Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
nem két hét különbséggel, HAjna.:-)
az első júliusban volt, és tegnap a második.
Ivi, mondjuk én szerencsére nem vagyok autoimmun. Legalább az nem... De 7,6 meg még magasabb is, mint az enyém volt annó.
2400 froncsi? Azt hittem, a xilitnél már nincs drágább. Hát figyeljetek, tudunk élni. Más luxusvillában lakik, mi meg elzabáljuk egy luxusvilla árát.
Molygó, próbáld ki a kókuszlisztet. Mindenre vevő vagyok, aminek nincs fűrészpor íze.
Derya, ezt én se értem, miért kell két hét különbséggel TSH, de biztos van valami jelentősége. Vagy ez is változhat ciklus során?
nem, nem. mondom itt nem az orvos volt a hibás.
amúgy ha nem akarnánk gyereket, akkor ez az érték nem annyira gáz.
sőt, ki se derült volna, ha nem akarunk babát....
nem gondoltam, hogy rossz az érték, mivel a normáltartomány felső határához közeli csak.
nem a doki sunnyogta el. :-)
mivel a férjem nem magyar, és a biztosítása csak októberben készült el, így az ő vizsgálatait csak a biztosítás megléte után tudtuk elvégeztetni, viszont az orvoshoz konzultációra csak akkor lehetett menni, amikor már minden lelet megvolt.
ezért volt a késlekedés. :-(
én lassan már 2éve h szedek hormont, de 3havonta nézetem, mert folygotn ugrál az érték:(
ezt a t3-at mesélje már el vki hogy lehet beszerezni. kint csak úgy lehet kapni, vagy vmi bonyolult eljárás behozatni? én is tök sötét vagyok és kéne egy kis ész vissza..
Ez így tényleg nagyon gáz. Nekem az évek alatt 150-ig ment fel a gyogyóadagom, amit most visszacsökkentettünk 100-ra, mert mellette szedek tiszta T3-at tartalmazó gyogyót is, hogy legyen agymunkám a munkámhoz. (Értitek?) ;-)
Pláne baba előtt nem szabad kezeletlenül hagyni a PM-alulműködést! És hogyhogy nem jutottál eredményhez 3 hónapig? Kezdetben (meg amikor van valami gáz) 3havonta szokták vréből ellenőrizni, hogy jó-e a gyogyó-beállítás. Szóval szerintem neked az elején ezt jól el..eszték. Bocsi, itt nem téged bántunk, hanem az orvost!
mármint júliusban?
ezt az eredményt, mármint, hogy rossz ez az eredmény, 2 hete tudtam meg, és tegnap voltam az orvosnál.
tegnap úgy beszéltük meg, hogy most már akkor megvárjuk a friss eredményt és aszerint kezdem el szedni.
A bajza utca környékén Szalma rollerrel 2 perc, kell neked is pofon vagy mi? :)))
Ez a kókuszliszt dolog is jól hangzik mondjuk szószos kaják sűrítésére 100gm-ban van 27 CH és olyan mint a liszt. 1300 HUf fél kg
Hallottam 1 mediline nevű nagykerről, ahol kiskereket is kiszolgálnak. 1660 a xilit. És sokféle cucc van.
Molygó, köszi. :) Andrássyn vagyol??? Én a Nagymezőbe járok suliba. :) Ma is kicsit rollereztem pluszba arra, mert olyan jó idő volt. :)
Felőlem lehet vállalkozni főzőset, ha bevesztek. :)
Tita, cuki az embered. A Walkin deadet mondta valaki már, h jó.
Én szívom a vérét az enyémnek Welkin dumájával, h félős pasihoz nem megyek. :D
Egyébként a mozgáshoz visszatérve, azért én spec szoktam, de olyan őrült mód nem fogyok. Már csak pár nap és mérlegelek... Vagy örülök v tombolda lesz...
Hatalmas Gratula! Nem is alakulhatott volna másképpen!
Én hallottam má az eritriolról, és a baross utcai bioboltban van is. Csak drágább, mint a xilit. De lehet kipróbálom.
Gratula Szalmám, ügyi vagy!! :DD
Jól hangzik ez az akármi. A nevét már hallottam, de nem foglalkoztam még vele. Ha tudtok árat, lelőhelyet, akármit, lökjétek. Én a xilittől ugyanis morgok (vagy Molygók? :D) mint állat.
szalma... tudtuk.... nem vagyok meglepődve, de gratula :)
Ez nem hangzik rosszul mindjár tuána nézek én is.
Csáááá mindenki, régiek és újak is! A vizsgám 100%os lett, így kezdhetem a köv. fokozatot. :)
Eritriolról hallott valaki? Nézzétek mit találtam:
Az eritrit vagy eritritol egy természetes cukoralkohol, mely gyümölcsökben (pl. körte, dinnye, szőlő) is előfordul. Kinézetre és ízre nagyon hasonlít a cukorra, de a cukorra jellemző mellékhatások nélkül.
Teljesen kalóriamentes (0 kcal/100g), így a legideálisabb édesítőszer diétázóknak és fogyni vágyóknak.
Nincs hatással a vércukorszintre, glikémiás indexe alacsonyabb a többi cukoralkoholénál, még a xiliténél is. Egyes országokban 0 glikémiás indexűnek írják le. Nincs hatással az inzulintermelésre. Így cukorbetegek nyugodt lelkiismerettel fogyaszthatják.
A cukorral ellentétben nem okoz fogszuvasodást. Sőt kutatásokból kiderül, hogy nagyobb védelmet biztosít a fogaknak, mint a xilit. (A legoptimálisabb védelem viszont az eritritol és a xilit kombinációjával érhető el.)
Édesítőereje 60-80%-a a közönséges cukorénak. Íze hűs és édes. Nincs utóíze.
Az eritrit teljes mértékben felszívódik a vékonybélben. A vastagbélbe csak egyszeri nagy mennyiség (több mint 80 gramm) fogyasztása esetén jut, ezért a többi cukoralkoholtól eltérően laxatív, hashajtó hatása gyakorlatilag nincs. Metabolitjai a vesén keresztül választódnak ki, a vizelettel ürülnek, de 90%-ban változatlanul hagyja el a testet.
Az eritriol kisebb molekulájú, és 90 százaléka felszívódik a vékonybélből, és nagy részben változatlan formában kiválasztódik a vizeletben. Ez a tulajdonsága az eritriolt egyedivé teszi a cukoralkoholok között.
Az eritriol emésztési toleranciája magas: 2-3-szor jobb mint a xilité, a laktité, a maltité, és az isomalátáé, 3-4-szer jobb mint a szorbité és a mannité.
Az eritriol a szervezetben gyorsan felszívódik, nem metabolizálódik, azután a vizelettel gyorsan, változatlan formában ürül.
A cukoralkoholok közül az eritritolnak van a legerősebb gombaszaporodást gátló hatása, így candida diétások is fogyaszthatják.
Jaj de ééédes gyerek ez a te urad :) Én az enyémnek némi fenyegetéssel a hangomban tegnap felfestettem hogy már igazán rohadt érgen várom azt a csillogósat és kapja már össze magát. Aztán persze jön a dumával hogy majd ü tudja mikro és hogy különlegesen akarja blaa bllaa...
házasodni nem akarok csak gyűrűt menőzni :)
Mi a sztori? Nem ismerem.
De jó, feliratot gyártasz? Naon ügyi vagy! Azt hittem a gyerkőcökhöz kell.
Akkor bele kell húzni egy picit valóban,de hidd el ez a fél év már nem sokat fog számítani.
Általánosságban igaz a TSH-ra,hogy annak kell 1 körülre vagy az alá vinni akinek volt már 4 felett,vagyis hajlamos az alulműködésre mivel a terhesség alatt ez megduplázódik.
Hajnim semmi extra, rólunk tudni kell, hogy mi nem is annyira filmeket nézünk inkább sorozatokat van egy-kettő amit imádunk,de nem indig van idejében felirat és párom nem tud angolul, németes volt a drágám. És akkor ahhoz kell néha feliratokat gyártanom. Most, a tegnapi scrabble parti közben a cola ráborult az egyik nagyon nagy kedvencem DVD-jére és le kellett töltenem újra, meg feliratot időzíteni, fordítani,mert természetesen nem találtam minden részhez. Egyébként a sorozat a The Walking dead, mindenkinek melegen ajánlom az egyik legjobb amit valaha láttam.
Igen, ez így van. Viszont ez is egyénenként változik. Valaki 3,5-tel is simán teherbe esik és kihordja úgy, hogy minden oké, van, aki meg 2-vel se. Ezért szokták 1 körülre leszorítani.
De jó hír: az l-thyroxin nagyon gyorsan hat. Nekem júniusban 4,6 volt a tsh és egy hónap múlva meg 2,085. Ma voltam megint nézetni, kíváncsi leszek, mennyi lesz, drukkoljatok :)
a leletem júliusi, tegnap ismételték a vérévtelt, és annak az eredménye után kezdem el szedni a gyógyszert.
a babának 1 és 2 között az ideális.
ezt mondta a doktornő.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?