Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Írnátok olyan receptet, amihez sok tojásfehérje kell? fórum

Írnátok olyan receptet, amihez sok tojásfehérje kell? (tudásbázis kérdés)


2014. máj. 15. 21:38
Krémes. Fogalmam sincs hogy készül :) De amikor tatár bifszteket készítek, és ahhoz ugye csak a sárgája kell, anyósom mindig elviszi a fehérjét, és aztán beállít egy tál krémessel :)
2014. máj. 15. 19:41
Eszterházy torta!
21. grizus
2013. dec. 2. 03:56
Rákóczi túrós? Asszem ahhoz kell. Legjobb süti. Vagy női szeszély.
2012. jan. 19. 07:11
Madártej hab
19. becseiagi (válaszként erre: 10. - Szilvamama)
2012. jan. 18. 21:21
Nekem az arány ez: 1 db tojásfehérjéhez 6 dkg porcukor és 6 dkg kókuszreszelék. Felverem a fehérjét, hozzáadom a porcukrot, fényesre verem, és kanállal hozzákeverem a kókuszreszeléket. Sütőpapírral bélelt tepsire halmozom kanállal, és először nyitott ajtónál teszem a sütőbe, aztán rácsukom kicsit úgy is sütöm rózsaszínesedésig.
2010. aug. 1. 16:44

Arabcsók


Hozzávalók:25 dkg darált tökmag, 5 dkg rizsliszt, 1 csomag vaníliás cukor, 6 tojásfehérje, 1 csomag sütőpor.


Az 5 dkg rizslisztet összekeverjük az 1 csomag sütőporral, a 25 dkg darált tökmaggal, az egy csomag vaníliás cukorral és a kemény habbá vert 6 tojásfehérjével.Az egészet jól összedolgozzuk. Margarinozott sütőlemezre kis halmokat formálunk, majd előmelegített sütőben kisütjük.

17. Szilvamama (válaszként erre: 15. - Rityi54)
2010. aug. 1. 09:23
Köszi!
16. c95c921ae7 (válaszként erre: 12. - Tejespite)
2010. júl. 29. 18:40

Én is vajat szoktam: )

Köszi.

15. rityi54 (válaszként erre: 10. - Szilvamama)
2010. júl. 29. 18:12

5 tojás kemény habjához 30dkg porcukrot majd 20 dkg kókuszt és 1/2 citrom levét óvatosan össze keverem.

Sütő papírra kiskanállal halmokat rakok, majd tartalékon (nagyon gyenge sütőben )megsütöm.

14. Tejespite (válaszként erre: 11. - 8c73a5832e)
2010. júl. 29. 16:17
Igen, ezeket a habokat én is nagyon szerettem, 1 tojásfehérjéhez tettem 1 ek cukrot és kb 1 dl gyümölcsöt. Régen. Valahogy most nem sok bizodalmam van a nyers tojásfehérjéhez, csak ha nagyon biztos helyről veszem és friss a tojás. Régen fel sem merült bennem, hogy szalmonella, meg nyár van és nyersen ne fogyasszunk tojást meg hasonlók, és soha nem volt semmi bajunk, de most....a sok ilyen-olyan figyelmeztetés bogarat ültetett a fülembe.
2010. júl. 29. 16:14

No és küldöm a fehér gyümölcskenyeret. Macerásnak tűnik, de nem az, és tényleg sokáig eláll.

6-6 dk mazsola, dió, asztal gyümölcs, 12 dk margarin, 1 cs van.cukor, 4 ek rum, 6 tojás fehérje, 18 dk liszt, pici só, 1 citrom héja, 12 dk cukor

A mazsolát összekeverjük a rummal, lefedjük, a diót durvára, az aszalt gyümölcsöt apróra vágjuk. 12 dk vajat v margarint felolvasztunk, diónyi vajjal kikenjük és liszttel beszórunk 1 1,2-1,3 l-es őzgerincformát (én nem szoktam kikenni, csak bepöttyögetem egy kicsit, és sütőpapírt teszek bele) A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, apránként beleszórjuk a cukrot és a van.cukrot, majd tömör fényes habbá verjük. A mazsolát leszűrjük, megszórjuk kevés, a teljes mennyiségból elvett liszttel, majd hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöt is. A maradék lisztben elkeverjük a reszelt citromhéjat, a diót, majd óvatosan, több részletben beleforgatjuk a habba. Hozzáadjuk a mazsolát-barackot a liszttel együtt, végül az olvasztott zsiradékot. Ettől egy kicsit összeesik, nem baj. Majd a rumot, amiben a mazsola ázott. A masszát a formába öntjük, majd a forma alját az asztalkhoz ütögetjük, hogy ne legyen benne légbuborék. Középső bordamagasságon 45-50 percig sütjük, 10 percig a formában pihentetjük, majd rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Meg lehet szórni porcukorral (sztem felesleges) savanykás dzsem is illik hozzá.

Jó étvágyat!

12. Tejespite (válaszként erre: 6. - C95c921ae7)
2010. júl. 29. 16:04
Igen, 25 dkg margarin kell, ez a recept, de az igazság az, hogy én nem nagyon vagyok margarin-párti, és a recepttől függően vagy az egész mennyiséget vagy a felét vajjal szoktam helyettesíteni. Abból igazság szerint pár dekával kevesebb kell.
2010. júl. 28. 09:17
Eper,málna ribizli meggy-hab. Tojásfehérjét felversz cukorral,és v.milyen gyümölccsel.Finom ,egyszerű,gyors,olcsó édesség.
10. Szilvamama (válaszként erre: 8. - Rityi54)
2010. júl. 28. 09:02
Mennyi kókusz kell egy fehérjéhez, vagy mennyihez adsz egy 20 dekás kókuszreszeléket? Te is úgy csinálod, hogy 1 fehétje + 10 deka cukor?
2010. júl. 28. 08:57

Nekem sok olyan receptem van, amihez csak a sárgája kell, és a fehérjét le szoktam fagyasztani. De már két pohár volt tele, és ezért kértem recepteket. A héten pl. ferdinánd tekercset csináltam, amit imád a család, és abba is 3 sárgája kell. Tegnap megcsináltam a madártejet. ezt a sajtost is ki fogom próbálni tuti. Köszi.


Kókuszcsók is lesz, mert a kókuszosért megvesznek a fiúk. Köszi az ötletet!!!

2010. júl. 27. 19:10
Kókuszcsók,Úgy készül mint a habcsók csak hozzá adunk egy csomag kókuszt és egy kevés citromlevet.Sütőpapíron nagyon gyenge lángon sütjük.Illetve szinte csak szárítjuk.
7. Szilvamama (válaszként erre: 5. - Tejespite)
2010. júl. 27. 19:01
Ez nagyon jól hangzik, soha nem találtam igazán jó sajtos receptet, ezt megsütöm a hétvégén, úgyis jönnek a vendégek a férjem szülinapjára :)
6. c95c921ae7 (válaszként erre: 5. - Tejespite)
2010. júl. 27. 18:33
Ehhez az adaghoz 1 egész margarin?
2010. júl. 27. 18:09

Van egy nagyon jó receptem, az a neve, hogy "Hónapokig elálló csodasajtos" ezt gyakran sütöm, szinte mindig 2 adagot, és igy 6 fehérje képződik és a fehér gy.kenyérhez pont 6 fehérje kell.

Csodasajtos

25-25 dkg liszt, margarin, reszelt sajt. A sajt minél többféle, annál jobb, de kb 5-8 dekányi füstölt mindenképp legyen benne. 1-1 teáskanál só, sütőpor, 1 mokkáskanál bors, 3 t.sárgája. Mindegy milyen sorrendben összegyúrod az egészet, kinyújtod kb 4-5 mm vastagra, derelyevágóval stanglikat vágsz, sütőpapírral bélelt tepszibe teszed, tetejét egész felvert tojással megkened, tetejére mehet akármilyen mag, vagy semmi.

2010. júl. 27. 17:46
Hogy csináltok ennyi tojásfehérjét????? Nekem sose jön össze!
2010. júl. 27. 14:12
Mindenkinek köszönöm a recepteket, ma madártej lesz, holnap mag Pavolva torta. De mindenkt ki fogok próbálni, mégegyszer köszi.
2. 090716 (válaszként erre: 1. - Tejespite)
2010. júl. 27. 14:11
Megköszönöm, ha nem gond.
2010. júl. 27. 13:06
Fehér gyümölcskenyér. A neten is megtalálod a receptjét, 6 tojásfehérje kell hozzá, én gyaktan sütöm mikor egy másik fajta sütit csinálok dupla adagban, ahhoz 6 sárgája kell. Előnye, hogy fagyasztható, de anélkül is hetekig eláll, tehát ha sok van, hosszabb távra is bespájzolhatsz ebból a sütiből. Ha nem találod, jelentkezz, elküldöm a receptet

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook