Iskolakezdés - Leendő elsősök és akik már tapasztaltabbak (beszélgetés)
Az nagyon szép hely.
Nyáron mi is el szoktunk arra menni,kirándulni.
Sajna elég messze van tőlünk :(
De gyönyörű.
Akkor keresünk szállást mert 1 nap kevés rá,az úttal elmegy a fél nap.....
Mi csak autókáztunk a környéken a 7 végén-a pici náthás....és tanulni valónk is volt.
Na,ja.
A tanárnénik nálunk ezt úgy nevezik:szorgalmi feladat.
Azaz nem kötelező csak erősen ajánlott.
Ez nem olyan stréber rászólás. De ugye van az az elmélet, hogy aki hagyja a rosszat, az maga is rosszat tesz. Szóval ha csak annyit mondd valamelyik, hogy Pistike ne csináld már, mert megint zöldet kapunk miattad-ez lehet hatásosabb, mint a tannéni papolása.
Egyébként én sem alkalmaznék ilyen büntit, csak leírtam mi értelme lehet.
Sajnos igazad van..biztos megint influenza járvány lesz:(
Én a napsütéses 15-20 fokos tavaszt várom.
Nem a pár fokos, borult, olvadós, csepegős, nyálkás, vírusost:(
Sziasztok.
Nálunk van jóság és rosszaság doboz.
Egy fecnire írják a jó tetteket és külön a rossz cselekedeteket és bedobják a dobozban.
Nem tudom mennyire hatásos.....
Igazságtalanság az egész osztályt büntetni,mert akkor a jók is bűnhődnek.
Jaj,ne is mondjátok.
Jönnek a plussz fokok,jönnek a bacik és a vírusok is.Én nagyon rettegek tőlük.
Az én fiam is kerregett tegnap,de remélem nem lesz aktívabb neki.:(
Helló lányok.Nálunk a fél osztály beteg,torokgyulladás tarol.Dina hála istenne eddig megúszta.
Virgilius nálunk nincs kollektív bünti,hanem vannak jóság kártyák,és aki rosszalkodik attól elvesznek annyit,amennyire súlyosnak tartják a rosszalkodást.Öt kártya van.Kollektíven nem nagyon tudok,hogy büntettek volna.
A Bors néni nagyon jó darab! :) Lehet, én is próbálok rá szerezni jegyet, most, hogy így mondod. :)
Nálunk nem írnak sok felmérőt, de ugyanott tartanak kb, mint ahogy írod. Énekből vannak előrébb, mert az tagozat.
Nem is meséltem, bekunyeráltam a lányomat a fiamék rajztagozatos órájára (3-osokhoz)... Mert az elsős rajztagozat ütközik más órákkal, az meg pont jó időben van. Nem osztályzásra, csak úgy, hogy bejárhasson, szakkör gyanánt. :) (Szakkör külön nincs sajna, a sulinkban választani kellett vagy ének vagy rajz tagozatot, jobban mondva besorolták a gyerekeket, és nem akartam nagyon pattogni, hogy inkább mégis a rajz legyen, bár lehet, hogy ezt kellett volna.)
Sziasztok!
Kinél mi újság? Mostanában kevesebbet írok ide, munka mellett már nehezebb + vezetem a naplómat - elviszi az időmet.
Nálunk minden OK, számolunk, olvasunk. Azért tegnap a Kecskegidák és a farkas c. mesét elég hosszúnak tartottam - így elsőben, de ment.:))
További ajánlott fórumok:
- Mennyibe kerül nálatok az iskolakezdés?
- Nehézkes iskolakezdés avagy mennyit tűrjünk a tanárnak?
- Honnan tudhatom meg, hogy az iskolakezdési támogatást igényelték-e a nevemben?
- Félek az iskolakezdéstől :(
- Hasznos még a leendő elsősöknek az Ablak Zsiráf, Gőgös Gunár Gedeon, Mosó masa mosodája?
- Tanítónénik, akik írni-olvasni tanítjátok az elsősöket, kérlek, jelentkezzetek! Milyen tankönyvet javasoltok?