Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

68382. Ditkebaba
2013. ápr. 9. 08:29
Mennem kell arckoponya CT-re. Jól tudom, hogy előtte, és utána 2 napig nem szabad bevenni a Merck-et? Innen, tudom, persze a fül-orr-gégész nem mondta.
68381. zzsuga (válaszként erre: 68379. - Ditkebaba)
2013. ápr. 9. 08:28
Ditkebaba mikor indultok?
68380. Ditkebaba
2013. ápr. 9. 08:27
Ja, meg a házi TRX-et is használom otthon.
68379. Ditkebaba
2013. ápr. 9. 08:27
Sziasztok! Mozgás, én nem hiszem, hogy ki lehet jelenteni, hogy csak ez a jó, vagy csak az. Szerintem mindenkinek a saját magának kell megtapasztalnia, hogy mi a jó, mitől fogy, javul, nem vagyunk egyformák. És persze mi az amit szívesen csinál nap, mint nap, és nem gebed bele. Az én dokim a futást mondta, csak lenne már jó idő. Addig otthon zumbázok, és szépen javultam.
68378. zzsuga
2013. ápr. 9. 08:25
A TRX az egyik legjobb alakformáló szer és a legjobb szálkásító is. Érdemes kipróbálni mindenkinek és nagyon látványos a javulás is!
68377. varga.nora
2013. ápr. 9. 07:52

Sziasztok! Látom micsoda jó témáról maradtam le tegnap este! Mozgás: nálam is az elliptikus tréner a fő tréningem. Eleinte nem hazudok 5 perc után úgy kifulladtam, mint az állat, most egy picit több, mint 2 hónapja van meg és az 50 percet is simán lenyomom. Nekem sok a súlyfeleslegem lehet, hogy ettől de az edzés végére kb. csavarni lehet a pólómból a vizet.

Amikor nincs kedvem elliptikusozni, akkor Norbi duci tréninget szoktam nyomni. Tudom, hogy nem hajta túl az embert, viszont annak a végére is le szoktam izzadni, amikor tényleg redesen csinálom.

Tegnap voltunk bicajozni, hát szembeszélben nem volt a legkellemesebb, úgyhogy én attól is jól leizzadtam a végére.

Viszont esküvő előtt ami nagyon bejött nekem az a TRX volt. Csak sajna elköltöztünk és most nagyon macerás lenne oda járnom. Ott a saját sújával dolgozik az ember, olyan izmokat is átmozgat amikről nem is tudsz, jó kis izomlázat tud csinálni. Szerintem az tényleg nagyon király, érdemes kipróbálni :)

68376. Bürri
2013. ápr. 8. 23:10
Jó éjt, most elteszem magam holnapra! :)
68375. Bürri
2013. ápr. 8. 23:09
Én is úgy tudom, viszont ha ennyi felesleg lement ezalatt a néhány hónap alatt, akkor tuti, hogy szépen javul az eredményed, és mikor majd újra próbálják, akkor nem is lesz olyan ijesztő, bízz ebben! :) Mondjuk ez elég durva, hogy emiatt nem lett eredményed, ez hihetetlen, ezen spórolni azért kemény! :(
68374. Zebra25 (válaszként erre: 68373. - Bürri)
2013. ápr. 8. 23:02

na, az az amit én sem tudok

sajnos a terhelt értékeim nem lettek kész

valami reagens hiány

de gondolom, hogy így spórolnak:(

de az éhgyomorim 13 volt, ami soknak számít

68373. Bürri
2013. ápr. 8. 22:58

Az nem semmi, -14 kg, akkor nem is lehetnél elégedetlen, ez nagyon szép eredmény!! :)

Megkérdezhetem, hogy milyen volt a 120 perces inzulinod?

68372. Zebra25 (válaszként erre: 68371. - Bürri)
2013. ápr. 8. 22:44

a kangoo szerintem nagyon durva

nem is hinné az ember,h ogy milyen nehéz az a cipő

És az oktató csajoknak olyan kemény volt a fenekük, hogy diót lehetett volna rajta törni

csak diéta és mozgás

eddig december óta -14kg

68371. Bürri (válaszként erre: 68369. - Zebra25)
2013. ápr. 8. 22:37

Közben megnéztem ezt a kangoot, hát ezt is kipróbálnám, biztosan jó buli! :D

Gyógyszert is szedsz amúgy, vagy "csak" a diéta+mozgás kombót csinálod?

68370. Bürri (válaszként erre: 68369. - Zebra25)
2013. ápr. 8. 22:35

Még soha nem zumbáztam, de mivel szépen izzaszt, tuti, hogy jó fogyáshoz, az sem mellékes, hogy a lelkednek jól esik! :)

Nekem az aerobik nem jött be, nem szerettem, persze attól még lehet hatásos. Ahogy írtam, tényleg az ellipszis tréner az, ami bevált számomra, de tényleg embere válogatja. Kettes fokozaton szoktam futni rajta 1-1 órát, és átlag 12 km/h sebességgel, így azért be lehet lőni. Ebből is van több fajta, ami nem csinálja kia derekamat, az a dec.tlonos, domyos márkájú, mágnesfékes. Azért írom ilyen pontosan, mert anno használtam még láncosat, de attól kikészült a hátam, ez kényelmes és van ellentartás is. Remélem nem voltam unalmas. :)

68369. Zebra25 (válaszként erre: 68368. - Bürri)
2013. ápr. 8. 22:29

ezek jók súlycsökkentőnek, ugye?

a zumba is jó, bár szerintem az inkább a lelkemet tartja karban, bár azért egy óra zumba után is csavarni lehet a ruhámból a vizet

de az auerobik az nagyon szépen formál szerintem

na de fogyni mitől fogok?

68368. Bürri (válaszként erre: 68366. - Zebra25)
2013. ápr. 8. 22:24
Ja, bocsi, látom aerobik, futás, csak a kangooról még nem hallottam.
68367. Bürri (válaszként erre: 68366. - Zebra25)
2013. ápr. 8. 22:19
Ha súlycsökkenést akarsz, akkor nem túl megterhelő, izzasztó mozgásra van szükséged, én legalábbis így tudom. Most mit is sportolsz?
68366. Zebra25 (válaszként erre: 68363. - Holdliliom)
2013. ápr. 8. 22:18
Alakul, mert látom a combomon, hogy izmosodik, a fenekem is szintén. De a mérleg nehezen megy lefele. Azt mondják, hogy az izom épül. Na jó, de Én nem szeretnék 79 kilósan megmaradni tiszta izmosnak:)
68365. Bürri (válaszként erre: 68362. - Holdliliom)
2013. ápr. 8. 22:15
Ja, értem, tényleg ebben a táblázatban benne is van, hogy a glikémiás index 30, miközben az inzulin index 90. Hiába olvastam el, át már nem gondoltam :D Köszi, így már OK.
68364. Bürri (válaszként erre: 68361. - Zebra25)
2013. ápr. 8. 22:13
Igen, sajna ezzel ez a legfőbb gondom nekem is, hogy csomót kell utazni, ha jó helyet akarsz találni a korihoz. :( Kár, hogy nálunk ez nem divat!
68363. Holdliliom (válaszként erre: 68360. - Zebra25)
2013. ápr. 8. 22:11

Kis városban lakom, már annak is fogok örülni, ha találok valamilyet. :)))

Szerintem nem testkép zavarod van, csak egy kicsit türelmetlen vagy. :))) Biztos nagyon szépen alakul a tested ennyi mozgás mellett. Olyan, nincs hogy nem!!!

68362. Holdliliom (válaszként erre: 68356. - Bürri)
2013. ápr. 8. 22:08

Azért kell a tejjel vigyázni, mert magas inzulinválaszt produkál.

Hát, bevallom én nem tudok teljesen lemondani róla. Bár reggelire már nem iszom, a kávéba tejszínt teszek, de azért néhány naponta szoktam inni.

Ugyanígy kell vigyázni a joghurttal, krumplival, babbal pl.

68361. Zebra25 (válaszként erre: 68357. - Bürri)
2013. ápr. 8. 22:07
jó is a görkori, sajnos felénk az utak minősége minősíthetetlen, így ritkán jutunk nyáron ki korizni:(
68360. Zebra25 (válaszként erre: 68358. - Holdliliom)
2013. ápr. 8. 22:06

szia

Hú, nem is merem leírni:( de még mindig van vagy 18 kg leadni valóm:( szörnyűséges ez már:) Mindenki mondja, hogy milyen gyorsan mennek le klók, de Én meg nem látom:( Csak egy torz nagy pacát látok a képen. Lehet valami testkép zavarom van? vagy mi a fene? ez egy létező dolog egyébként?

szerintem meg szimplán kövér vagyok:))))))))))

Jaj de jó, remélem sikerül valakit találnod, aki jó kis zumba órát tart.

2013. ápr. 8. 22:04

Megint új infók:S

Miért nem lehet inzulint házilag mérni? Cukrot, koleszterint, vérzsírt még talán lehet, inzulint nem?

68358. Holdliliom (válaszként erre: 68355. - Zebra25)
2013. ápr. 8. 22:02

Szia

Mi újság? Mennyi van még hátra neked? Mármint kiló.

Képzeld, töltöttem le zumbát, kipróbáltam, és hát... most kénytelen leszek valami zumba órát keresni a városban. :)

Kangoozni még nem voltam. Attól tartok hasra esnék :)))

68357. Bürri
2013. ápr. 8. 21:58
Ja és görkorizom is, ha az idő engedi, már el is felejtettem, olyan régen volt rá lehetőség. Na, az még brutálisan át tud mozgatni egy jó kis tempóban. :D
68356. Bürri
2013. ápr. 8. 21:57

Az ellipszis trénert még mondjuk szoktam variálni szabadban futással, sokkal másabb az is, csak én is az izületeimet féltem és azért ott megérzem a térdeimet. Miután kiderült nálam az IR, nekiálltam a diétának és folytattam a trénert (azt legalább már előtte jóval is csináltam), így 3 hónap alatt 6 kiló lement,utána kaptam a gyógyszert, mert nem javult kellő mértékben az inzulin és még onnan leadtam kb. 1-2 kilót, de már egy dekát sem szabad fogynom, mert nincs miből. Csak tudnám jól összeállítani a diétámat, mert nekem azzal vannak a gondok.

Amit Nóra küldött diétát, abban benne van amúgy, hogy 2 dl tej mehet vagy tízóraira, vagy uzsira, de többen írtátok, hogy leszoktatok róla teljesen. Akkor hogyhogy írják a diétában, hogy lehet? Bocsi, hogy értetlenkedek, csak olyan jó lenne tudni, hogy nekünk miért tilos a tej... :)

68355. Zebra25
2013. ápr. 8. 21:45

Hali csajok. Mi a helyzet? Fogyással, hogy álltok mostanság? Nekem bele kell hőznom mert mostanság stagnálok, reménykedem, hogy csak azért mert épül az izom:)

Szombaton kipróbáltam a kangoot és nagyon jó volt, gondolkodom, hogy a zumba meg a többi mellett azt is beveszem a repertoárba. Tetszik nagyon. Egyenlőre a zumba, az aerobik megy, most kezdem a futást és ezen a kangoon gondolkodom még.

68354. Bürri (válaszként erre: 68321. - Tittike76)
2013. ápr. 8. 21:41
Évek óta az ellipszis trénert használom (van, aki sífutó gépként ismerheti), és a lényeg, hogy kíméli a térdizületeket, viszont totálisan átmozgatja minden porcikádat és szuper kardio gép. Alkalmanként 1 órát szoktam rajta futni, hetente kb. 4x (emellett még séta). Ha alacsony fokozaton csinálod az edzést, akkor finoman leizzadsz a végére, de nem fulladsz ki, legalábbis egy idő után már nem. Ezt merem ajánlani...
68353. Bürri (válaszként erre: 68307. - Holdliliom)
2013. ápr. 8. 21:36
Eddig a kornspitz, amit náluk szoktam venni, meg korpás zsemle. Ezek finomak nagyon, kár, hogy egy kicsi kis kornspitz 90 Ft. Azért húzósak az árak sztem.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook