Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Sziasztok!
Én még nem tornázok semmit. ennél kevesebbet nem is lehetne mozogni, mint amennyit most mozgok. Major drnő azt mondta, hogy a mettel együtt kezdjem el a tornát is, a metet meg ugye csak a műtét után kezdhetem. Van nekem is Norbi dvd-m, de a férjem azt mondta, hogy az a kis pöcs nem ugrálhat a nappalinkban:-) Ígz marad minden 2 hétre majd, mert akkor délután dolgozik.
Enyém 175, és rajta is eloszlik a 70-75 kg. :D :D :D
Pasim örülne, ha a tv előtt tornáznék. Csak a hálóban van tv, ha ott hajlonganék a tv és az ágy között előtte, háááát, gyorsan véget érne... XD
Szalmalány, emellé még 190 cm is, úgyhogy eloszlik :)
Titamilla, ez nálunk kivitelezhetetlen, férj halálra röhögné magát, ha mellette tornáznék. Köszi a normaflore-os tippet, lehet, hogy kipróbálom, ha nem marad abba a háború.
A hasmenésre a legjobb a Normaflore, az a bélflórákon segít, cukros folyadékban kell meginni, tej, tea, gyümölcslé bármi amiben cukor van,mert az segíti a felszívódását. Nekem ezerszer jobban bejön,mint az Imodium és hasonlók. Már csak azért is,mert természetes anyag. Párom nagy bélpoklos, van,hogy ronggyá eszi magát és ez neki is segít. Próbáld ki,mert idővel az Imodium szétszedi a gyomrod, és egyébként is csak tüneti kezelésre jó.
Az energiáról meg annyit,hogy,van egy egész fél órám a napban mikor én már nem dolgozom,de mások még nem dolgoznak és akkor tornázom. Vagy párommal nézzük a híradót, egyebeket, és én meg közben a laptopról tornázom, így.
Hát én meghalnék, ha fel kéne emelnem a férjemet. 106 kg.
Szalmalány, nem Major doktornőnél voltál?
Én szedtem immodiumot és nekem tuti volt.
Huh, Welkin, te aztán jól nyomod!
:Dpasiemelgetés mindenképpen jót tesz:D
ha nem is a cukrodnak:D
Miskolcon csináltattam a Semmelweis kórházban.
Nem is értem...
Azért jön meg lassabban az inzulin laborja,mint a cukoré,mert az hormon és azokhoz speckó labor kell,meg több idő. Persze időben meg lenne az egy nap alatt is,de pont az a baj,hogy ilyen speciális laborok általában csak a nagy kórházakban vannak és ezért szállítgatják a vért össze vissza és mindenhonnan kb ugyanazokra a helyekre viszik. Az én inzulin eredményem is 4 hétbe került, pedig Debrecenben a Klinikán vették le, tehát még csak azt se mondom,hogy nagyon messze kellett vinni. És pont ezért nem is nézik automatikusan minden vércukorvizsgálatnál.
Welkin azért lettél valószínűleg rosszul,mert magas az inzulinod,de egy egészséges életmódot élő ember szervezete éhgyomorra 75g egyszerű cukortól rosszul lesz,tehát nem biztos még azért semmi. Ha nincs gond akkor jók az eredményeid, ha magas az inzulin is akkor vigyázz,mert az azt jelenti,hogy hiába magas az inzulin a terhelt értéket már nem bírja csökkenteni, ez pedig egy lépéssel közelebb visz a diabéteszhez.
Ez a szervezetet ne sokkoljuk hirtelen pedig azért furi nekem, 24 évig nem reggeliztem,sőt délelőtt nem is ettem, és ma reggeltől idáig takarítottam és csak most ettem, nem vettem be a MET-et sem mert nem volt időm és kutya bajom nem volt. Pedig reménykedtem benne,hogy 6 hónap után már javul azért a dolog,de a tüneteim kb ugyanazok,mint eddig, egy-két kivitellel.
Meg egyébként is többségünknek elég nagy változás a diéta, a MET. az egyebek, és az is sokk. Ja meg a torna.
Én Naponta 2 naponta 30percet tornázom, vagy szobabicikli, vagy Norbi valamelyik dvd-je, és igen nekem is azt mondták,mint Szalmának,hogy az,hogy a buszmegállótól a házamig mindennap 3km-t gyalogolok az nem torna azt nem veszi észre a szervezetem. Én viszont nem igazán szerettem 100 akárhány kilóval ugrálni, így 90-nel se mindig esik jól. Pedig sajna az emeli meg normálisan a pulzusom, hiába biciklizem fél óra alatt 35km-t, egyszerűen alig tudom 120-on tartani a pulzusomat.
Na tehát a sokkolás az olyan vicces dolog, pláne,hogy az orvos közli a szemedbe,hogy juj de nagyon beteg vagy, súlyos állapot, meddőség, egyebek és ezen te minél gyorsabban változtatni akarsz,de nem teheted túl gyorsan,mert nem bírod. Na ez meg lelkileg sokkol. Bonyolult ez.
Az alapkérdésre válaszolva .. mármint hogy az IR gyógyítható-e.
A cukorbetegség súlyosságától függ.
Ha korai stádiumban van, akkor javítható testmozgással. Persze nagyon óvatosnak kell lenni. Csak szépen, fokozatosan szabad terhelni a szervezetet. A vércukorszint rendszeres (minimum naponkénti) ellenőrzése elengedhetetlen.
IR betegek gyakorta túlsúlyosak. Ezt is célszerű megszűntetni. De itt is felhívnám a figyelmet a a fokozatosságra. Nagy koplalások tilosak .. Azért mert cukorbetegségben a szervezet éhezik; bármilyen furcsán hangzik is. Hiába magas a vér glucose koncentrációja, a szervezet nem tud vele mit kezdeni. H
a ezek után szélsőségesen sporttal és fogyokúrával bombázzuk, azzal akár az életünket is veszélyeztető állapotot idézhetünk elő (pl kóma).
Kedves Szalmalány!
Teljesen igazad van, mindenképpen szükséges lenne nézni az inzulinszintet is.
Ha nagyon leegyszerűsítjük a dolgot, akkor két fajta cukorbetegséget különböztethetünk meg.
Az elsőre jellemző: szervezet nem termel inzulint (autoimmun - szervezet saját kis katonái elpusztíották azokat a sejteket, amik az inzulint termelték).
A másodikra jellemző: szervezet termel inzulint, csak a perifériás szervek (izom-, zsírszövet nem tudnak mit kezdeni a jelenlévő glucose-al és inzulinnal) Az inzulin előalak formában termelődik, utólagos módosításra, hasításra van szükség. Ekkor keletkezik az inzulin mellet egy un. C peptid. Ennek mértékét szokták mérni (jobb) helyeken. Ennek segítségével lehet megkülönböztetni a kétféle cukorbetegséget.
A valóságban azért nem ilyen egyszerű a különbség. Előfordulnak kevert esetek, ahol keverednek az egyes és a kettes típusra jellemzők.
Tudom, ezzel a saját szakmám ellen beszélek, de nincs túl jó véleményem a praktizáló orvosokról. Rengeteg tudást a fejükbe nyomtak annakidején, de gyakorlatban képtelenek alkalmazni. Még a saját szakterületüket illetően is.
A lányom gyerekorvosától majdnem hanyatt dobtam magamat .. egy valószínűsíthetően virális fertőzésre antibiotikumot írt fel a lányomnak, szívfájdalom nélkül. Ez elképesztő szakmai baki, igénytelenség.
igen, emlékszem hogy azt beszéltük meg hogy az info@mensmentisre irjak, csak elbizonytalandotam egy pillanatra...
hát akkor kivárom szépen az inzulin vizsgálat eredményét, de hát annyira hosszú idő az a négy hét...probáltam sürgetni őket, de ááá, reménytelen, ez a mai egészségügy...
akkor legalább nálam időben elkezdték vizsgálgatni a dolgot és egy év múlva nem lesz remélem probléma baba projektnél...
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?