Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

2712. Warnika (válaszként erre: 2711. - Szalmalány)
2011. aug. 1. 16:54
Most már van :))))
2711. Szalmalány (válaszként erre: 2708. - Warnika)
2011. aug. 1. 16:52
De jó Nektek! Én ilyen magoktól jól kipattanásosodok. (Van ilyen szó? :))
2710. Warnika (válaszként erre: 2709. - Szalmalány)
2011. aug. 1. 16:51
a muffint én is xilittel készítem!
2709. Szalmalány (válaszként erre: 2705. - Titamilla86)
2011. aug. 1. 16:49
Szia Tita! A nádcukros muffin a családé, én édesítőszerrel csinálom, de még így írtam le a receptet. A nyaralásos megyek&lefekszem dolog úgy volt, h mivel a kertben v a teraszon voltunk, be kellett menni kajálnom, és utána feküdtem le. Az auchanban találtam tök jó diétás kekszeket, és tök fincsik is 200-300 forintos áron, és jó fejek, mert ráírták, h darabonként mit/mennyit tartalmaz. Asszem detki keksz. Volt ebből is hiszti, mert én szóltam, h ez az enyém kenyér, keksz, stb, ide rakom, de ha valaki megeszi, akkor ugyanilyet kérek cserébe... Mert nekem a cukros izék nem jók. Hát, nem tetszett nekik... :SDe lekakáltam. :D
2708. Warnika (válaszként erre: 2707. - Titamilla86)
2011. aug. 1. 16:39
mi is szotyizni szoktunk :)
2011. aug. 1. 16:38
Én utóvacsira van,hogy napraforgót eszem, egy-két marékkal mert a ch tartalma nem nagy, meg van a hatás,hogy nassolok a tv előtt. Zentai szerint nem gáz,csak vigyázzak azért,mert a kalória tartalma nagy.
2706. Szalmalány (válaszként erre: 2704. - A2bbd13f84)
2011. aug. 1. 16:34

Na meglestem. R: 30g, T:20- 25g, E: 40- 50- 60g, U: 20- 25 g, V: 30- 40- 50 g. Ez a ch, és, h lassú v gyors, azt Ti is tudjátok. Egész napra legyen 160 g .Egyébként mivel nekem sikerül 6* ennem 1 nap (l: utóvacsira 1-2 korpovitv valami hasonló, mert sok a savam és nem bírok a fenekemen ülni, ezért későn járok haza), lehet ezért mondta.

Ő maga nem mondott nekem étrendet, de leírtam neki, ahogy ir előtt ettem, és ir- diétámat is, ő erre írta a véleményét.

A MM- ben kitöltettek velem 1 tesztet kajákkal kapcsolatban és gondolom látta, h hozzá tudok szólni, ezért nem is mondta a dietetikust. Meg a cukros papámat is látta kórelőzményben, ezért lehetett ilyen. :)

2011. aug. 1. 16:32

Sziasztok Lányok!

Alig győzöm visszaolvasni a dolgokat,de nem baj,mert szeretem. 

Warnika a nádcukor nekünk nem jó. A durumlisztet és zabkorpával keverem és semmi mellékíze nincs számomra. Próbáld ki.

A borsóval és a kukoricával nincs baj,csak az átlag zöldségekhez képest nagyon magas a szénhidráttartalmuk ezért óvatosan kell bánni az adagokkal. De lassúak ,tehát lehet enni.

Welkin én is félek most tőle,mert az előzőnél is, mikor leesett a cukrom remegett mindenem és most a reggelim is kimarad szóval parázom,de anyum elkísér. De ezt megfejeltem azzal,hogy ma is kimaradt a tízóraim, ebédelni most ebédeltem csak, tegnap meg Magnumot ettem. Eddig szépen betartottam ezt a szar diétát,terhelés előtt meg elrontom,de elvileg nem kéne,hogy az eredményt nagyon befolyásolja ez a két nap.

Hajni nagyon ügyes vagy a met-tel és a barnázgatás a progeszteron miatt van,tehát valószínűleg az javult neked.

Szalma rá se ránts legalább tudod,hogy többet nem lesz ilyen. Ha meg hipozól vagy rosszul vagy mindig egyél akármi van, egy korpovit keksz 2,6g ch nem a világvége, de ilyenkor rendbe rak. Én már előre rettegek a nyaralástól kaják terén. De ha már kaják mióta Ir van azóta nagyon háklis vagyok a kajáimra, amire mindenki azt mondja,hogy irigy vagyok,de nem irigy vagyok,csak ha megveszek 700Ft-ért egy tetves kekszet azt nem akarom,hogy mindenki felkajálja, egyrészt mert drága és én nem ehetem meg a 150Ft-os tescos kekszet, másrészt meg számolok vele, be van osztva kb mikor mit eszem,nem úgy működik,hogy ami itthon van sajnos. Tehát a vendégségbe jövéseket meg hasonló baráti cuccokat mostanában ezért nem díjazom.

Képzeljétek a Magginak vannak ilyen Finom Falatok kajái ami eleve tésztával kevert szósz. Van gombás,paprikáscsirkés, bolognais egyebek. A lénye,hogy most már kapható durumtésztás hozzáadott cukor mentes is. 2 adag van egy zacsiban és 1 adagban kb 50g ch van,tehát pont egy ebéd,de a szósz miatt elég is annyi belőle. Kicsit műcucc,de vízbe beledobod és kész és én régen is szerettem ezeket a cuccokat. Sőt ma találtam azt hiszem a Knornakolyan zacsis levesét amiben durum tészta úszkál, én a leves tésztákkal bajban vagyok úgyhogy ha másra nem is de alapnak kiváló.

Betsy a ciszták tulajdonképpen petesejtek amik elindulnak szépen csak a rossz hormonok miatt nem tudnak beérni és vízzel teli cisztákká alakulnak. Ha rendeződik a helyzet szépen lassan menzi alatt maguktól ürülnek. Az én orvosom szerint akinek darabos a menzije azoknál sanszos,hogy vagy a szűzhártya miatt van (nagyon felfogja) vagy azok tulajdonképpen ciszta darabkák. Az a baj velük, hogy ezek a ciszták egyrészt súlyt jelentenek,másrészt fájdalmat is okoznak. Ez kinézetre és egyéb szempontból is különbözik a normál cisztáktól.

Az,hogy a normál ciszta miért alakul ki azt nem mindig lehet megmondani pl a miómára mondják,hogy a nehéz terhesség miatt az izomszövetek már nem olyanok mint kéne lenniük,de anyukám nőgyógyásza azt mondta,hogy a sok tejtermék is növesztheti és hatással lehet rá.

Monyec én általában 1 almát vagy 2-3 sárgabarackot, nektarint eszem, nem méregetem mindig,hogy pontosan hány gramm is. Az ebédedből egyébként ki lehet hozni jót is. Levesnek csak a levét, húsról bundát leoperál, petrezselymes krumpliból kis adag mehet, cukros uborka salit meg elfelejt. Tudom szépen hangzik,de ha nagyon muszáj meg lehet oldani. És igen ebédnél 10g gyors mehet ami gyümölcs is lehet,csak vigyázz,hogy benne maradj az ebéd össz ch-jában. Fogyás szempontjából üdv a klubban, a múlt július hónapban kb fél kilótól sikerült megszabadulnom, Valicskó szerint az a normális, mert az nem jön vissza.

Az igaz,hogy hízni se hízom, ha dinnyét eszem vagy ha nagyon csalok se, 1-2 nap alatt újra ugyanannál a súlynál vagyok, ez le-fel igaz. Tehát nyugi, esetleg a sporton erősíts valamennyit.

Esetleg arra figyelj,oda egy darabig,hogy adagok ne nagyon csússzanak el, tehát hogy ténylegesen 160g körül egyél egy nap és az arányok meg legyenek. Én pl azzal is rontottam anno,hogy tízóraira meg volt a 20g ch-m,de reggelire nem a 30 ezért borult a dolog.

2704. a2bbd13f84 (válaszként erre: 2703. - Szalmalány)
2011. aug. 1. 15:58
Mondjuk nekem eddig más volt az orvosom, nekem ő nem írt elő semmiféle étrendet, mivel a diétás oktatás felé hajtotta a malmot... Aztán most lehet RR nekem is előír egyet... Díjaznám a több ch-t...
2703. Szalmalány (válaszként erre: 2700. - Monyec83)
2011. aug. 1. 15:53

Azt vágom, h most nem sportolhatsz, csak előtte csináltál- e vmit? Nem lehet, h ennek a hiánya miatt stagnálsz?

Amúgy előkeresem a RR által jóváhagyott étrendet, de most futok fürödni, aztán megírom.

2702. Szalmalány (válaszként erre: 2701. - A2bbd13f84)
2011. aug. 1. 15:51
Nekem RR ezt íra az étrendemre. Én azért eszek így.
2701. a2bbd13f84 (válaszként erre: 2696. - Szalmalány)
2011. aug. 1. 15:49
Az hogy lehet, hogy reggelire több kenyeret ajánlott, mint vacsorára? :O Én pont fordítva tudom.
2700. Monyec83
2011. aug. 1. 15:49
160g a ch. A sportot nemrég kezdtem el felépíteni műtét miatt.
2699. a2bbd13f84 (válaszként erre: 2694. - Monyec83)
2011. aug. 1. 15:48

Persze, hogy lehet enni ebéd után gyümölcsöt, 20 g gyors megengedett.

Tízóraira barackból kb. egyet lehet enni, az 10 g körüli ch. De hát mérni kell.

2011. aug. 1. 15:43
Egyébként jónak tűnik, ahogy eszel, lehet, h a mennyiségekkel van a gond, nem? De majd jönnek a profik, én csak tippelek. :D Ők tuti jobban tudják, mint én, lelkes amatőr. :) És mi is van a sporttal? Te űzöl valamit? Bocsi, de nem emlékszem erre. :)
2697. Szalmalány (válaszként erre: 2695. - Monyec83)
2011. aug. 1. 15:36
Neked mennyi ch a napi adagod?
2696. Szalmalány (válaszként erre: 2695. - Monyec83)
2011. aug. 1. 15:35

Szoktad mérni a kajákat? Pl: mennyi kenyeret eszel?

Nekem RR mondta, h reggelente 8-10 dkg kenyér legyen, vacsira kb 6-8 dkg. Ebédben is legyen krumpli/ rizs, stb. Most megkaptam a mérleget, és lemértem a pennét, aztán leszámoltam. (Tarhonyával ezt azért nem csinálom meg... :)) Kifőztem, és kb annyit szedtem ki, amennyit kell, és a szószt nem nagyon számoltam hozzá, mert abban volt (főleg) karfiol, kevés borsó, tejföl, sonka. Mennyire figyeled, h eleget egyél? Nekem sok a kenyér reggelire, itt kérődzök rajta fél órát. :S

2695. Monyec83
2011. aug. 1. 15:21
Most már, hogy nem megy a fogyás nekem, teljesen elbizonytalanodtam. Szerintetek reggelire jó egy tk kenyér vagy kifli szendvics sonkával meg zöldségekkel, tízóraira 3-4 korpovit plusz 1 gyümi vagy joghurt, ebéd ált van tk. kenyér vagy barna rizs, uzsira gyümölcs, néha diab jégkrém vagy csoki, vacsira meg hasonló, mint reggelire. Nem tudom mit csinálok rosszul!!! Most teljesen magam alatt vagyok.
2694. Monyec83 (válaszként erre: 2689. - Szalmalány)
2011. aug. 1. 15:19

Tegnap csúszásban volt a kajám. csak később tudtammegenni a vacsit. 2 szelet tk. kenyér kolbásszal meg sajttal. Ne tudjátok meg milyen rosszul voltam az éjjel! Olyan, de olyan hányingerem volt, hogy azt hittem ott a vég! Alig aludtam valamit, forgolódtam meg nyügtem. Hajnali 3 kor felkeltem, és ittam egy pohár citromos vizet. Picit jobb lett, de reggel így sem tudtam elmenni időben dolgozni.

Amúgy ti tízóraira vagy uzsira mennyi gyümölcsöt esztek? Pl. barackból?

A mai ebédem nem volt a tökély, mert a céges menzán kellett ennem: leves, amivben volt tészta, fél adag petrezselymes burg plusz rántotthús meg saláta, amin sajnos cukros vinegrette volt. Nem voltmást ennem.

És ebéd után rögtön, kvázi az ebéd részeként lehet enni egy almát vagy barackot?

2693. Warnika (válaszként erre: 2691. - 8f3c54052d)
2011. aug. 1. 15:13

hmm... jobban belegondolva: met előtt 1 nap pecsételés és 4-5 nap piros volt.

most amióta meten vagyok 1 nap pecsételés/barnázás, 2-3 nap vörös vulkán és még egy nap pecsételés.

de most késik. és naon idegesít, mert hozzá lőttük a nyaralásunkat.

2011. aug. 1. 15:11
Szalma, nekem nem volt gondom kajáktól, a tiltólistásoktól sem.
2011. aug. 1. 15:09

5 kilós ciszta? Jaj ne mááá... És miért csak akkor derült ki?!

Én is úgy tudom, hogy a ciszta tulajdonképpen az el nem pukkant tüsző és ez alakul át cisztává. Nemcsak pco-nál, hanem egyébként is.

Warni, nekem eddig úgy volt (még met előtt), hogy mensi előtt kb. két nap barna, utána rendes mensi 4-5 napig. Mióta szedem a gyógyszert, az utána lévő első ciklusban előtte semmi barna, utána vagy 4-5 napig barna, azt hittem sosem múlik el. Most pedig se előtte, se utána barna, csak piri, avagy barnáspiri. Ezt már a javulásnak tudom be :)

2690. Warnika (válaszként erre: 2689. - Szalmalány)
2011. aug. 1. 15:09
pont a ma említett cikkben írják, hogy a marhahús glikémiás indexe nem jó...sajnos. meg a halé sem...
2011. aug. 1. 15:08
Ezek a ciszták... Még ezzel is tetézni ezt az egészet... Nagyon sajnálom, ha valakinek még ez is van. :S Ez a hasasodás marha jó. Nekem is átadták már a helyet, mert azt hitték, babát várok. :s Voltunk anyuéknál a munkanélküli miatt, ott van mérleg. 2,1 kg minusz. :D Kb junius eleje óta IR- diétán vagyok. 3 hete szedem a meforalt. Remélem igy haladok tovább. :)Főleg, ha beindul a pingpong. :)Nyársaltunk 1ik este. 2 kis szelet rozskenyeret ettem meg, éjjel úgy fájt a hasam, majd megpusztultam. Csináltam sörös- babos marhasültet, na attól is. Szóval ezekről szépen lemondhatok? Ti birjátok a nehezebb kajákat?
2688. Briguska
2011. aug. 1. 14:53
sok esetben örökletes...ha nincs is rávezető életmódod, betegséged...mégis jön... egy lányon mindig röhögtünk általános iskolába felsőbe, hogy mekkora a hasa (akkor az enyém még nem volt ekkora :) és két éve megopreálták cisztára, egy 5 kilós cisztát szedtek ki neki, azóta lapos a haza... :S
2687. Monyec83
2011. aug. 1. 14:38
Az egyéb ciszták eredetét nem tudom. Többek között a sajátomét sem, amit kiszedtek. Igaz arról végül kiderült, hogy nem a ptf-ben volt, hanem mellőle nőtt ki. un. parovarialis. Nem tudják megmondani miért alakul ki.
2686. a2bbd13f84 (válaszként erre: 2685. - Monyec83)
2011. aug. 1. 14:27
Nekem amúgy nincs pco-m, csak 1-1 nagyobb ciszta volt a ptf-ben. Azt mondta az orvos ez nem pco.
2685. Monyec83
2011. aug. 1. 14:15
A ptfben lévő ciszták (pco) meg nem repedt tüszők gyakrolatilag. És a menstruációs zavartokon túl sok esetben fájdalmat is okozhatnak.
2684. a2bbd13f84 (válaszként erre: 2683. - Briguska)
2011. aug. 1. 13:50
Az biztos is, hogy nélkülük jobb :), de tulajdonképpen a ciszták micsodák és mit okoznak? (A nőgyógyászom nem túl bőbeszédű...)
2683. Briguska (válaszként erre: 2682. - A2bbd13f84)
2011. aug. 1. 13:39
Betssy, akkor annak örülünk! Ciszták nélküli életre vágyunk :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook