Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Figyi ez mikori eredmény?, mert a lentiben az éhomi 23 valamennyi volt..
Cukor
0 p:5,3
120 p: 6,6
Inzulin
0p: 15,6
120p:60,60
Én is mielőtt még elmentem nőgyógyászhoz már a neten olvasgattam, és a munkatársaknak mondtam, hogy PCOS vagyok szerintem. Még le is hülyéztek, hogy én ezt meg most miért találtam ki, tutira nem lesz igazam. Hát tessék, igazam lesz. Miután diagnosztizálta a PCOS-t tovább keresgéltem a neten, és már 100%-ra vettem, hogy IR-es is vagyok, szintén jött az, hogy az már aztán biztos nem vagy, és tessék a vérből egyértelműen kiderült.
Azóta, ha a munkahelyemen valakinek valamilye fáj mindig jönnek hozzám, hogy nézelődjek a neten, hátha az ő bajukat is megtalálom :)
Itt vagyok én példának:-)
:-)Remélem minden ok lesz és együtt babásodunk:-)
Na gondolom, akkor Te is öndiagnosztika vagy mint Én... HAjna írta tök aranyosan, hogy az internetes öndiagnisztikálásban császárok vagyunk és ez sajna így van.... én sokszor mire végére jutok minden cikknek jobb ha a koporsót rendelem meg, mert hajlamos vagyok minden tünetet produkálni a meglévő mellé, hogy az a diganózis tutira igaz legyen rám is..
Titike és mennyi az AMH-d? és a 3. napi ösztród?, mert ez így magában valóban magas, de látni kéne még a tartalékokat..
a másik fajta a sparban 645, assze, de 700 alatt van. az sem olcsó, de nekem tejallergiám is van, szóval, kell egy löttyintés a kávéba, legalább sokáig tart. :)
Akkor Te ügyesebb vagy mint Én:D
Legalább hamar tulvoltam rajta, és többet nem veszek :D
Valaki lőjjön le...
ÁÁÁÁÁÁÁÁ én csak egyet-egyet eszem meg.
Nekem régen évekig volt, rendszeresen ellenőrizték,de soha senki nem mondott semmit,pedig tele volt a méhem cisztákkal,de még a vesémen is volt és vagy 6 év után tünt el...
Akkor sajt marad :D
De már várom a nyarat, akkor már vannak végre értelmesebb zöldségek is, meg júliusban paradicsom :P vagy kicsit előbb.
Az jó, akkor eltűnt. Amúgy egy-egy ciklusban bárkinek lehet cisztája, ami a következő ciklusban már nincsen, ilyen egyszer nekem is volt..
Én meg rengeteg sajtot ettem/eszem, mégis lefogytam simán. És veszünk mindenfélét, nem nézem a zsírtartalmát. Erről az egyről nem tudtam lemondani.
A ciklusom miatt. Akkoriban lefogytam vagy 3 kg-ot, de már visszajött, de átlagos testalkatú vagyok, úgy hogy ez nem volt annyira szempont nálam, csak az hogy végre legyen rendszeresen ciklusom.
Az FSH-m viszont nagyon magas :(((
Nekem is pcos-t írtak rá a papíromra,pedig cisztám nincs,volt régebben, de tavaly nem találtak
AZ IR tünete is a hasi hízás, szőrösödés és rendszertelen mensi..
Igen, ezt én is így tudom. De a Rotterdami kritérium rendszer szerint az vagyok. Ezt írta a dokim. Vannak külső tünetek, szőrösödés, pattanásos zsíros bőr, tipikus hasi elhízás, rendszertelen mensi. Én sem értem. Te sem, ezek szerint.
Nem értem, nincs cisztád, nem magas az LH, mi a sz..ért írták rá, hogy Te PCOS vagy? Te nem vagy PCOS! csak IR-es max a kettő nem függ minden esetben össze. AKi PCOS az IR-es ,a ki viszont csak IR-es nem minden esetben PCOS.
És a doki azért emelte meg, mert nem fogytál? Vagy a ciklusod miatt?
Nekem is pcos van a leleten. De az LH-m nem magas. Ciklus elején 2 körüli, közepén 6 körüli. És cisztám sincsen. De a met adagom tuti kevés.
Hát drágám sajnos igen, és azonnal neki állni a diétának és a heti min 3 szori mozgásnak. Csak a gyógyszer szedése mellett valakinek sokkal rosszabbak lettek az eredményesi.
Így viszont megvan, hogy miért nem javultál az elmúlt 2 évben. Eddig itt csak azok nem javultak egy éven belül jobban akiknek hajlamuk van a cukorbetegségre, de ők keményen diétáznak és a többsége sokat is mozog. De másfél év után már az ő értékeik is a jó sávban kezdenek mozogni..
Kezdetben 3x500 merckformint szedtem, és 42 napos ciklusaim lettek, a doki megemelte 2x850re és 28 naposak lettek, de mostanában már 34 körüli megint. Az a helyzet hogy eddig mivel nem volt bizonyítottan IR-em, nem figyeltem a táplálkozásra és mozgásra...Ez az eredmény akkor azt mutatja hogy tutira IR-em van?
Anno nekem se indult meg a fogyás a napi 1000 mg mellett, csak most hogy felemelték napi 2000 mg-ra.
Cselesen 4 felé osztom el és ugy veszem be, így kutya bajom nincs tőle, semmi mellékhatás, max néha napján egy kis hányinger, de az se biztos h a gyógyszertől van...
Igen csak ha megnézed neki a FSH Lh aránya nem rossz, nem magas az LH, míg PCOS-knak az Lh magas.
További ajánlott fórumok: