Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Szia!
Miért kell Pestről Százhalombattára utaznod, ha úgyis fizetsz érte. Egy csomó labor van pesten, ami fizetős? Bemész, fizetsz, leveszik a vért és mailen küldik az eredményt.
Valamennyi gyorsat kell enni,már csak azért is,mert a gyors kajákban is van olyan tápanyag ami szükséges és fontos a szervezetnek. De lehet úgy enni uszira is,mint tízóraira,hogy fele fele.
A mérlegről annyit,hogy a hétvégén is mozogtam, tegnap is meg tegnapelőtt is tornáztam, nem kajáltam a héten rosszul, szigorú diéta, és ma reggelre mégis híztam. Hát ez van. De szerintem a mi mérlegünk rossz helyen is van, mert elvileg a digitális mérleget nem szabad mozgatni,mert elállítódik nálunk meg állandóan húzogatva van a szekrény alól ki-be.
Kukoricaliszt nem jó nekünk. A met mellékhatása nem csak a fofás lehet, az főleg akkor van,ha rosszul eszel. De hányinger,hasi görcsök is lehetnek.
Gratulálok a picilánynak Mosolyka, a laboros nővel meg ne foglalkozzál, engem ma egy szakértői bizottságos nő húzott fel, mert engem cseszett le a főnököm, pedig ő volt a hülye, na mindegy, van ez így. A közös kajálásokat már az én családom is megszokta, nekem inkább az a gázabb,hogy ha elmegyünk valahova, akár családdal,akár barátokkal,akkor nekem figyelnem kell,meg figyelmeztetnem a többieket is,hogy ekkor és ekkor fogunk enni,mert ha nem én rosszul leszek.
Kíwam nyugi,mert ha nem évekig nyomatod így akkor még nem gáz, de azért állj le vele most már a normális szintre.
Sziasztok, pár napja konstatáltam, hogy már jó ideje kétszer annyit szedek a Thyroxinból ( amit a pajzsmirigyre kaptam ugyebár) mint kéne..
Napi 75 gr van előírva, és úgy szedtem, hogy egy 50-grammos + egy 50 grammos fele.. Aztán szerencsémre észleltem, hogy már jó ideje a 100- as levelet szedek.. ergo napi 150 grammot..
Jövő pénteken megyek Tüűhöz előtte kéne mennem vérvételre, de így most miféle eredményt kapnék..?? Meg szerintetek ebből lehet bajom?
Köszönöm az érdeklődésedet:)
Igen, második tanítási napon az udvaron szünetben odament hozzá a védőnő, mondta neki, hogy találkozott velem a vonaton, és hogy tudja így, mi a baja a lányomnak. Aztán kérdezte a lányomtól, hogy hogy van úgy általában, jól érzi-e magát, és kérte, hogy majd a labor eredményeiből egy-egy példány fénymásolatot vigyen be. És ha voltunk a Dr Tűű-nél, referáljon arról is neki.
Szóval, rendes volt!
A suli jól megy, a kaját is be tudja osztani, 7-kor reggeli itthon, 10:20-kor tízórai a suliban, 13:40-kor itthon ebéd, 16:40-kor uzsi, fél 8-kor vacsi. És hát a tanácsotokra 160 gr ch-t osztok így szét neki, gyors-lassúra is figyelve. Főleg fura a fél nyolc körüli vacsi.
Nekünk pedig a férjemmel az fura, hogy ha közös étkezéseket szeretnénk, némiképpen alkalmazkodni kell hozzá, de hát ez van:)
És gratula a mensihez. Jó úton jártok!
Hogy megy as uli neki? Hogy tudja össze egyeztetni az étkezéseket az órákkal? És a védőnő? Azóta volt szerencséjük egymáshoz?
Sziasztok!
Lányomnak megjött (csodák csodája, három napot késett csak, és múlt hónapban is így volt, holott előtte egy évig 7-8 hetente jött meg). Viszont három hónapja palástfű teával itatom, lehet, hogy segített.
Viszont akkor pénteken viszem a Centrum laborba, nemi hormonokat nézetnünk, hogy felkészülten menjünk a Tűűhöz.
Felhívtam a Centrum labort (legközelebb ahogy néztem, Százhalombattán van), erre a nő kioktat, hogy mi az, hogy magánlabor, meg hogy ők nem magánlabor, meg hogy már ha úgy vesszük, állami labor nincs is.. Van egy megérzésem, ki fogom osztani pénteken, ha kekeckedik.
Elkezdett velem a telefonba személyeskedni, hogy miért olyan jó nekem, ha fizethetek, miért nem iratom fel a labort dokival.
BAsszus, jó kedvemben fog találni pénteken kora reggel.
Azt nem tudjátok véletlen, ha Centrum labor, akkor az országban mindenhol ugyanazok az árak?
A végső cél 64 kg lenne, de ez jelen pillanatban elérhetetlennek tűnik számomra. Szerintem sosem leszek újra annyi.
Tegnap elkezdtem a meforal 850-t. egyenlőre nincs hasmenésem tőle (igaz, dr Major azt mondta csak akkor van hasmenése az embernek, ha nem jól eszik.....hmhm), viszont olyan brutális émelygés és hányinger kerülget egész nap, hogy az kikészít. Az este is vacsi után (virlsi, tk. tönköly kenyér és paradicsom volt)azt hittem megpusztulok olyan hányingerem lett. Bár inkább ez, mint az egész napos fofás.
Jó reggelt lányok.
Hát komolyan dühös lettem ma reggelre a mérlegünkre, gondoltam rá kalapáccsal apró dirib darabra töröm, de azért a jónevelésem miatt inkább csak finoman visszacsúsztattam az ágy alá, igaz kicsit mélyebbre mint szoktam, hogy ne is lássam..a szokásos 65,8 helyett ma reggelre 67,1 et mutatott megint, kicsit hüledeztem,hogy a picsbe lehet ez...szóval grrrrrrrrrr....
szalma szegény, megértem, a kutyusok elég nagy barátok és lelki társak szoktak lenni, na meg ez a lóvé kérdés, hát nem könnyű most senkinek...
:) Hisztis királylány husky. :) Édes lehet nagyon. Na állatorvosból van még kókler sok. Egyik kutyusunk beteg volt, az ügyeletes doki annyit mondott, h ő 15 éves kutyáért nem jön be a rendelőbe, megdöglik az magától is... ég 1.5 évig élt. Valami karmám lehet a dokikkal... :S XD
Hogy lehet állatokkal másképp lenni, mint nagy szeretetben? Szerintem sehogy. :) Örülök, h drukkoltok neki. teljes neve: Kuka Gyuri alias Malacka. :)
Jaj istenkém, nekem a kutyum az első gyermekem, mi együtt alszunk 12 éve, tavaly majdnem meghalt,mert egy nagyon okos doktor bácsi nem vett észre egy gennyes méhgyulladást, és adott neki egy mezei penicil injekciót,meg vitamint. Azzal hagyott itt,hogy ha még délután él,akkor jön ad még neki ilyet. Hát anyád! Élt, sőt mivel folyamatosan vízzel tömtem meg etettem,egyebek, estére el tudtam vinni a mi doktor bácsinkhoz (konferencián volt aznap Pesten),azonnal megműtötte, ez volt tavaly, azóta kicsit hisztisebb,öregesebb, és még inkább a szemem fénye. De ha nincs jól én is idegbeteg vagyok,pedig igazi kis hisztis királylány, és néha akkor is nyüszög,ha valami csak nem tetszik neki, pl ha ő már menne aludni,de én még nem. Egyébként egy gyönyörű husky a drágám. A munka meg gáz, most a katonaságnál és elvileg a köztisteseknél is létszámstop van,kirúgásokkal egybekötve, nagyon jó.
A pénz meg megint vicc, mi nem élünk rosszul, nem keresünk rosszul, na nem is túl jól,de elvagyunk belőle, még sem merek bevállalni egy hitelt, egy gyereket még, és a közel jövőben nem is látom,hogy mégis mikor lesz rá lehetőségem. Valószínűleg a gyerek is úgy lesz majd, hogy most már jöjjön aztán majd megélünk valahogy,mert az,hogy megfelelő anyagi háttér csak egy álomkép.
Nem vagy antiszoci, és hát vannak ilyen időszakok egy ember életében. Most Neked tényleg összejött, de kitartás!
Kutyusnak mi a betegsége?
Szorítunk!
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?