Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
mivel durumliszttel van keverve így talán igen
csak sokat nem szabad mert megemeli a vércukrot
el sem tudom mondani, hogy mennyire nem szeretem a korpovitot:S
de lehet enni gyümölcsöt is
palacsintát, pogácsát
Én van, hogy csak 1 diabetikus pudingot eszem
Én pl szoktam keverni gesztenye liszttel a palacsinta tésztát
70% durum és 30% gesztenye liszt
Igen, de azért nem az a klasszik liszt a zabpehely. a puding nem tudom melyik fajta lehet, azt nem írják. Nem kell sok mennyiség a mákból, kifejezetten kevés, de elkérem a receptet, ha gondolod, most ettem, isteni.
Akkor nem tudom, mert én főzelékhez soha nem eszem kenyeret, gulyáshoz sem...na igen, nem tudom:S
zabpehely - az is "gabonaféle", a pudingban pedig kukoricakeményítő van - állítólag az sem ajánlott.
HA sütit mákkal csinálnak, hát akkor ahhoz biztos rengeteg mennyiség kell. De köszönöm a válaszod! :)
Én nem is a rántásra, meg a habarásra gondoltam, mert anélkülk szépen elvagyok, de pl. ha babgulyást csinálok, ahhoz kenyér kell. Főzelékhez is jól jön. Kápsoztához, gulyáshoz kenyér, palacsintához, sztrapacskához liszt. Ha knédlit, gőzön főtt gombócot készítek, ahhoz is az kell. a tészta is gabonából van. Szóval, erre gondoltam, amikor lisztről beszéltem...
Abszolút nem, ez csak a remek magyar konyha miatt van szerintem.
Én abszolút paleo-kritikus és -ellenes vagyok, de náluk van egy-két jó ötlet, mert ugye ők gabonát nem esznek. Van pl tök jó sütijük, ahol a lisztet mákkal vagy mandulaőrleménnyel, stb helyettesítik, biztosan a főételekhez is van ötletük.
Én rendelek ebédet az eg.konyhától ott is vannak jó ötletek, pl zabpehellyel, de van, hogy valami pudinggal sűrítenek.
Szóval nem feltétlen kell mindenhez, csak nehéz, mert nem ehhez szoktunk hozzá.
A jó magyar konyha minimum rántást vagy habarást tesz mindenbe......
Nem idegelni akartalak :) csak tájékoztatásképp :)
Én most nem tudom hogy a rendelt ischlerem diab vagy nem mert nincs rá irva az összetevő részletesen... ennyi baj legyen..
persze, az is jó
Én palacsintát szoktam enni mert ha gyümit eszem akkor farkas éhes leszek
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy:
1. Minden lisztből teljes kiőrlésűt használtok (durum, graham)? mert ugyan láttam grahamat, de az sima, nem teljesőrlésű + ha én vmiből teljes őrlésűt veszek, akkor arra is figyelek, hogy bio legyen. Létezik olyan, hogy bio teljes őrlésű durum? VAgy túlkomplikálom?
2. Ha terhelésre megyek, előtte való este bevegyem a merckformint? Van vmi olyan hormon, amit ilyenkor ajánlatos megnézetni? Ha már szúrnak, legyen értelme :D
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?