Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Receptet kérhetek?
Az én ismerőseim is hűledeztek mikor mondtam nekik, hogy a süti gyár bezúár, vagy leglábbis átalakul. Ugyanis nagyon szeretek sütni.
Sziasztok!
Muco, én úgy tudom, hogy a 0 perces inzulin 5 körül jó és a 120 perces ennek max. az ötszöröse lehet. Tehát esetedben a 120 percesnek 10 körül kéne lennie. De ez már csak szőrszálhasogatás, mert szerintem ez már jó érték és csak egy nagyon picit emelkedett. Nem tudom, honnan indultál? A cukrod jó, mert nem esik a 120 percesed a 0 perces alá (az az egy tized szerintem nem érdekes). A 8 kg fogyás is nagyon szép szerintem. Mennyit kéne még fogynod?
Szalmalány, finom lehet a muffinod. :)
Monyec, ha kikisérletezed a zsömle receptet, én vevő vagyok rá.
Sziasztok!
Már elég régen jártam itt.
Tavaly évvégén kiderült,hogy IR-em van.A Mens-ben voltunk,ott diétára fogtak.Január óta fogytam 8kg-ot,de sajna kb.egy hónapja megállt.(igaz,ebben az időben kicsit többet bűnöztem.)Nekem ez a 8kg is nehezen ment.Egy részben a munkám miatt is.Mikor éjszakás vagyok,egy falatot sem eszem,ami nagyon nehéz! Szerintetek ez a 8kg kevés? A menstruáciom elég jól beállt,kb 32 napos.(régen volt,hogy két hónapig meg sem jött).
A lényeg,hogy ma lett meg a legújjabb véreredményem.
Légyszives segítsetek,hogy szerintetek milyen..
Cukor:
0 perc 4.8
60 perc 11.1
120 perc 4.7
Inzulin:
0 perc 2
60 perc 46.4
120 perc 18.8
Előre is köszönöm nektek!
A Norbi bucit én a teletáltól rendelem 155Ft 1db. Igen van benne fehérliszt,de lassú a felszívódása,mert mellé rengeteg rostos dolgot raknak és attól a fehér liszt nem bír felszívódni.
Tűű tényleg és én lassan de ha tartom fogyok a 160g chval. De nem vagyunk ugyanolyanok.
Sziasztok!
Én is elkezdtem ezt a hajcihőt a diétával.
Minden nap írom, hogy mit eszem egy kis füzetbe. Nekem ez ösztönzőleg hat. Hét végére tervezek sütni kenyeret vagyis kenyér tésztából zsömléket.
Majd beszámolok.
Sziasztok,
Hát ahogy most visszaolvasok látom, hogy nem csak nekem okoz problémát ez a fajta kajálás...
Nem vígasz, de egy kicsit megnyugtató, hogy nem én vagyok ennyire béna...
Nyam:-) nem is hangzik rosszul.. én még a bulgurt favorizálom, elvileg azt is ehetünk:-)
Mondjuk én a múlt héten amikor a ... kivolt vele este bezabáltam. Szusit!!! Annyira de annyira jó volt.. és ahogy elnézem még nem dobtam fel a talpam:-)
Hát basszus csajok nekem a Tüű mondta, hogy a 160-nal fogyni nem fogok.. ( ami be is bizonyosodott, mert 1 hónapja csinálom és nem fogytam).. a 120-al várható fogyás. Tüű elég komoly szakembernek számít Magyarországon..
Ja anyósoméknál van kenyérsütő, lehet kölcsönkérem én is..
Én már undorodom a párolt zöldségtől is.
Most főztem magamnak ebédre zöldbab főzit rozsliszttel habarva + 1 pár virslit. Kenyér nélkül. Az uzsit már alig várom, kint a fáról fogok szedni meggyet.. vmi isteni.. :-))) Ezek a nap fénypontjai..:-)
Én meguntam a bolti rohangálást kenyér után. Mikor hazamentem már csak méregdrága kenyér volt. Vettünk kenyérsütőt, azóta sütök otthon tönköly és grahamlisztes kenyeret, némi rozzsal. Nádcukrot rakok bele és mindenki szereti. :)
Olvastam valahol, hogy ha gyógyszert szedsz, akkor a 160g Ch- nak meg KELL lennie. kiváncsi vagyok az én új dokim mit tanácsol. :)
Hát mélységesen egyetértek mindannyitokkal ,de én ezt a 120g-os diétát nem értem. Én 155cm vagyok és ehhez 103kg-ról indultam,nekem aztán kellett fogynom én Zentai Andi nekem simán 160g-os diétát mondott, pontosabb,hogy azt meg az 1200kcal ne nagyon lépjen túl. A kalóriát nem is nézem, képtelen vagyok arra is figyelni már így is gyakorlatilag minden délután előre meg kell terveznem a másnapit,őrület. ÉS még nincs is gyerekem. Van egy drága jó párom meg én és így nem tudom megszervezni a dolgokat,hogy mindig minden flottul menjen.
A tk kenyérről annyit,hogy ha nem lenne Interspar én már éhen haltam volna, de nem is lenne baj,ha lenne gusztusom megenni. Én bevallom,hogy ritkán eszem a tk tönkölykenyeret, általában Norbi buciját eszem, szinte bont olyan mint egy zsemle, 15g ch és a fele elég nekem egy étkezésre. Éhes se vagyok, cukrom se ugrál úgyhogy biztos jó. Ja a GI-je 18.
Az én nyomorom nem azért írtam le, hogy a tiédet kissebbítsem, de én örülnék, ha 160/61 lennék. Tudom, h utáljátok ezt az egészet, én viszont örülök, h ehetek (t.k.)kenyeret, (t.k.)tésztát, (főtt)krumplit, (barna)rizst.
Eddig mindig azt mondták felejtsem el ezeket egy életre. (Hányok a sali- hús párosítástól már.)A sokszori evéstől én is kivagyok, de jobb, mint az előző verzió, h: egyen még kevesebbet! Ha találsz vmit erről a sokkolásról, írd meg, légyszi! Bár azért így nagyon vadnak hangzik. :)
És tudod mi a legkomolyabb??? ÉN azért mentem el a dokihoz, mert kövér vagyok.. 77 kg a 176 cm-hez.. magamhoz képest ez baromi sok, 36 kg-ot híztam a terhesség alatt.. Rohadt sokat sportolok, csináltam csomó fogyókúrát ( pl 4 nap lébőjt után híztam) és egyszerűen nem értettem mi a büdös fenéért nem fogyok.. Na hát ezért elmentem a háziorvoshoz, hogy ugyan nézzük már meg, hogy mi lehet a baj..
Ha nem vagyok egy hiú nőszemély akkor a büdös életben nem derül ki ez a kórság..
Nálam:
9 R
11-11.30 T
13-14 E
16-17 U
19-20 V
Ahogy kijön, de azt mondják 2 órát kell hagyni két kajálás közt minimum és maximum 3 órát.
én arra figyelek, hogy kb elosszam az 5 étkezést, kb 3 óránként adok a szervezetemnek tápanyagot.
munkanapon reggel 7 körül gyors reggeli, 10 körül kávé, 1 körül ebéd, 3-4 körül gyümi és este 6-7 vacsi.
hétvége persze más.
ezt az időpontos dolgot én sem értem, szegény anyósom minden reggel kel 7-kor, hogy reggelizzen. kérdem én amit te is: akinek nem ez a normális bioritmusa az borítsa az egészet fel?
A másik: Állítólag reggel 7 órakor kéne reggelizni.. Mire közöltem, hogy ez nálam kizárt mert én fél 9 kor kelek..(beveszem a Thyroxint ami után fél óráig nem lehet enni) rendbe teszem a gyereket és kb 9 kor reggelizem.. Aszondják, hogy az már nagyon nem jó, akkor már tízóraiznom kéne..
Erre feltettem azt a kérdést, hogy mégis miért.. csak.. hát a bioritmus miatt.. Mondom ok én 2 órával később kezdem a napom nekem az a bioritmusom.. nem az nem jó, keljek fel reggelizni!! Agyam eldobom ettől.. mekkora baromság.. Erre megkérdeztem, hogy az óra átállításkor is 7 kor kell kellni? MIre: 1 óra még belefér.. Ja és pl aki éjszakai műszakban dolgozik? Az nappal mikor aludna 3 óránként keljen fel enni?? BAROMSÁG.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?