Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

1512. Szalmalány (válaszként erre: 1510. - Titamilla86)
2011. júl. 6. 14:26
Ha ezt a mondatodat elküldöm a pasimnak, akkor holnap bekönyörög géppisztollyal a MM-be, nem várja meg a keddet. :D :D :D
2011. júl. 6. 14:17

Úh, csajok köszi a biztatást, teljesen meghatódtam. :)

A kaja a legkevésbé fontos, mert örülök, hogy ehetek ch-t( eddig ugye a legtöbb doki letiltott a kenyérről,tésztáról, szerintük ezért hízok...). A muffint is régóta grahamből csinálom ha enni akarok belőle+ édesítőszer, stb. Csoki, chips, az nálam sosem volt listás. És sütit is csak keveset ettem, mert pici korom óta rosszul voltam az édességtől. Naponta többször is eszek, mert sok a savam, és mindig volt nálam korpovit v hamlet, nem gyógyszert akartam erre szedni.

A szorongások elmúlása jól jönne, és hát olyan vastag a lábam, h ha kis hazánk ilyen lábakon állna, hááááát tuti Svájc is irigyelne bennünket. :D Szóval köszi még 1*! És azért szeretném, ha Hajna jobban lenne! :)

2011. júl. 6. 14:05
bocsi,nőt a libidóm
2011. júl. 6. 14:01

Én ismerek olyat aki masszívan hányt tőle.

Valamilyen minimális tüneted biztos lesz, hiszen az anyagcserédre hat a gyógyszer. Nekem a legextrémebb tünetem az volt,hogy naponta 5x voltam wc-n az első három napban, hát elég idegesítő volt már a végén,de nem fostam, teljesen normális volt, olyan mintha kitisztított volna. Aztán később már egy csomó mindent fogsz érzékelni,legalábbis velem így volt. 2-3 óránként tényleg leesik a vércukrod,ha nem eszel, a bűnözésre is reagál. Ahogy leszoksz a finomított cuccokról úgy változik majd az ízlésed is. Legalábbis nekem. Ölni tudok a tökfőzelékrét pedig utáltam, viszont nem ettem chipset,krékert, hónapok óta. Csokira is december óta a múlt héten vágytam először,de elég szarul is voltam,mert beteg voltam. Na be is vágtam egy Snickerset meg egy Twixet, régen ez napi adagom volt. Aztán kevesebb kaja is elég lesz, észre fogod venni,hogy ha az előző adagodat szeded a tányérodra akkor halálra kajálod magad, de a felétől is jól laksz. Ezek az új cuccok jobban laktatnak. Már tudok úgy muffint sütni,hogy nem eszem belőle semmit. És nem megszorítás,nem kívánom. Múlt héten szombaton narancsos-fahéjasa sütöttem, és fehér csokis sapkácskákat olvasztottam a tetejére(párom imádja), és szerintem egy csíkot vágtam le az egyikből,hogy megkóstoljam, ennyi. Aztán jönnek a hormonális változások, beindul a menstruáció, érzed a peteérést, érzed, hogy meg fog jönni, én már most érzem (a 10. napon vagyok),hogy valami készülődik. Ahogy csökken a tesztoszteron csökkent a libidóm (bár nem volt vele gond eddig sem), és ahogy nőtt az öszrtogénem érzékenyebb lettem, sírósabb. Ez sem baj. Elmúltak szorongásaim, nem volt egy depisebb időszakom sem az elmúlt fél évben, hogy ez a hormonoktól van,vagy a cukormegvonástól,vagy attól a tudattól,hogy végre tudom kontrollálni a testem működését azt nem tudom. És még én sem járok ennek a dolognak a közepén sem,kb 30kilót kell még leadnom,de már elértem azt a súlyom amivel érettségiztem, a leadott súlyoktól teljesen más a testem, más típusú dolgok állnak jól, lement az ödéma a lábamról, hordok szoknyát, és imádom is, viszont kb egy fél számmal kisebb lett a cipőméretem, ami, mivel 37 és feles volt, és 38-ast vettem, azt eredményezi,hogy új cipők kellenek, de nem baj, imádom a cipőket.

Na szóval rengeteg változás előtt állsz, nekem legalábbis ezek voltak kb eddig. De nyugi,élvezni fogod.

2011. júl. 6. 13:58
Szalma, ne én legyek az etalon, mert én alapjáraton mindenben lúzer vagyok. Szóval ha 1000-ből 1 lenne az arány, én akkor is az az egy lennék. Úgyhogy no para! Ennyi tünetem csak nekem lehet :D
2011. júl. 6. 13:23
10ből 9. Uhhh. Ez jó arány, csak Hajnát úgy megviseli, és paragép vagyok. :D Émelygés elmegy. Karcsúságért egészségért mindent (ésszel). :D
2011. júl. 6. 13:15
Warnika, na ez jó kérdés, engem is érdekelne, hogy ezek a gyógyszerek vajon hatnak-e rá. Mert nekem eddig 26-28 napos volt és most, hogy szedem 24-re jött :(
1505. Warnika (válaszként erre: 1503. - Szalmalány)
2011. júl. 6. 13:13
hányás nincs tőle, csak émelygés és hányinger.
2011. júl. 6. 13:13
Szalma, én ahogy felemeltem az adagot a gyógyszerből már fostam is, mint a ló. Aztán másnap már jött a hányinger/hányás része is. Úgyhogy ha nem bírod, az már az elején ki fog derülni. Azt mondta RR, hogyha ennyire gáz a helyzet, akkor azt úgyse fogom megszokni. Mert egy kis hányinger, meg hasmenés még belefér, de konkrétan én nem tudtam bemenni dolgozni, annyira rosszul voltam. Úgyhogy az egyiket lefeleztem és most 1000 met helyett 750-et szedek. Aztán két hét múlva újra megpróbálom az 1000-et. Ha ugyanezeket váltja ki, akkor vissza 750-re. Aztán ha a kontrolon kiderül, hogy több kéne, akkor átállítanak egy másik gyógyszerre. De ne parázz előre, a betegtájékoztatón az van, hogy 10-ből 1-nek vannak ilyen tünetei, mint nekem. Na, én voltam az az 1. Te meg simán beleférhetsz a maradék 9-be, akinek semmi baja nem volt tőle.
1503. Szalmalány (válaszként erre: 1501. - Titamilla86)
2011. júl. 6. 12:47

Az nagyon jó. Megnyugtató ilyet hallani. :) Én ettől a hányás dologtól nagyon félek. Az egész gyerekkorom végig kísérte, minden jöhet, a hasmenés sem érdekel, csak az input-output a megfelelő legyen. :)

A kajálásra így is figyelek, azzal nem lesz semmi gond. :)

1502. Warnika
2011. júl. 6. 12:46
szerintetek rövidülhet a ciklus a meforaltól? mert nekem TÖKÉLETES 27 napos cíklusom volt amíg nem szedtem a metet. azóta május: 27 napos, június 26 napos és most 24 napos lett...vagy lehet ennyire utálom a légkondit és az állandó hideget az irodában?
2011. júl. 6. 12:39
Ez mindenkinél változó szalma, nekem semmi melléktünetem nem volt, nincs is azonkívül,hogy ha rosszat eszem akkor hasmenés, hasgörcs,de ez jó is mert egyrészt visszafog,másrészt pikk-pakk eltudom dönteni,hogy mit ehetek és mit nem.
1500. Szalmalány (válaszként erre: 1497. - 8f3c54052d)
2011. júl. 6. 11:38

Ez a menü sajna 2 éve volt. De a krumpliból már akkor sem ettem, azért volt a fetás saláta. :D

Én nem olvasok más fórumot. XD Nem voltak szimpik, mikor keresgéltem. És sznob vagyok. Maradok Veletek. :D

Mennyi idő alatt áll hozzá a szervezeted a cucchoz?

1 hónap? 2? Félek, ha elmegyek a másik melóhelyre dolgozni, ne akkor legyek ramatyul... Nem akkor kéne. :S

1499. 8f3c54052d (válaszként erre: 1498. - A2bbd13f84)
2011. júl. 6. 11:25
Van, igen. Magas a TSH-m.
1498. a2bbd13f84 (válaszként erre: 1497. - 8f3c54052d)
2011. júl. 6. 11:06
Ja, akkor neked pajzsmirigy problémád is van? Nekem az nincs. Lehet akkor, hogy az hatott.
2011. júl. 6. 10:56

Köszi, Tita, átböngészem otthon. Én is mindent kérdezésből tudok, persze én is találkoztam olyan fórummal, ahol letépték a fejem, ha olyat kérdeztem. Már ha valaki válaszolt egyáltalán a kérdésemre. Mert olyan is volt, hogy kérdeztem valamit és a többiek tovább beszélgetek, én meg mintha nem is írtam volna. Én nem szeretem az ilyet.

Én már ott tartok, hogy anyám főztjét gyakorlatilag alig bírom megenni, mert tök zsírosan főznek, ott is a disznó az alap, nekem veszett sósak a kaják, pedig ugye ezen nőttem fel. De annyira elszoktam már tőle.

Szalma, elhiszem, hogy felidegesített a család. Nekem is jöhet ez a menü, miért nem szóltál? Monyeccel berámoltuk volna. :D

Monyec, gondolunk rád! És várunk vissza!

Betssy, hát amikor hajat mostam tele lett a lefolyó annyira, hogy nem ment le a víz. Utána fésülésnél még egy köteg, szárításnál szintén. Ruhán, pólón, férjem zoknijain, alsóin, mindenhol volt belőle. A frufrumnál kétoldalt teljesen kikopaszodott. Most ez lényegesen jobb lett.

Gyógyszerek: L-thyroxin 50-esből napi 1-et szedek, merckformin xr 500-ból pedig napi másfelet. Abból napi kettőt kéne, de egyenlőre nem bírom (fosok, hányok tőle), úgyhogy most próbálom szoktatni magam úgy, hogy csak a felét szedem be és később állok rá a kettőre.

2011. júl. 6. 10:54

Na ebből a szempontból nyert ügyem van,mert pároméknál csak fiúk vannak. Őszintén szólva a többi lányt elnézve nem nagy kihívás kiskedvencnek lenni.

A Norbisaknál elvileg úgy van,hogy a liszteseket lassúnak kell számolni, a gyümölcsös, pudingos dolgokat meg gyorsnak.

Azt az édesítőszerre érti, a xilit is nyírfacukor. 9g ch van benne, azt ha puding akkor tízóraira eheted és gyorsnak számold.

2011. júl. 6. 10:48
Titamilla, múltkor írtad, hogy a Norbis dolgok mehetnek. Én minden délelőtt megeszem egy Update pudingot, édesítőszeres, az van ráírva. De megnéztem az összetevőket, és úgy van, hogy szénhidrát 9 g, ebből 5,5 g cukor. :S Most akkor van benne cukor, vagy az édesítőszert érti így?
2011. júl. 6. 10:47
Én nem leszek soha kedvenc. Van lányuk is. :D Tetovált vagyok, koncertekre járok, és nagy társasági életet élek (Állítólag mi is iszunk.Ja. Vizet :D). Nem ilyen lányt akartak a fiuk mellé. A háziasság, a hűség, hogy szeretem a fiukat, aki (a szemétláda!) boldog mellettem, az nem elég semmire. :D
2011. júl. 6. 10:39

Hát pedig étteremben se kapnak jobbat.

Mi most egész jóban vagyunk anyósomékkal, most párom tesójának a csaja a fekete bárány, bár Ő szerintem is kiérdemli. Én vagyok a kiskedvenc,mert az egyetlen lány vagyok ebben a családban aki még nem csalta meg/hagyta el egyszer sem a párját. De ez van,mi hála istennek nagyon jól megvagyunk és eszünk be sem jut ilyen. (Legalábbis tudtommal, azért biztos sosem lehetek)

2011. júl. 6. 10:24

Egyébként ezután az ebéd után haragudtak meg rám, h jobban főzök, mint anyós. Ja, ez a hobbim. :D

És a takarításra is háklis vagyok, ebbe sem tudtak belekötni. Ezután én lettem a megélhetési qrva. :D

Fogok lekvárt főzni. :D Ha kapok fizut, akkor meg én is veszek cukrot. :)

1491. Monyec83
2011. júl. 6. 10:22

NA Lányok!

Indul a mandula!

Majd jelentkezem.

1490. a2bbd13f84 (válaszként erre: 1485. - 8f3c54052d)
2011. júl. 6. 10:19
Ja és milyen gyógyszert szedsz? Persze az sem mindegy.
1489. a2bbd13f84 (válaszként erre: 1485. - 8f3c54052d)
2011. júl. 6. 10:18
Komolyan, neked 2 hét alatt csökkent a hullásod? Pff én 4 hónapja (ezek szerint) hiába szedem a gyógyszert. Mennyire nagyon hullott azelőtt? És most?
1488. Monyec83 (válaszként erre: 1483. - Szalmalány)
2011. júl. 6. 10:06
Szalma! nekem ebben a sorrendben jöhet ez a menü! Hú, ezt nem enni!
2011. júl. 6. 10:06

Hajni ,egyetértek senki sem tud mindent én pl mindent amit tudok gyakorlatilag kérdezésből tudom.

Befőzni lehet vele, és lekvárt készíteni is, tavaly volt olyan édes barackunk,hogy cukrot se raktam a lekvárba,hanem mire teljesen szétfőtt tökéletesen édes volt. Most bezzeg savanyú,kemény mind.

A nyírfacukrot én www.chminusz.hu-ról rendeltem, lisztet és tésztát is onnan vettem most. Van olyan lisztjük amiben csak 6g ch van 100g-ban, ez a durumliszt 70g-jához képest tökély. A tészták dettó.

2011. júl. 6. 10:01

Hát elhiszem, az ember készül,pláne ha az anyós jön akkor én két napig takarítok és már előző este ki vagyok bukva,hogy mit és hogyan főzzek. Pedig tényleg nyugodt típus vagyok.

Én azt kedvelem,hogy mikor hazamegyünk akkor a menü mindig paszulyleves, túrós galuska, én egyiket se szeretem a fiúk imádják, úgyhogy ez van én éhezem. De azért nekem egy virslit lehetne sütni,mert tudja,hogy hányok ezektől a kajáktól.

Ja és mindent disznóhúsból és disznózsírral, ez még önmagában nem baj, de én olyan családból jövök,ahol maximum kacsazsíros kenyér volt, és a töltött káposzta is pulykahúsból készül, és a zsír megfekszi a gyomromat, na szóval még a rántott húsnak is más íze van.

2011. júl. 6. 09:58

Tita, honnan rendelted a nyírfacukrot? Az okosokat én is annyira imádom, komolyan. Szerencsére ez egy olyan fórum, ahol bátran lehet kérdezni. Én is még csak az elején vagyok és sok minden nem tiszta nekem. Meg senki sem úgy születik, hogy mindent tud. Sose értettem, miért kell kioktatni azt, aki próbál esetleg informálódni, vagy másképp tud valamit. Köszi a pizzareceptet, elmentettem ezt is.

Dinnye, ja. Szerintem ha betolnák egy egész dinnyét, tuti kóma lenne tőle.

Monyec, bátorság!!! Nagyon drukkolok neked! Ügyes leszel és hamar túl leszel rajta. Utána pedig gyere, várunk vissza!! A nyírfacukorral lehet lekvárt főzni? Na, ez jó hír! Mondjuk nyilván nem tíz kiló gyümölcsből, mert az nem annyira pénztárcabarát, de pár üveggel simán.

Ancsix, szia közöttünk!! A hajhullás nálam nagyon brutális volt, úgyhogy igen, ez lehet az IR-től. Két hete szedem a gyógyszereket és ez már lényegesen javult nekem.

Betssy. Egyetértek, én is azt gondolom, amit te, hogy igazán a MM-ben értenek a problémánkhoz, vagy ott kezelik érdemben.

2011. júl. 6. 09:56
Jaaa, 2100Ft, szarakszik a 0-m, én meg pont félreértettem. Na akkor csak jó vétel volt:D
2011. júl. 6. 09:56
Volt nálunk családi ebéd. Tárkonyos pulykaragu leves, baconbe csavart fűszeres csirkemell, tejföllel és hagymával rakott krumpli, ruccolasaláta fetával, fokhagymás ubisali, és fahéjas tiramisu volt a menü. Előzőleg egyeztettem velük, jó lesz- e. Rábólintottak: nagyon jó. Megjöttek: nem eszek olyan levest, nem szeretjük a szárnyashúst, a salátától fáj a gyomrom, mi most bort akarunk inni, rövid nincs? (Sört vettem, mert azt kértek, iszik mind a 2, rövid nincs, mert nem nálunk kell benyomni...)Ezek után még kijelentették, h a levesből úgysem eszik a barátom, mert karalábé, gomba, répa, stb van benne. Aztán sértődötten ültek, ahogy lapátolta befelé. Bocs az offért, csak még mindig kiakaszt, ahogy eszembe jut a tányéron tologatós ebéd. :S

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook