Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Ír tejszínkrém torta recept

Ír tejszínkrém torta recept

Az Ír tejszínkrém torta hozzávalói:
26 dkg liszt,
7 tojás,
25 dkg cukor,
1,2 dl olaj,
10 dkg étcsokoládé,
0,8 dl ír tejszínkrémlikőr (pl. Bailey's),
2 evőkanál Nescafe,
0,8 dl víz,
2 teáskanál sütőpor,
csipetnyi só

A kávékrémhez:

25 dkg porcukor,
2 evőkanál ír tejszín krémlikőr,
1 evőkanál Nescafe,
3 evőkanál olvasztott vaj


Az Ír tejszínkrém torta elkészítési módja:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazzuk, és liszttel behintjük a gyűrűs tortaformát. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. A darabokra tört csokoládét fémtálba tesszük, hozzáadjuk az olajat, a vizet, a neszkávét és a likőrt. Gőz fölé helyezzük, és állandóan kevergetve összeolvasztjuk. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, mindegyikkel jól kikeverjük. A krémbe fakanállal belekeverjük a száraz hozzávalókat. Egy másik tálban robotgéppel kemény habbá verjük a tojásfehérjéket. A tojáshabot hablapát segítségével óvatosan a tésztába vegyítjük. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 30-40 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt a formában hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a likőrben feloldjuk a neszkávét, majd kikeverjük a cukorral, végül az olvasztott vajjal. A kávés-likőrös krémet a kihűlt torta tetejére kenjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Ír tejszínkrém torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook