült belenevelnem hogy fogadjon szót nekem,mit az anyjának?....akkor most tényleg a gyerek hibája hogy nem ért?Meg kell vernem mert nem tudom megnevelni?Ez igen!Klassz!
Ááááá...nem jól látod...bocsi,de nem értek egyet!
A középút az így hangzik:sem a dédelgetés,sem a veres!!!!
A verés az verés...ha túlverés,ha suhintás.!!