Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

1332. Monyec83
2011. jún. 30. 16:49

Sziasztok!

Én még nem tornázok semmit. ennél kevesebbet nem is lehetne mozogni, mint amennyit most mozgok. Major drnő azt mondta, hogy a mettel együtt kezdjem el a tornát is, a metet meg ugye csak a műtét után kezdhetem. Van nekem is Norbi dvd-m, de a férjem azt mondta, hogy az a kis pöcs nem ugrálhat a nappalinkban:-) Ígz marad minden 2 hétre majd, mert akkor délután dolgozik.

1331. Szalmalány (válaszként erre: 1328. - Welkin102)
2011. jún. 30. 15:27
Hát gratulálok. Komolyan. Nálam ez a pokol, amit leírtál. :D
1330. Szalmalány (válaszként erre: 1327. - 8f3c54052d)
2011. jún. 30. 15:25

Enyém 175, és rajta is eloszlik a 70-75 kg. :D :D :D

Pasim örülne, ha a tv előtt tornáznék. Csak a hálóban van tv, ha ott hajlonganék a tv és az ágy között előtte, háááát, gyorsan véget érne... XD

1329. welkin102 (válaszként erre: 1323. - 8f3c54052d)
2011. jún. 30. 15:12
Ja és a pasim testépítő, az edzőterembe ismerkedtünk meg, szóval nincs mese, este együtt edzés...:D
1328. welkin102 (válaszként erre: 1321. - Szalmalány)
2011. jún. 30. 15:11
hát én nagyon elszánt vagyok, nekem az hogy nem tudok fogyni örök teher, és az edzést nem hagyom ki ha törik ha szakad, mert akkor hizok sajnos, mindentől...ezért is járok itt ahol járok, azért csináltam régen igy, edzés legyen a munkám:D:D:Damúgy főállásba gyógytornászként dolgozom, és van egy harmadik állásom is, fogászati asszisztens vagyok, úgyhogy sokszor este edzek 20:00tól ameddig birom:Dmert hát reggel hatra járok dolgozni...de mindegy a sok edzés,aki rámnéz azt se gondolná rolam, hogy kimozdulok a fotelból...mondta a Rita,hogy lehet hogy ebből is visszakellene vennem egy normális szintre,hát most probálom:D
2011. jún. 30. 15:10

Szalmalány, emellé még 190 cm is, úgyhogy eloszlik :)

Titamilla, ez nálunk kivitelezhetetlen, férj halálra röhögné magát, ha mellette tornáznék. Köszi a normaflore-os tippet, lehet, hogy kipróbálom, ha nem marad abba a háború.

1326. Szalmalány (válaszként erre: 1325. - Titamilla86)
2011. jún. 30. 14:41
Nem szoktunk tévézni. :S Csak reggeli közben a híradót. Télen ha infraszaunázok, akkor szokott menni a tv, de nyáron nem bírok otthon ülni. Vonzanak a kiülős helyek, sok koncert van. A séta ezért lett volna jó. :S Asszem rá kell venni magam valami hasonlóra. Nem tom másképp elképzelni. De ügyi vagy, hogy így csinálod. :D
2011. jún. 30. 14:24

A hasmenésre a legjobb a Normaflore, az a bélflórákon segít, cukros folyadékban kell meginni, tej, tea, gyümölcslé bármi amiben cukor van,mert az segíti a felszívódását. Nekem ezerszer jobban bejön,mint az Imodium és hasonlók. Már csak azért is,mert természetes anyag. Párom nagy bélpoklos, van,hogy ronggyá eszi magát és ez neki is segít. Próbáld ki,mert idővel az Imodium szétszedi a gyomrod, és egyébként is csak tüneti kezelésre jó.

Az energiáról meg annyit,hogy,van egy egész fél órám a napban mikor én már nem dolgozom,de mások még nem dolgoznak és akkor tornázom. Vagy párommal nézzük a híradót, egyebeket, és én meg közben a laptopról tornázom, így.

1324. Szalmalány (válaszként erre: 1323. - 8f3c54052d)
2011. jún. 30. 14:19
Jakab doktornőnél voltam. (Szép darab a férjed. :)Az én barátom szerintem olyan 70- 75 kg. Ezzel vágok fel. :D )
2011. jún. 30. 14:15

Hát én meghalnék, ha fel kéne emelnem a férjemet. 106 kg.

Szalmalány, nem Major doktornőnél voltál?

Én szedtem immodiumot és nekem tuti volt.

Huh, Welkin, te aztán jól nyomod!

1322. Szalmalány (válaszként erre: 1319. - Welkin102)
2011. jún. 30. 13:29
Igen, ő nem emelgethet engem, mert lumbágója van isiásszal. 2 hikomat, ha egymásra talál! :D Amúgy ez, ha nem is emeli meg az inzulinszintemet, a boldogsághormonjaimnak jót tesz, az tuti. :D
1321. Szalmalány (válaszként erre: 1318. - Welkin102)
2011. jún. 30. 13:27
Honnan van ennyi energiátok? Dolgozok, főzés, aztán a sétára is úgy tudom rávenni magam, h a barátom (sokszor haverok is csatlakoznak)jön velem és átbeszéljük a napunkat. Nevetünk, de azért letolunk 8-10 km-t. :)
1320. Szalmalány (válaszként erre: 1315. - 8f3c54052d)
2011. jún. 30. 13:17
Mindig dícsértétek, ez nekem pozitív, különben be sem jelentkeztem volna hozzá. :) Akinél voltam utoljára, nő létére egy érzéketlen banya. :S Örülök, h ilyen gyorsan és érdemlegeset válaszolt Neked, és nem lerázott, az igencsak melengeti az én lelkemet is. :D Nem tom Te szedtél- e valaha immodiumot, a pasim igen, én soha. Ő azt mondta, h csak összeszorította a kis rózsáját, belül meg dúlt a háború. XD Bocs, de erről mindg ez jut eszembe. :D
1319. welkin102 (válaszként erre: 1312. - Szalmalány)
2011. jún. 30. 13:11

:Dpasiemelgetés mindenképpen jót tesz:D

ha nem is a cukrodnak:D

1318. welkin102 (válaszként erre: 1309. - Szalmalány)
2011. jún. 30. 13:10
Én súlyzózok heti 4-5 alkalommal, testrészekre lebontva, ezt már müvelem 5 éve, spinning heti kétszer, vagy súlyzózás után kardió edzés egy egy óra.Én egész eddig a hét napból hatot edzettem, és mivel aerobic oktató vagyok van olyan nap, hogy napi 3 órát is megtartok:D
1317. welkin102 (válaszként erre: 1304. - 8f3c54052d)
2011. jún. 30. 13:09

Miskolcon csináltattam a Semmelweis kórházban.

Nem is értem...

2011. jún. 30. 13:06
Ja igen, a sport. Bár most épp lógok anyagi okok miatt, de elkezdtem pár hónapja egy tornaterembe járni. Hétfőn alakformáló torna (ez súlyzós, gumiköteles), szerdán pilates. Tudom, hogy nekünk a pilates nudli, de én úgy gondolom, mégis jobb, mint a semmi. Arról már nem is beszélek, hogy amilyen puhány vagyok, még attól is szakad rólam a víz :S Na szóval fizu után megint veszek bérletet.
2011. jún. 30. 13:04
Szalmalány, én mindig is dícsértem RR-át, most is ezt fogom tenni. Írtam ugye neki tegnap e-mailt a metes rosszullétemmel kapcsolatban, és most az előbb felhívott. Szóval abban maradtunk, hogy próbáljam meg féllel emelni az adagot - ebédkor vegyem be ezt a felet -, ahogy Titamilla is javasolta, ha azt bírom, akkor két hétig így, utána megint próbáljam a kettőt. Ha megint ennyire szarul vagyok, akkor maradjak a másfélnél. Ha azt se bírom, akkor menjek vissza napi 1-re és így szedjem 3 hónapig, amíg mennem kell újra kontrollra. Azt mondja, hogy nyilván ez az adag kevés lesz, de megnézzük mit csinál, és ha több kell, akkor beállít egy másik gyógyszerre. De legalább megnyugodtam, hogy nem én vagyok hipohonder, és nem normális, hogy ennyire szarul vagyok tőle. Azt mondjuk elfelejtettem megkérdezni, hogy hasmenésre lehet-e szedni valamit? Lopediumot vagy immodiumot.
1314. Szalmalány (válaszként erre: 1313. - Titamilla86)
2011. jún. 30. 13:02
Az a jó még, hogy nekem asztmás tüneteim is vannak, legalábbis azt is ki kellene vizsgálni. :S Ha megemelkedik a pulzusom, csak lihegek és légszomj- szerű érzésem van. Voltam ilyen fújós vizsgálaton, ott azt mondták, nézessem meg magam jobban, mert sz@r az eredmény. Akkor most hogy is van ezzel a pulzusszámmal? Akkor a jóga, pilates sem jó... A súlyzózásnál nem vettem észre emelkedést, mikor edzettem. Mindig azt mondta az edző bá, hogy :lassan, nyugodtan. Attól nem emelkedett nekem. Akkor most mi legyen???
2011. jún. 30. 12:42

Azért jön meg lassabban az inzulin laborja,mint a cukoré,mert az hormon és azokhoz speckó labor kell,meg több idő. Persze időben meg lenne az egy nap alatt is,de pont az a baj,hogy ilyen speciális laborok általában csak a nagy kórházakban vannak és ezért szállítgatják a vért össze vissza és mindenhonnan kb ugyanazokra a helyekre viszik. Az én inzulin eredményem is 4 hétbe került, pedig Debrecenben a Klinikán vették le, tehát még csak azt se mondom,hogy nagyon messze kellett vinni. És pont ezért nem is nézik automatikusan minden vércukorvizsgálatnál.

Welkin azért lettél valószínűleg rosszul,mert magas az inzulinod,de egy egészséges életmódot élő ember szervezete éhgyomorra 75g egyszerű cukortól rosszul lesz,tehát nem biztos még azért semmi. Ha nincs gond akkor jók az eredményeid, ha magas az inzulin is akkor vigyázz,mert az azt jelenti,hogy hiába magas az inzulin a terhelt értéket már nem bírja csökkenteni, ez pedig egy lépéssel közelebb visz a diabéteszhez.

Ez a szervezetet ne sokkoljuk hirtelen pedig azért furi nekem, 24 évig nem reggeliztem,sőt délelőtt nem is ettem, és ma reggeltől idáig takarítottam és csak most ettem, nem vettem be a MET-et sem mert nem volt időm és kutya bajom nem volt. Pedig reménykedtem benne,hogy 6 hónap után már javul azért a dolog,de a tüneteim kb ugyanazok,mint eddig, egy-két kivitellel.

Meg egyébként is többségünknek elég nagy változás a diéta, a MET. az egyebek, és az is sokk. Ja meg a torna.

Én Naponta 2 naponta 30percet tornázom, vagy szobabicikli, vagy Norbi valamelyik dvd-je, és igen nekem is azt mondták,mint Szalmának,hogy az,hogy a buszmegállótól a házamig mindennap 3km-t gyalogolok az nem torna azt nem veszi észre a szervezetem. Én viszont nem igazán szerettem 100 akárhány kilóval ugrálni, így 90-nel se mindig esik jól. Pedig sajna az emeli meg normálisan a pulzusom, hiába biciklizem fél óra alatt 35km-t, egyszerűen alig tudom 120-on tartani a pulzusomat.

Na tehát a sokkolás az olyan vicces dolog, pláne,hogy az orvos közli a szemedbe,hogy juj de nagyon beteg vagy, súlyos állapot, meddőség, egyebek és ezen te minél gyorsabban változtatni akarsz,de nem teheted túl gyorsan,mert nem bírod. Na ez meg lelkileg sokkol. Bonyolult ez.

1312. Szalmalány (válaszként erre: 1311. - Ivi79)
2011. jún. 30. 12:19
Mennyi ideig? Könnyebb súlyokkal sokszor, vagy elég, ha a pasim emelgetem 10*? :D
1311. ivi79
2011. jún. 30. 12:12
súlyzós edzés javítja a sejtek inzulinérzékenységét:)
1310. Szalmalány (válaszként erre: 1309. - Szalmalány)
2011. jún. 30. 11:55
És mennyi sportot ajánlanak az endokik?
1309. Szalmalány (válaszként erre: 1308. - Szalmalány)
2011. jún. 30. 11:50
Tényleg: Ki mit sportol? Milyen rendszeresen? Mennyi ideig? Annyifélét olvastam, zúg a fejem . :D
1308. Szalmalány (válaszként erre: 1307. - Diveron)
2011. jún. 30. 11:34
Ezt a szépen fokozatosan terhelni a szervezetet... Hát nem is tudom. Engem offoltak azzal, hogy a napi, 2napi 2-3 óra séta az nem ér semmit, és a heti 2-3 bringázás sem jó... Az nem sport, amikor nem ömlik rólam a víz. Hallottam olyat, aki ajánlja a súlyzózást, más tiltja. Mi a jó az IR- nek?
1307. diveron
2011. jún. 30. 11:03

Az alapkérdésre válaszolva .. mármint hogy az IR gyógyítható-e.

A cukorbetegség súlyosságától függ.

Ha korai stádiumban van, akkor javítható testmozgással. Persze nagyon óvatosnak kell lenni. Csak szépen, fokozatosan szabad terhelni a szervezetet. A vércukorszint rendszeres (minimum naponkénti) ellenőrzése elengedhetetlen.

IR betegek gyakorta túlsúlyosak. Ezt is célszerű megszűntetni. De itt is felhívnám a figyelmet a a fokozatosságra. Nagy koplalások tilosak .. Azért mert cukorbetegségben a szervezet éhezik; bármilyen furcsán hangzik is. Hiába magas a vér glucose koncentrációja, a szervezet nem tud vele mit kezdeni. H

a ezek után szélsőségesen sporttal és fogyokúrával bombázzuk, azzal akár az életünket is veszélyeztető állapotot idézhetünk elő (pl kóma).

1306. diveron (válaszként erre: 1305. - Szalmalány)
2011. jún. 30. 10:55

Kedves Szalmalány!

Teljesen igazad van, mindenképpen szükséges lenne nézni az inzulinszintet is.

Ha nagyon leegyszerűsítjük a dolgot, akkor két fajta cukorbetegséget különböztethetünk meg.

Az elsőre jellemző: szervezet nem termel inzulint (autoimmun - szervezet saját kis katonái elpusztíották azokat a sejteket, amik az inzulint termelték).

A másodikra jellemző: szervezet termel inzulint, csak a perifériás szervek (izom-, zsírszövet nem tudnak mit kezdeni a jelenlévő glucose-al és inzulinnal) Az inzulin előalak formában termelődik, utólagos módosításra, hasításra van szükség. Ekkor keletkezik az inzulin mellet egy un. C peptid. Ennek mértékét szokták mérni (jobb) helyeken. Ennek segítségével lehet megkülönböztetni a kétféle cukorbetegséget.

A valóságban azért nem ilyen egyszerű a különbség. Előfordulnak kevert esetek, ahol keverednek az egyes és a kettes típusra jellemzők.

Tudom, ezzel a saját szakmám ellen beszélek, de nincs túl jó véleményem a praktizáló orvosokról. Rengeteg tudást a fejükbe nyomtak annakidején, de gyakorlatban képtelenek alkalmazni. Még a saját szakterületüket illetően is.

A lányom gyerekorvosától majdnem hanyatt dobtam magamat .. egy valószínűsíthetően virális fertőzésre antibiotikumot írt fel a lányomnak, szívfájdalom nélkül. Ez elképesztő szakmai baki, igénytelenség.

1305. Szalmalány (válaszként erre: 1302. - 8f3c54052d)
2011. jún. 30. 10:35
Azt nem értem, ha valakinek a cukrát nézik, akkor miért nem nézik automatikusan az inzulint is. Nekem folyamatosan csak a cukrot nézték, és ha a nőgyogyi nem mondja az IR- t, nem is tudok róla. Pedig megemlítettem, hogy a családban volt cukorbeteg. :S Nekem sincs baj a cukrommal, csak az inzulinnal. Írnátok Renczről nekem valamit? Milyen? Komoly, nyugodt? A rossz tapasztalataimat próbálom most elfelejteni...
1304. 8f3c54052d (válaszként erre: 1303. - Welkin102)
2011. jún. 30. 10:24
Hol csináltattad a vérvételt, hogy ilyen hosszú idő?
1303. welkin102 (válaszként erre: 1302. - 8f3c54052d)
2011. jún. 30. 10:15

igen, emlékszem hogy azt beszéltük meg hogy az info@mensmentisre irjak, csak elbizonytalandotam egy pillanatra...

hát akkor kivárom szépen az inzulin vizsgálat eredményét, de hát annyira hosszú idő az a négy hét...probáltam sürgetni őket, de ááá, reménytelen, ez a mai egészségügy...

akkor legalább nálam időben elkezdték vizsgálgatni a dolgot és egy év múlva nem lesz remélem probléma baba projektnél...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook