Iskolakezdés - Leendő elsősök és akik már tapasztaltabbak (beszélgetés)
Sziasztok!
Nálunk kezd körvonalazódni a farsang körüli kép.
Nem régen kiderült,hogy az egyik volt osztálytársnőm vidéken mellékmelóban farsangi ruha kölcsönzőben dolgozik,és mindez az iwiw-en derült ki.Örültem,mert itt ált. ilyenkor már telítettek a kölcsönzők,és rohangálnunk sem kell,max. a ruháért kell lemennünk,de már az fix.
Ma írt a választékról,du.felsoroljuk a fiamnak és 9.én lemennek érte Apával.
Nálunk be lehet menni fél 2-tő fél 4-ig a szülőknek,ami újdonság,mert az első két évben zárt körű volt.
Szép napot mindenkinek!
Nálunk ami biztos nem lesz, az a disco. :))) Max. néptánc.
Janka a közös produkciókat is utálja.
Ráadásul ő csellózik, és hát akkor is kell valamennyire szerepelni, de az azért más, olyankor elbújhat a hangszer mögött. ;)
Na Dia is ezért nem akarta,hogy jelmezbemutató legyen.És szerencsére nem is lesz.Mert a közös produkciót imádja,de egyedül nem szeret kiállni,mert olyankor nagyon izgul,és szégyellős.Nálunk alsó és felső tagozat egybe tartja.A tornatermet szépen feldíszítik,van egy nagy színpad is,ott lesz a fellépés,és utána gondolom buli.Az biztos,hogy lesz nekik discó.
Fehér pólónk az akadna jó pár, de top az nem. :)
Úgy van nagyjából, ahogy az oviról írod, beöltöztethetjük, fényképezhetjük, de aztán elmegyünk, és a buli csak az övék. Bár idén a fiaméknál én vagyok az szmk-s, lehet, hogy maradhatok segíteni. Azt hiszem, nem külön vannak osztályonként, hanem az alsó tagozat együtt, de ebben nem vagyok biztos. Talán az elsősök teljesen külön? ... Na majd rákérdezek. Mindenesetre valamiféle felvonulás azért van, meg aki akar, az elmondhat egy kis verset is a jelmezéről, de az én gyerekeim ezt a részét nagyon szokták utálni, elég szégyellősek. :)
Nincs is értelme szerintem.Hiszen minden gyerek különleges a maga jelmezében szerintem.
Hát én épp,hogy találtam farmer szoknyát.Még szerencse,hogy jó rá.A fehér top pedig nem olyan,hogy kinn a has,hanem az a lényeg,hogy szük legyen,és nem baj,ha van rajta minta.Hát Dián Helló Kittis lesz,mert csak olyan szük felsőnk van.Bizony,hogy be.Sőt lesz aki szendvicseket árul majd.Családtagok,és testvérek is jöhetnek.De én megmondom őszintén,hogy nálunk a férjem itthon marad a két kicsivel,mert amikor a karácsonyi koncert volt,nem nagyon tetszett a kicsiknek a tömeg.És ha nekem arra kellene figyelnem,hogy mit csinálnak a kisebbek,akkor Diára nem tudnék figyelni.Úgyhogy ez a Dia napja lesz.Majd amikor Kristófnak lesz a farsang,akkor pedig csak rá figyelek,bár az oviba nem lehet ott maradni,úgyhogy én szoktam előtte fényképezgetni,és reggel kilencig,amíg maradhatunk,kamerázom.Utána az az ő bulijuk lesz.Nálatok hogy van?
Nem, nálunk soha nem versenyeznek, de ezt már asszem írtam. :) Oviban sem versenyeztek.
Nálatok gondolom csak egyéni lesz.Fognak versenyezni a jelmezek?Mert nálunk az egyéniek konkrétan nem,csak lesznek oklevelek,olyan,hogy a legszebb jelmez,a legcsinosabb,a legötletesebb,de nem kell felvonulniuk.
Még jó, hogy nálunk ilyet nem kértek, nincs se farmer minink, se fehér top fölsőnk. :) De ha lenne, se venné föl Janka, ahogy ismerem. :X
Biztos jól fog sikerülni a produkció! Eszerint nálatok bemehetnek a szülők a farsangra?
Tulajdonképpen az lesz az egyéni jelmez,a csoportos pedig ez a kalózcsapat,amit produkcióval füszereznek.
De igen.Csak a produkció idejére átöltöznek ebbe.
Akkor a saját megvett jelmezt fel se tudjátok venni?
Sziaszotk lányok.Képzeljétek,hogy a pénteki farsangon elő fognak adni valamit az elsősök.Annyit tudunk,hogy farmer mini szoknya kell,és fehér top felső.A papírra,amin üzent a tanító néni azt írta,hogy kalózok lesznek.Hát nagyon kíváncsi vagyok.Már csak négy napjuk van megtanulni.
Szia.Örülök,hogy jobban van a gyerkőcöd.Nálunk is ott tartunk matekból,mint ti.Mult hét csütörtökön vették a k betüt.A nagybetüket még mi sem vesszük.Nálunk pénteken lesz a farsang.Barby hercegnő lesz.Vettem neki egy gyönyörü ruhát,mivel varrni egyáltalán nem tudok.Viszont a fiam,aki kiscsoportos,szintén naponta változtatja a véleményét,hogy mi akar lenni.
Sziasztok!
Jó régen nem jártam itt. Van mentségem. Két hete a kissebbik gyerkőcnek kivették mind a két manduláját. Sajna muszály volt mert gyakori térdizület gyulladást okozott neki. Már jár suliba is. Ők matekból az összeadást veszik tízes átlépéssel. Magyarból pedig ma veszik a "sz" betüt. A nagy betüket viszont még nem tanulták. Közeledik a farsang, nálatok már megva a jelmez? Kitaláltátok már? Nálunk folyamatosan változik.
További szép napot nektek!
Nálunk a k betüt tanulták csütörtökön.Matekból pedig tízig,és ezerrel a pótlásokat.Hétfőn kezdik a tíztől felfele számokat,bár a tanító néni azt mondta,hogy farsangra előadnak valamit,és ha kell,matek helyett is gyakorolják.De meglepi,úgyhogy a lányom nem árulja el,hogy mi az.
Nálunk is a húszas számkörben számolnak - még csak összeadni kell tudni. A betűknél, már az összes kisbetű megvolt, már a nagybetűket írják.
Hát, lányok, ahogy néztem a tavaszt még sokáig csak várhatjuk.
Közben a gyerkőcök elkezdték a 20-as kört-már a múlt héten. Holnap már a műveletek 10-es átlépés nélkül következik. Betűben a g-nél tartanak-ez mondjuk annak érdekes, aki szintén az apáczais sárga abc-s könyvből tanulja. Mellette van még egy könyvük:Betűzgető a címe. És még egy 3. olvasókönyv, amit a sárga után használnak majd, tavasszal.
Hát,a jobb időt én is várom,főleg hogy kissebb az esély a megfázásra...??,vagy már nem tudom,én nem keveredek ki 3.hete.
Az a baj, hogy tényleg nagyon megnehezíti a közlekedést ez a nagy hó. Meg ez már akkora, hogy szánkózni sem lehet benne, mert elsüllyed a szánkó. :P
Amíg van hó, addig örülök. Amint elolvad, elkezdem várni a tavaszt..de nagyon:)
Hát lányok megmondom őszintén,hogy én már a tavaszt várom.Most nem esik a hó,de ki tudja,hogy később nem kezd rá.Ti nem vágytok már a jobb időre?Bezzeg karácsonykor egy deka nem esett.
Nálunk ma kezdeget olvadozni apránként,és a szél is fújdogál.....
ÉN nagyon szeretem a havat! Itt még sajnos ma nem esett,de tegnap 25-30 cm! Nagyon szép
Itt már lassan fél méteres hó van. Jól néz ki:) de hogy közlekedni nem lehet az tuti. És szakad a hó..
Felraktam a képeket a naplómba,ha valakit érdekel.Nálunk egyre nagyobb pelyhekben hull a hó.
Nálunk is iszonyú nagy hó van.
Szia Melinda.Hát én is irigykedem.Remélem raksz fel képeket,hogy kicsit mi is ott lehessünk az által.Nálunk alig van hó,sőt tegnap ilyen nagyon érdekes esőszerü valami esett.De most kinéztem,és esik a hó,bár nem őrületes módon.
További ajánlott fórumok: