Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

8862. Suz81
2011. nov. 23. 09:58

Egyszer azt mondta nekem valaki, hogy a gyógyszer mellett nagyon vigyázni kell a CH mennyiséggel mert fosi lesz a vége.

Ezt el tudná nekem magyarázni valaki?

A naőpi 5xi étkezésre gondolhatott az illető? Hogy megfelelő legyen a CH elosztás? Vagy ne zabálja túl magát az ember?

Szoktam néha tortákat sütni (nem IRst) és a kimaradt anyagokat van hogy bedobom... :D

Akkor ez gyógyi mellett felejtős lesz.. :((((

És mi történik, ha mondjuk úgy, mint Hajna bedobok majd egy islert a gyógyi mellett?? :D Fosi, vagy semmi?

8861. 8f3c54052d (válaszként erre: 8860. - .jucus.)
2011. nov. 23. 09:56

Jucus, a roham nálam is megvan időszakosan. De a legrosszabb az, hogy úgy ennék valamit, de nem tudom, mit. És igazából nem tudom, mit kívánok. Én nagyon édesszájú vagyok, de mostanában nem kívánom az édességet se (mondjuk ez kicsit hülyén hangzik azok után, hogy tegnap islert ettem, na mindegy...). Még régebben vettem egy diab milkát, de már vagy két hónapja. Valamelyik nap mondom a férjemnek, most ennék egy csíkot belőle. Szerintetek megvolt a Milka? Még a papírja se. Ő meg lapított, mint szar a gazban.

De kár, hogy nem tudtál elmenni a MM-be :(

8860. .jucus.
2011. nov. 23. 09:50

Képzeljétek, felhívtak az MM-ből, hogy mehetnék előbb, de sajnos nem tudok.

Tök rendesek voltak, de úgy tele a berendelőm, hogy idén képtelenség elszabadulnom. Azért jól esett.

Mostanság én is rossz kislány voltam,metségem, hogy egy hónapig szigorúan tartottam a diétát, így a hétvégén befigyelt egy pizza.

Arra viszont rájöttem, hogy diab. csokit nem érdemes itthon tartani, mert nincs biztonságban tőlem!

Rátok is jönnek időnként falásrohamok? Hogy mindegy, hogy mit, csak enni?

2011. nov. 23. 09:38

Szalmám, az a lépcső már tele van :DDD

Bibü, esetedben szerintem már a diéta és sport is elég lesz a javuláshoz, úgyhogy jól teszed, ha vársz még a vérvétellel. Gondolom az idén már úgyse mennétek inszemre.

8858. bibü
2011. nov. 23. 09:32

Sziasztok!

Hűűű jó sokat írtatok, most itt vagyok a munkahelyemen ezért nem tudok egyelőre mindent végigolvasni. Annyi, hogy ma mégsem mentem vérvételre, várok még egy hónapot, megnyomom a diétát és a sportot és majd december végén fogok menni. Visszaolvasok és ma még jelentkezem:)

8857. Szalmalány (válaszként erre: 8855. - 8f3c54052d)
2011. nov. 23. 09:26

Szerintem a mennybe vezető lépcsőre tedd a likőrt. :) :) (Tájszólással gépeltem, mert megint másik laptopot használok, és össze- vissza ütök. XD)

Amúgy nem kell ám tudnom, mit csinál az urad, nekem ennyi bőven elég. :) (Gondoltam eü, közért v bizt. elég nekem a hozzávetőleges is.) :)

2011. nov. 23. 09:22
S.Norbinak van nutellája, nem? Akkor még ir-essé is lehet tenni a likőrt, ha vodkával csináljuk. Na persze, ha anyagilag bírja az ember... :)
Ezt a nutellás receptet hová tegyem? Édességekhez?
8854. 8f3c54052d (válaszként erre: 8853. - Szalmalány)

Nem tudom, hol van itt a Lehelnél vérvételes hely, pedig itt dolgozom.

Szamos islert ne is vegyél, szerintem egy kalap szar, és horror az ára. A legjobb, az a nagy dög, hagyományos, piros lekváros, tetején fehércsoki csíkokkal. Na az a tuti. Ja, meg a Benei. Na az verhetetlen.

Emberem jól van köszönöm, igazából már csak otthon henyél. Szerintem elkummantja a gégészetet is ma, pedig a puklija még megvan a füle mögött. A kiütések elmúltak szerencsére. Amúgy nem dolgozik karácsonykor, meg szilveszterkor, csak most indul be náluk a munka, biztonsági cégnél van, de többet nem árulhatok el, mert akkor le kell, hogy lőjelek utána. Azt meg nem szeretném, mert a barim vagy.

2011. nov. 23. 09:07

Nutellás mézeskalácslikőr (NEM IR-ES)

Hozzávalók:

30 dkg nugát vagy nutella

4 dl kávétejszín

1,5 dl konyak vagy vodka

2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:

A nugátot gőz fölött megolvasztjuk. Levesszük a tűzről, megszórjuk a mézeskalács fűszerrel, hozzákeverjük a tejszínt és a konyakot, alaposan kikeverjük, majd finom szűrőn átszűrjük. 24 órát állni hagyjuk, hűtőben tartjuk.

Készíthetjük intenzívebb fűszerezéssel vagy több alkohollal.

Nos, itt a recept. :) Én több alkoholt tettem bele. Nem volt fűszerkeverékem, így fahéjat, szegfűszeget és gyömbért tettem bele. Nagy sikere volt. :)

Dith, örülök a jó MRI- nek. Óh, szegény, most minden borul Nálad. Nem változik a sógorod? Abszolút nem hat rá a tesód? Elég tré a helyzet így... :S A változás jó. Később tuti jó lesz, csak most kell a nagy levegő. :)

Hajnám a cikket én is feladtam. Valahogy nem ment excel után. Embered hogy van? És mit csinál, h szilveszterkor és karácsonykor is dolgozhat? Amúgy meg egészségedre az islerrel. A közlekedési múzeumban vasárnap szamos marcipános islert láttam, de nem vettem meg. Anyááám, de jó lenne pedig. :)

Tegnap kérdeztem a Lehel térnél a magánVV helyet, nem tudja valaki a pontos címet? Felírtam, de a pasim elkeverte, kellene nekem.

2011. nov. 23. 08:48

Helló Csajok!

Bibü, túl élted a terhelést? Mikor lesz eredmény?

Szalma, hát ecsém, te stimu nélkül ennyi tüszőt termelsz? Bakter, nekem stimuval volt ennyi. Tényleg esélyesek az ikrek. :)

Piggy, engem pont most szedtek le az xr 500-asról, pedig jó lett volna – ha még szedem persze. Adimetet nem ismerem sajnos. Nem ez az, ami két hatóanyagú, mint az eucreas?

Monyec, tényleg, neked miért kell főznöd a vezérigazgatónak? Nem is értem. Vagy itt ez a szokás? Majd mesélj, milyen volt a közös utatok az olajmezőre. Legalább a páleszod megmenekült, és azt se szívta fel, ez is valami. (Ööö mesélj, miféle a pálesz? Jó házi?)

Kitartás!!! Szép lehet a hóhesés, az az igazi, nagypelyhes, csendes, azt én is szeretem. :)

Welkin, egészségedre a sportszeletet, bár le a kalappal, én terhelés után gondolni se mertem semmilyen édességre. Sajnálom, hogy a pároddal ennyire gáz a helyzet, de ha tényleg így érzed, akkor lapát. Minél hamarabb lépsz, annál jobb. Ha nem működik, felesleges húzni, mert később se lesz jobb. A lakással hogy vagytok? Közös vagy albérlet, vagy hogy tudnátok szétköltözni?

Mosolyka, a cikkel én is így voltam, ahogy te, pedig biz isten többször nekifutottam, de elvesztettem a fonalat, hogy mi hogy van.

Kíwa, hááát, ha még lejjebb viszed a kalóriát, akkor tuti éhhalál, ez nagyon gáz. Meg aztán tudod, büdös is leszel, ahogy Szalma írta, még a végén übereled Vendit pelenkacserénél. Fini lehet ez a sali, amit írtál.

Tita, amit leírtál a továbbképzésről, ez tényleg a széllel szemben hugyozás kategória. Elhiszem, hogy boksz volt.

Suzi, szegénykém, elhiszem, hogy nagyon megviselt a hajhullásod, biztos belebolondultam volna a helyedben. Ez egy nőnek katasztrófa lehet. Mert egy pasi letolatja, aztán jóvan, de a haj egy nőnek olyan, mint egy ékszer. Ha ápolt, rendben van, az már jó benyomást kelt. De hátha tényleg jobb lesz a helyzet idővel! Nagyon drukkolok neked!!!

Dith, de jó hír ez, hogy okés lett az mri-eredményed. Már nem nőtt az a szar, ez is jó, ennek is örülünk! Yupppii!!! Remélem, sikerül összehoznod egy másik melót. Ez meg tök kellemetlen, hogy még a lakásotokat is érinti ez a balhé. Annyira mérges a helyzet? Gondolom, vidékre nem akarnátok menni.

Zsó, az idézet szuper, jót derültem rajta! Én eldöntöttem, hogy bepezsgőzök pénteken, ugyanis évfordulónk lesz, az 5-ik.

És gyónnom is kell. Tegnap vacsi után befittyent egy benei isler. Idejét se tudom, mikor ettem islert utoljára. Ja de tudom, mikor pár hónapja görcsöt kaptam itt a melóhelyen és irdatlan pénzért vettem egy szamosat, ami tök vacak volt. Eddig bírtam, azért ez elég jó. Viszont a gáz az ebben, hogy nem is kívántam igazán, szóval ha kicsit több az akaraterőm, simán megállom, hogy ne egyem meg. Welkin, dobjál fejbe.

8851. Monyec83
2011. nov. 23. 03:22

Sziasztok Csajszikáim!

Még élek.....

A hó miatt nem vagyok depis, nagyon tetszik. Az este pl elállt a szél és szépen csendesen esegetett. Azt pl nagyon szeretem nézni. Bocsi csajok, de nem bírok mindent visszaolvasni. Az újaknak üdv itt. Pusszantás. Megyek rendezem a gondolataimat mielőtt felébred az vezig.

8850. zso.m
2011. nov. 22. 23:08

Visszajöttem, hogy egy kis vidámságot, vagy esti imát még hozzak nektek:

(loptam)

"Az egyetlen pasi, aki mostantól a padlóra küldhet, az a Jack Daniels:)"

Na pussz

:-))

(Megjegyzem Jack nincs itthon.)

8849. dith (válaszként erre: 8847. - Mosolyka1111)
2011. nov. 22. 22:53
Azért keresek lakást, mert a tesómék lakásában lakunk már 10 éve, a mienk vidéken van. De így most illő lenne lépni innen is.
8848. zso.m
2011. nov. 22. 22:49

Hát köszi.

Látom, a hideg idő mindenkit bekergetett a gép mellé.

Itt ülök, és olvasok.

5 oldal, úristen.

De érdemes volt.

Mosolyka, az én lányom hullámzó.

Van amikor kitartó, és van amikor elege van. Mondjuk mindenben ilyen, ez a 16 évétől is van.

A leírt eredményekhez hülye vagyok, így arra inkább nem reagálok. A régiek jobban tudják.

Az újaknak : Welcome!!

Kiwa , akkor nem kísérletezem, azért az 1 reggelért? Persze ki tudja.

Tita, nem irigyellek, nem vagyok pedagógus, hülyét kapok az egésztől, a TV-t nem üthetem.

Régebben, mikor jó formában voltam, ilyenkor levezetésnek fekvőtámaszokat csináltam. Lehet, ma még lesz belőle az is.

Egyébként most nem is szeretnék tanár lenni.

Monyec jelentkezz néha. A páleszben benne vagyok, amiket írsz, olyan, mint egy túlélő túra. Hát éld túl, és érezd jól magad. Az olajmezőn meg vigyázz magadra.

Hát ennyi mára, zanzásítva.

Ahogy Hajna idézett , ha no cukor,és no vita, azért van Dolce Vita. Nekünk is.Nektek is.

2011. nov. 22. 20:52

Dith, örülök, hogy változatlan a helyzet adenoma terén! (én is úgy olvastam, hogy ha változatlan, az már jó.)

Lakás keresés miért? (A munka keresést értem, a sógor-főnök miatt, aki kikészít.)

Megértelek karácsony terén. Üres jópofizásra meg tényleg nem érdemes összejönni velük, bár a tesódra biztosan vágynál azért.

Monyec, most olvastam vissza, hogy milyen kalandjaid vannak! Kitartást kívánok a nagy hóesésben!

Mindenkinek szép estét kívánok!

8846. dith
2011. nov. 22. 20:44

Sziasztok. Szépen termeltetek ma is.

Megvan az MRI eredményem. Változatlan a nagysága az adenomámnak. Úgyhogy indul a munka meg lakás keresés.

Szalmám engem érdekelne ez a nutellás pia. Leírnád a receptet?

Ja kilóban 3 hete nem mozdulok lefele. Hiába a 80 mg szteroid megtette a hatását a qva mandula allergia miatt.

Ez már tényleg olyan érzés, mint a fiúknak széllel szemben pisilni.

Üdv az újaknak!

Monyeckám mikor jössz haza? Nem vagy depis ilyen hidegtől és ennyi hótól?

Nekem is kell mennem terheléses cukor vizsgálatra december elején. Nagyon félek én is, hogy fogom megint bírni. Utána meg kell mennem vérvételre valamikor. Utána meg doki nénihez.

Karácsony én sem szeretem, pláne, hogy most nem vagyok jóban a sógorommal, így nem is megyünk hozzájuk karácsonyozni.

Az ajándékokra rá sem mertem még gondolni. Egy vagyon lesz. Ez az utolsó ilyen nagy ajándékozás. Megbeszéltük, hogy jövőre már nem lesz.

Hajhullásom nekem is brutális mostanában, és a szőrösödésem is. Gondolom a szteroid ide is hatott.

M

8845. Kíwa (válaszként erre: 8838. - Titamilla86)
2011. nov. 22. 20:26

hát olyan 10 kg van rajtam.. terhesség előtt 64 kg voltam, bár én azt akkoriban soknak tartottam.. hát ehhez képest bár annyi lennék most..:-((

Basszus látjátok, hogy milyen keveset eszem és dagadt disznó vagyok??!!

Kész a saláta az alábbi van benne:

1 karalábé, 1 fehér nagy retek, 5 db piros miniretek, 1 kigyóubi, 1 kaliforniai paprika és egy csomag párizsi. Öntet: 1 citrom leve olivaolaj kevés balzsamecet . Ketten esszük a férjemmel . Fogalmam sincs mennyi benne a CH és a kalória, de túl sok nem lehet.

8844. mosolyka1111 (válaszként erre: 8841. - Suz81)
2011. nov. 22. 19:58

Igen!

Pedig így van a labor leleten, amit a SOTE-n csináltak. És zárójelben van az, hogy SHBG.

Engem teljesen félrevezetett. Bár a kezelés szempontjából mindegy, de akkor is, legalább tisztábban látok most, hogy írtad, meg utána is olvastam.

8843. Suz81 (válaszként erre: 8821. - Welkin102)
2011. nov. 22. 19:57

Welkin...én már anniy hajgyógyásznál voltam és annyi kencét kentek a fejemre egy rahedli pénzért...szoktam is mondani hogy már csak a kutyaszart (bocsi) nem kentem a fejemre..:D Voltam én már biorezonanciás kezeléseken is..4 évig jártam azt hiszem...

Szóval lassan kezdeném föladni...levágom 0ás géppel aztán helo..

De ugyanakkor meg...fáj a szívem és küzdök tovább.

8842. Suz81 (válaszként erre: 8820. - Noreeee)
2011. nov. 22. 19:54

Szia!

Hát nekem minden hormoneredmények oké Tűű szerint..illetve a progi kicsit kevés.

A tesztom 0,69 és 0,8 körül van..és az SHBG a kevés még, így nem köti meg a testosteront.

8841. Suz81 (válaszként erre: 8829. - Mosolyka1111)
2011. nov. 22. 19:51

Szia!!!:)

Akartam is írni Neked, hogy nem értem, hogy miért női hormonmegkötő fehérje, mikor Tűű világosan megmondta, hogy a tesztót kellene lekötnie..

8840. Suz81 (válaszként erre: 8798. - 8f3c54052d)
2011. nov. 22. 19:46

Szia Hajna! :)

Köszi szépen a választ!!Én is így gondoltam, hogy akkor emelem a CHt.

Igen sajnos nagyon brutál a hajam...8 éves huzavona után tartok itt...azóta nem sikerült kideríteni mi lehet a baj, és kis túlzással már egy ház árát költöttem orvosokra és csodaszerekre.Most itt állok 30 évesen és alig van hajam a fejem tetején. Remélem segít a met és tényleg elkaptuk ezt az alattomos betegséget.

Egyébként olyan hajam volt 10 éve, mint a Barátok köztben a Hannának. Extra dús és nagyon göndör. Hát gondolhatod, hogy az alatt a 2 év intenzív hullós időszak alatt amíg leritkult teljesen mit éltem át, és mennyi jött ki nap mint nap...Lelkilegis teljesen tönkrementem, és megrögzött hipchohonder lettem, hogy nekem tuti valami komoly betegségem van ezért hullik ki a hajam....:( Így végigjártam mindent és soha nem találtak semmit. 2010 decemberében egy drnő javasolta az inzulin terhelés pedig egészen más miatt voltam nála..Azóta ismét van mibe kapaszkodni...

Csakhát néha nagyon nehéz....de mindig újraéled a remény és ez mindig erőt ad..

2011. nov. 22. 19:28

Welkin, istennő vagy, hogy képes vagy csokit enni ennyi cukor után. (ja, emlékszem fehércsoki nutellával :)) Respect. :)

Monyec, ráz vmi, meg kerülget... Ja, mert az oroszok a spájzban vannak. Mi a terved a vezérrel??? (Itassátok le, aztán kompromittáló fotó és kussban lesz...) Mellesleg nem geológus vagy? Akkor mit kell szakácskodnod a taváris mellett??? Szakadjanak le rólad...

Tita, mintha anyumat és tesómat hallanám... Aki fenn repül, nem látja lenn a sz.rt...:S

Kíva, nem kevés a vacsi? (Majd okosok megmondják, de ebben alig van ch.)

2011. nov. 22. 19:28
Kíwa, tízóraira nem ettél lassú ch-t,vacsira meg nem is ettél ch-t. Tudom,hogy 120g-os diétán vagy,de ez akkor is kevés. Mennyi felesleg van még rajtad? De egyébként is látod az én fogyásom is milyen.
2011. nov. 22. 19:26
A néni saját bevallása szerint 83-ban tanított utoljára, én 86-ban születtem. Akkor is már igazgató volt, de kikérte magának a vádakat ,hát ő is tanító,megért minket. Persze, csak más volt a rendszerváltás előtt, 30 éve tanítani,meg most. Akkor még baromi jó fizetése volt a pedagógusnak, csak azóta sem emelkedett. Na hosszú, baromi sok mindent elmondtunk neki,amit sehogy sem akart megérteni, hülye volt úgy ahogy van.
8836. mosolyka1111 (válaszként erre: 8831. - Titamilla86)
2011. nov. 22. 19:17
Ez jó lehetett:(( Szerintem gyereket még az életben nem láttak, és ezek osztják az észt Nektek:(
8835. Kíwa
2011. nov. 22. 19:15
Ja és ma fél órát futottam.
8834. mosolyka1111 (válaszként erre: 8830. - Kíwa)
Akkor ez nem foglalkozott Veled igazán:(
8833. Kíwa

Na pl a mai kaja:

R.:50 gram rozskenyér 2 szelet párizsi 1 paradicsom

T: 2 db mandarin

E: Norbi milanoi sertészszelet (51 g CH)

U: 1 datolyaszilva

V: majd sali lesz, retek uborka saláta olajos citromos öntettel.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook