Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Hajna
Itt vagyok egy pillanatra.Sziasztok többiek is))
Nagy melóban vagyok,csak bekukkantottam egy piullanatra e megyek vissza.
Barátnőm megvan.12 óra vajúdás után,mivel nem tágult 3 ujjnál többre,így császáár lett a vége,de mivel sok epit kapott,azt hiszem 2x talán,így altatni is kellett,mert azt nem adhattak többet.
Megvannak a hercegnők))
Az egyik 3280 g és 53 cm,a másik pedig 51 cm és 2700 g
Nagyon szép mértetek szerintem,és holnap lett volna a betöltött 40.hete!!
Ikres kismamitól nem semmi))
Na jók legyetek))
Puszi mindenkinek,próbálok majd minél hamarabb jönni!
Na azt hittem csak én vagyok az a hülye, aki hangokat hall, meg érzi,hogy nincs egyedül,meg fura szagokat érez, de ezek szerint, van még pár.
Az Xr-től nem jön rád a szapora,ez tuti, aki nem bírja a sima Met mellékhatását annak is első körben gyakran Xr-t írnak fel,mert az jóval barátságosabb. Tovább tart,de gyengébb, nézd, szépen javulsz, diétát tartod, fogynod nem kell, minek bombázná a szervezeted Met-tel,ha egy gyengébb gyógyszer is elég, ha nem elég akkor meg úgyis látjátok, de szerintem az lesz.
Dith, szerintem gyakorlatilag itt mindenki valamilyen MM-es orvoshoz jár.
És szerintem a reciseket kiképzik,mert a debreceni is oly kis nagyképű volt a telefonban,hogy a végén azt hittem én vagyok a hülye. Úgy kezdte,hogy mit akarok a doktornőtől, mondtam időpontot, kérdezte,hogy minek, hát basszus,mert felesleges pénzem van, vajon minek. Jó értem én,hogy mire akar kilyukadni,de ha hallottátok volna a hangsúlyt...
Amúgy ha átállok Meforalról Merckformin xr-re, akkor ugye nem jön megint rám a szapora? Azt most nem igazán engedhetem meg magamnak.
Titus, akkor ez az xr gyengébb, mint a Meforal? Azt mondta, hogy ennek tovább tart a hatása.
Dith, köszi, fel is írtam és megnézem ma a DM-ben, mert nekem a dedalon nem ér semmit.
Szalma, igen, szellemeket. Mondok egy példát. Amikor lombikoztunk és kb. a beágyazódás lehetett (ezt akkor persze nem tudtam, csak ahogy visszaszámoltam), aznap éjjel a férjem felébredt és látott egy alakot a fotelben ülni, aki mosolygott rá. Kérdeztem, hogy hogy nézett ki. És leírta egy az egyben a halott apámat, olyan ruhában, amiben az egyik fotón szerepel, de ő ezt a képet nem látta és apámat sem ismerte már, mert előbb meghalt. Utána megmuttam a képet és azt mondta, ő volt az. Mondtam neki, hogy hidd el, ez a lombik most sikerült. És így is lett. (Aztán persze elment a baba, de a jelet megkaptuk róla.)
Gyerekkorában pedig gyakran "elhagyta a testét" és pl. átment a szülei szobájába, vagy átment éjszaka a szomszédokhoz és hát nem az ajtón, ez mondanom se kell. Szóval érdekes dolgok ezek. De mióta apám meghalt, nálunk gyakran vannak furcsa dolgok a lakásban. Ezektől mondjuk nem félek.
Csajszik, én most lépek. Nem tudom, jövök-e még hétvégén, ha nem, akkor nyaralás után érkezem, írjatok jó sokat. Nem ígérem, hogy kintről bejelentkezek, de ha lesz wifi, akkor mindenképp. Csókolok mindenkit, jók legyetek, hiányozni fogtok!
Az Xr, az a butított verzió, az gyengített,de neked már az is elég az nagyon jó.
Joghurtról, gyors igen,és én nem mondtam,hogy nem lehet enni,sőt ma én is joghurtot fogok uzsizni,de nekem 300-as inzu mellett nagyon nem ajánlották. A fehér liszt 30%-os arányban mehet. Csak az a bajom,hogy ma pl a Sparban 3 fajta tk lisztes péksüti is vol, de senki nem tudta nekem megmondani,hogy milyen liszt, milyen arányban és kb mennyi, nem hogy hány g ch van egyben.
Fagyiból meg tudtommal az a legjobb,ami zsírosabb, minőségibb,nem az strandos vizes fagyi,mert a zsír lassítja picit a felszívódását.
Nekem nem kell fogyni, alacsony a bmi-m, lehetne több is.
Reméljük a gyógyszer tényleg jobb is, ha már ennyibe kerül...
Szalma te dilis vagy bakker. :D Télikabátot az arcába, az kell neki. Kész voltam ezen a szextelefon dumán is. :)
Tök érdekes, amit leírtál, biztos, hogy van ebben valami. Mondjuk én is beszarnék, ha a gyerekem szerelmet vallana Napoleonnak egy évesen. Nálunk a férjemnek vannak ilyen dolgai, hogy lát bizonyos dolgokat. Az is megijeszt néha.
Betsssy, ez nagyon jó hír! Bevallom a fagyinak örültem a legjobban, hogy heti kétszer szabad. Amúgy hány kiló vagy és kellett-e, vagy fogytál-e? Én is az xr-t szedem, hát ócsónak nem mondanám.
A recisnek lehetne énekelni,h :
... Azt mondta, h a pofámra leselkednek iszonyú nagy veszélyek...
H léccel üti a nyelvemet, és az is lehet, h a fogaim is megbánják, és az is lehet, h betömködi a szájüregembe a télikabátját... XD
Lehet, betömködte neki valaki és nem sikerült kiszedni eddig, ezért halk. XD
Na, szomszéd bedugta a netet újra. :)
Regressziós hipnózis. Szal mindig ugyanazt álmodtam kicsiként (kék ruhában, eső után megyek haza éjjel, felhőkarcolók között). 2-3 évesen is(erre csak a család emlékezett), aztán 14 évesen újra rendszeresen. Ha valami bajom is volt, mutatták a felhőkarcolókat, mindig lenyugodtam babaként is. Néztünk filmeket és többször mondtam, h ha pl. ott jobbra bemenne azon az utcán, ott lenne 1 boltiv alatt 1 olasz delikátesz. Befordultak, és ott volt. Ilyenek voltak. Anyám meg félt tőlem. :) És 1 évesen ment a tv, valami Napóleonról szóló film, megláttam őt, odasétáltam elé és tökéletesen kimondtam, pedig még nem beszéltem, h: Szerelmem, Napóleon...
Anyunak volt valami pszichológus ismerőse, ő csinálta. (Könnyen ment, mert agykontrollos vagyok, és könnyen ellazultam. :)) És akkor visszavitt a születéshez, a fogamzáshoz, és az előző életembe is Amerikába. Kiderült, h ilyen bárszerű helyen melóztam, a szinházi negyedben, és tök sok zenész, szinész, stb ismerősöm volt. Ez elég hosszú téma, és nem nagyon hittem ezekben, de a születésemről, a fogamzásomról olyan dolgokat mondtam(elég intimeket is), amit nem tudhattam sehonnan. Szal ne nézzetek hülyének, mióta ez történt ebben hiszek. (Angol tanárom azt mondta nagyon jól megy nekem az amerikai angol. :))
A kaporszószt én úgy szoktam, h tejben kicsit megforralom a kaprot, és besűritem, édesitem és kész.
sziasztok!
Mindenkinek szép napot!
Ma orvos körünk volt (baba project miatti) és az elmúlt napok is takaritással családozással iskolakezdéssel teltek,úgyhogy kicsit elmaradtam...igyekszem olvasni...
hoztam desszert ötletet,mert majd meghaltam ma valami édesért(ritkaság amúgy!)
Szóval a túrófánkot szerkesztettem át!
1/4 kg túró,édesitő,pici só,és 10 dkg zabliszt.
Összegyúrtam,1/2 óra hűtő,majd újnyi vastagra nyújtani(lapogatni is jó)pogácsa szaggatóval formázni(vagy feles pohárral :)) ) forró olajban pár perc alatt mindkét oldalát sütni. Nekem 17 db lett db/2,9 CH Diab lekvárral ettem.Háááát finom lett áááám!!!! :DDDDDDDDD
Lányok!
A Norbi boltokban lehet már kapni mogyorókrémet, magyarul Nutellát, Norbis változat, teljesen finom, én gyorsnak merem enni, de ahogy elnéztem mehetne lassúnak is,mert semmi nincs benne ami gyors lenne. Nem akkora a dobozza,mint a Nutellának, de fini, 300Ft.
Hajni, ez tök jó, tejföllel fini savanykás lesz, ki is próbálom, párom úgyis megvétózta a rántott karfiolt,merthogy ebédre húst kell enni.
Egy ikerterheség, vagy kettő nekem is jól jönne, a főnököm is jobban örülne,ha fele idő alatt letudnám. A terhességgel nincs bajom,az jöhet,de a szülést kihagynám.
Nálunk ma tárkonyos májragu leves lesz, utána rántott karfiol tartármártással, páromnak sült krumplival, nekem is szerintem,de csak pici, vacsira meg fini sült oldalast tervezek. Holnapra fokhagymás húsleves lesz,de,hogy mivel azt még nem tudom.
Hajni a kaporszószt hogy csinálod?
Briguska jó bulit neked!:)
Briguskám, jó mulatást nektek! Mi már nem találkozunk addig, úgyhogy én már csak majd nyaralás után jövök.
Monyec, én magára a szülésre egyáltalán nem vágyom. Nekem az lenne az optimális, ha béranyát lehetne fogadni, csakhát ezt Mo-n nem lehet. De nyilván végigcsinálom, mert muszáj, de hogy vágynék rá... Magával az állapotos-léttel nincs bajom, csak konkrétan a szüléssel. Azt se bánnám, ha előtte leoltanának, kivennék, összevarrnának és felébresztenének.
Érdekesek ezek a történetek lányok. Kicsit félelmetes.
Én mondjuk nem félek a szüléstől. Vhogy mindig is vágytam (vágyok rá) rá nagyon régen.
Brigusom! A papírt akkor dokihoz vigyem el? Vagy mi a menet a kitöltésének? És a házidokival vagy az endokrinológussal töltessem ki? Lehet írtátok már, de elfelejtettem és nincs időm visszaolvasni.
Csajsziik, elpattanok...holnap lagzizunk, ma készülődünk, az unokahúgocskám fejét kötik be!!! :)
Hétfőn leszek,
pusszantós mindenkinek!!!
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?