Inzulinrezisztencia (beszélgetés)
Most már egyre több cikkben olvasom, hogy aki egy ideje kevés ch-t eszik cukormentesen az ne várjon reális eredményt. Egy eléggé stresszes időszakban készült ez a cukorterhelés, a magas reggeli cukrot ennek tudom be. Lehet az adiponektin szint mérés jobb eredményt hozott volna. Napokban mértem a cukrom:
0’: 4.9
60’: 5.4
120’: 5.1
Ezt saját reggelivel mértem.
Sziasztok!
Ezt az eredményt úgy kaptam , hogy 1,5éve elhagytam teljesen a cukrot és a fehér lisztes dolgokat. Gyógyszert is szedtem egy ideig , teljesen élet módot váltottam és 36kg-ot fogytam. Mit gondoltok , ha nem kapok ekkora cukor sokkot , lehet jobb eredményt kapok?
Glükóz:
0’: 6,2
60’: 6,6
120’: 7,4
Inzulin:
0’: 14,8
60’: 30,8
120’: 34,5
Köszönöm :)
Pajzsmirigy ertekeid mennyi? Tsh, t3, t4, atpo Atg? A pm alulmuködés sajnos kéz a kézben jár az ir-el és sajnos sok orvos nincs tisztában vele mi mennyi az idealis.
Az előtte sem ettem igazán is lehet ok. Ha nem eszel eleget a szervezet raktároz és épp azért nem megy a fogyás. A javulás sem egyik napról a másikra várható ahogy kialakulni is sok év alatt alakul ki. Na meg a gyógyszer is sokaknak ront vagy másik kell vagy más dózis. Ez sajnos nem olyan hogy mindenkinek ugyanugy és ugyanaz jó. Épp ezért fontos hogy tényleg hozzàértö orvos legyen, rendeszeres kontrollal.
Sziasztok. 2honapja derült ki hogy IR van. Bár gondolom régebb óta van mert PCOm van régóta, de eddig nem vizsgálta senki. De a masodik gyerek születése után nem fogytam vissza és ket év után se megy... Kaptam gyógyszert, ch diéta,(bár előtte se ettem igazán)heti 3 edzés, de semmi nem történik. Egy deka se.
. Én tényleg nem értem...
Sziasztok!
Erre is ránéznétek lécci! Nekem kínai, most csináltak ilyet először.
Glükóz 0: 5,1
Glükóz 60: 5,1
Glükóz 120: 4,5
Inzulin 0: 7,06
Inzulin 60: 28,24
Inzulin 120: 33,08
HOMA-index: 1,6
Köszönöm!
Sziasztok!
Segítségeteket kérem szépen, mi a véleményetek a lenti értékekről?
Éhgyomri glükóz ujjbegyből: 6.2 mmol/l
Levett vérből:
0' 5,9 mmol/l
60' 6,6 mmol/l
120' 4,1 mmol/l
Inzulin:
0' 9,1 uIU/ml
60' 38,2 uIU/ml
120' 15,4 uIU/ml
HOMA-IR: 2,4
Köszönöm!
Sziasztok!
Tanácsot, véleményt kérnék a tapasztaltabb rókáktól (jelige:babát szeretnénk, Hashimotom van)
Vércukor görbém:
4,7
4,3
3,2 mmol/l
Inzulin:
10,2
109,6
20 mIU/l
Előre is köszönöm!
Sziasztok! Tegnap voltam az első terheléses vérvételemen. Megkaptam az eredményeket, de én abszolút nem értek hozzá, hogy van-e okom aggódni, és az endokrinológushoz csak két hét múlva kaptam időpontot.
Glukóz 0p: 4,86
Glukóz 120p: 5,99
Inzulin 0p: 5,27
Inzulin 120p: 74,24
Mit gondoltok?
Szia, allergia vizsgálatod volt már? Szedsz gyógyszert? Arra esetleg nem e lehetsz allergiás?
Vagy étel allergia/intolerancia vizsgálaton voltál már? A kettő ugye teljesen mást mér.
Illetve ezek akár lehetnek pszichés eredetű betegségek is. Életmód tanácsadónál voltál már vagy pszichológusnál?
Nekem ezek jutnak eszembe. Sajnos az egészségügyi ellátás most ott tart hogy már azzal sem foglalkoznak aki haldoklik.
A Synlab nál lehet elég sok vizsgálatot csináltatni, esetleg nézd meg a honlapjukat.
Vagy még a talpmasszázs segíthet.
Szia!
Szerintem volt már az is, de csak TSH-"neztek semmi mást, az rendben volt. Lehet emelett is pajzsmirigyproblémám?? A hajlam esetleg örökölhető? Mivel anyukámat műtötték anno strummára...
Szia, értek pl megmagyarázhatatlan rosszulléteket, hirtelen kiugró pulzust, ájulásérzet, remegés, beszűkült látás, ilyenkor erős félelemérzet. A nap 24 órájában faradt vagyok, álmos,minden evés után aludnék. Olyan intenzív és rossz almaim vannak 90%ban, hogy egyszerűen nem vagyok képes kipihenni magam. Bármennyit eszem és próbálok aktivabban mozogni max 1-2 kiló ami lemegy, aztán meg több jön vissza. Durva hajhullás. Ha nem eszem napi 5x 6x minden bajom van, felidegesítem magam barmi kis semmiségen, annyira hogy görcsbeáll az egész felső testem, szédülök, semmire nem tudok koncentrálni. Nagyon sokat járok pisilni,viszont inni nem iszom sokat. Bőrproblémáim is vannak az arcomon. Eddig bárhol jártam a tuneteimmel minden negatív lett. Tudom nem terhesség téma de rettenetesen el vagyok már keseredve, hogy semmi kézzel fogható dolog nincs eddig amit lehetne kezelni :(( Ezért hülyén hangzik, de remenykedem, hogy legalább kezdődő IR...
Ja és azt kifelejtettem, hogy vervetel előtt bevettem a Betalocot es egy magne b6-ot, ezek befolyásolhatnak vmit az eredményben?
Igen,
Nem vészes de enyhén emelekdettek az értékek.
Sziasztok!
Remelem van itt még valaki, aki olvassa és tudna okosat mondani. Nagyon sok az életemet megkeserítő tünetem van 3 éve amit nem tudnak magyarázni ezért elmentem egy ir vizsgálatra, ilyen eredmények születtek. Bár előtte lévő napokban lehet kevesebbet ettem 150g szénhidrátnál nem tudom ez mennyire befolyásolja az eredményt.
Éhomi glükóz ujjbegyből 6.0 mmol/l
Levett vérből
0' 5,7 mmol/l
60' 6,8 mmol/l
120' 5,9 mmol/l
Inzulin
0' 5,6 uIU/ml
60' 72,21 uIU/ml
120' 35,9 uIU/ml
Utalhatnak ezek inzulinproblémára?
Köszönöm előre is:)
Szia,
Köszönöm a válaszod, hát nem próbáltam csak ajánlották a paleolit diétát, de számomra nem annyira szimpatikus benne néhány dolog, pl zsír, meg paprika, paradicsom fogyasztás nem támogatott.
Igazából nekem csak enyhe IR-em van,
(INZ 0 perc: 6,6; 60 perc:85,5; 120 perc: 24,2) és erre szeretnék valami egyszerűbb és kivitelezgető diétát.
Sziasztok,
IR diétát, ami kivitelezhető is tudtok ajánlani?
Köszi előre is :)
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek hol lehet inzulinrezisztencia vizsgálatot csináltatni, magánúton?(Orvosi konzultáció nélkül.)
- Létezik ilyen inzulinrezisztens étrend?
- Munkahelyi alkalmassági vizsgálaton gond az inzulinrezisztencia?
- Cukorbetegek, inzulinrezisztensek, ti vigyáztok arra, hogy a gyerekeitek is egészségesen táplálkozzanak? Ha igen, mennyire?
- Csökkent glükóz tolerancia, avagy inzulinrezisztencia....
- Tulajdonképpen mi az az inzulinrezisztencia? Segítsetek, hogy pontosan megértsem.