Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Babus, az ünnepek miatt szerintem ne stresszeld magad. Mindenki, és tényleg mindenki csal és hízik az ünnepek alatt. Hiszem,hogy még Rubint Réka is. Otthon vagy, finom sütik , finom kaják, mindenhonnan ömlik a cukor, még akkor is,ha már speckón főzöl.
Mosolyka, nem vagyok sokkal jobban. Fáj a fejem, szédülök, főleg a lehajolok, ami ugye nem jó,mert arcüreg vagy homloküreg gyuszit sejtet, a mandulám totál be van lőve. Kaptam a gyógyszerész nénitől nagyszerű cuccot amit ha elszopogatok akkor 2-3 órára abbahagyja,de újra kezdi. És ami jobban aggaszt,hogy a nyirokcsomóim is be vannak dagadva és fájnak, értékelném,ha nm tüsszősmandula vagy mononucleosis lenne a dolog vége,de reggelente a szaros kis pajzsmirigy bogyót alig tudom lenyomni, mintha téglát nyelnék úgy be van dagadva. Az orrom is folyik,és köhögök is, ha a hétvégén nem javulok, akkor hétfő délután szélnek eresztem a kölköket és eltűzök orvoshoz valami gyógyszerért. Hőemelkedésem is van, szóval lehet táppénz lesz belőle.
De érzem is,hogy szarakszik a kis szervezetem,mert nem úgy működik ahogy kéne. Van,hogy nem is eszem,mert tényleg nem megy le, néha csak narancsot,vagy citromot kívánok, néha meg egy lovat is meg tudnék enni. Tegnap este pl egy jó steakért embert öltem volna. Hogy hízni hízom az most nem érdekel,mert szerintem egy beteg szervezetnek másféle táplálékra van szüksége,mint egy egészségesnek.
Mosolyka, miért vagy elkenődve? Heti fél kiló az nagyon nagyon jó. Igaza van a lánykádnak, hallgassál rá. Neki meg üzenem,hogy irigylem. :)
Kr,én is híztam Atkins-féle diétával is, pedig van olyan szakasza amiben napi 25g ch-t lehet enni, 500kcal mellett is híztam. Csak így nem hízom,ha mindig van kaja bevitel. Figyeld meg,ha kevesebbet eszem, na nem 20g ch-val,hanem mondjuk csak a 100g ch-t ütöm meg akkor hosszútávon hízom tőle. 3 hétig csináltam Norbit,ami ugye a minél kevesebb ch bevitelről szól. Tény,hogy nem voltam éhes, az elején fogytam tőle, de a 2. héttől kezdve megállt majd elkezdett feljönni a súly. Napi 80-100g ch-nál
A pajzsmirigy alulműkszi meg az Ir is öröklődő szóval nálunk is végig pörgettem a családot és anyumnál nem,de mamámnál meg is volt az alulműködés,csak nyilván 70 évesen már kevésbé veszed észre.
Ez nagyon durva sztori (a lányodé). Sajnálom.
Igen, az ember nem tudja, milyen fogyókúrával/diétával mit vált ki a szervezetéből: minden ember más. Én úgy gondolom, hogy nekem pl. a pajzsmirigy-alulműködés valamelyik fogyókúrával vagy épp egy néhány hónapos Béres csepp kúrával hoztam elő (igaz, anyumnak is előttem 1-2 évvel derült ki, s most hallottam, hogy a városunkban eleve nagyon sok a PM-es, szóbeszéd szerint az ivóvíztől).
Szóval ember legyen a talpán, aki tudja, milyen étellel-itallal tesz magának jót vagy rosszat!
Sziasztok!
Bibü, ne is törődj vele, mi is így kezdtük. Volt, amikor bogarásztam a ch táblázatot, utána jöttem rá, hogy rajta volt a termék dobozán a szénhidráttartalom (meg kell szokni még:)
Dith, hát igen, fiatal korban tényleg játszik a hiúság is. (Ügyesek voltatok a lányoddal, ami a fogyást illeti. ) A lányomnak is már májusban eljött a fogyni vágyása, azért kezdett el testkontrollozni (mert én anno 4 hó alatt 30 kilót ledobtam vele). Példát akart venni rólam. Nála még ez is csak hízást okozott:(( Annyira sajnáltam akkor a csalódásért, ennyi erővel, ha egészséges lett volna, attól is ledobhatta volna a 15 kilót.
Akkor vittem dokihoz, akkor derült ki a betegsége is. (A testkontroll meg egész délelőtt éh gyomorra gyümölcs, korlát nélkül, 1,5 hónapig csinálta, gyakorlatilag mérgezte magát.)
Megint szombat, ma mérte magát, a múlt szombathoz képest mínusz 0,5 kg. Ő nincs elkeseredve, azt mondja, mégiscsak fogyás. (Én meg el vagyok kenődve.) Lehet, hogy kéthetente kéne mérni.
Tita, jobban vagy már?
Zakkantcsajszinak nem ma van az esküvője?
Csajszi, majd jelentkezzél!
Mindenkinek szép délutánt kívánok!
Feladtam, egyszerűen lehetetlen veletek lépést tartani...:)
Hajna, viszont látom, hogy te is babáért küzdesz. Ájrinnak igaza van, a véralvadásos vizsgálat nagyon fontos, és bizony, TB-re is meg kell, hogy csinálják! Igaz, van olyan fajtája, amit nekem is csak pénzért az Istenhegyi géndiagnosztikán tudtak megnézni... Azt hiszem, ez lehet az a bizonyos 39 ezres vizsgálat, amit neked is mondott a doki. Viszont azért lenne tényleg nagyon fontos, mert elég gyakori, és akkor tényleg szuriznod kell majd magad a terhesség alatt, mert különben nem marad meg a babó!
Csak ismételni tudom amit írtatok.
Nem győzök olvasni, de jókat mulatok.
Valamelyikőtök azt írta, hogy reméli, am ásik nem a villamoson, vagy hol ír és olvas éppen.
Én régebben jártam vonattal dolgozni, mert külvárosban laktam.
Fülhallgatón szoktam zenét hallgatni. Az adott napon épp nem zene ment, hanem Hofi.
Ott röhögtem magamban nagyokat.
A szemben ülő nő meg nekem támadt, hogy miért röhögök rajta. Én meg k-ra nem értettem, mi baja van.
Szóval vannak ilyen jó helyzetek.
Mi van a kis orosz rónákon elveszett orosz olajszakértőnkkel?
Nem írt a mai pálinkaadagjáról, vagy csak átfutottam rajta?
Tita, gyógyulj, kell a lelkesedésed.
A pasikról annyit, hogy Clooney bátyó most volt a TV-ben, dög a hangja, és egy jó kis ajtócsapkodást megérne, az biztos.
További ötletek holnap.
:-))
Figyelj Dithem, az én anyukám majd 30 éve tanító, szerinted kidolgozta ki az anyanyelvi metodika tételeimet. Jó megtanulni nyilván én tanultam meg,de mikor az ember lányának van 4 szigorlata meg 5 vizsgája egy tetves félévben akkor bizony nagy segítség,ha nem te bújsz minden vacak könyvet minden egyes nyavalyás tételsorért. Ráadásul volt olyan vizsgánk ahol simán volt 100-200 tétel is. Ezt mondjuk anatómiából nem tanultad meg míg kidolgoztad, mert persze volt amiből igen, de a latin szavak nem olyanok,hogy rájuk nézel és kész.
Orvosok meg pénz témában , én most nem megyek vissza az MM-be receptet íratni pl, simán kiíratom a házi orvosommal, és decemberben terheltetni is mennem kéne, de egyrészt nem fogytam le, és nem is fogom valszeg a 8-10kg-ot, másrészt amúgy se szeretek 3 havonta terheltetni, 7,8as terhelt cukorral had ne kajáljak már szőlőcukrot korán reggel, tízezerért.
Megint annyit írtatok….
Molygó jó fejek a kutyáid, te meg jó csaj vagy. Jól esett a Tibi csoki?
Szalmám hajrá, irány a fősuli. Én kétszer kijártam az általánost, a középiskolát és most járom másodszor a főiskolát. Egyszer magam miatt, másodszor a lányom miatt csinálom. Legutóbb szakdoga témát és vázlatot írtam most gyűjtögetem hozzá az anyagot. Tudom Tita, hogy ez nem szép dolog egy szülőtől, de az én lányomnak hiába van meg a magához való esze, mindig rugdosni kell mindenért.
Hajnám sajnállak az endo miatt. Az a baj az orvosokkal, hogy fejős tehénnek néznek bennünket. Beetetnek minket mindenféle hülyeséggel, aztán ember legyen a talpán, aki tud szelektálni , hogy mi az ami kell és mi az ami nem. Ide sajnos a józan paraszti ész nem elég. Sztem. járd körül a témát neten, fórumon ezzel a vizsgálattal kapcsolatban.
Elkezdtem a bűnözést én is. Eddig mindig olyan becsületes voltam, még a kenyér szeleteket is lemértem dig. mérleggel. Na ma elcsábultam egy fél adag rántott szelet sült krumpli menűre a közeli kifőzdében. Olyan jól esett, csak az a fránya lelkiismeret-furdalás ne lenne utána.
Ma elkezdtem barnázni. Eddig nem tudtam, mi az. Hajna te szoktál erről írni?
Mosolykám örülök, hogy lányod ilyen fegyelmezett. Azért egy tininél gondolom a testsúly 2* olyan fontos, mint mondjuk már az én korosztályomnak. Figyeld csak meg, hogy milyen siker élményei lesznek a fogyás miatt. Egy csomó ruha jól fog állni rajta, az önbizalmát is rendbe teszi majd. Na meg a fiúk is egyre többen fognak rá felfigyelni. Lányommal norbiztunk 3 éve, akkor mindketten több mint 20 kg-mot fogytunk. Lányom akkor volt gimis, egyből be is pasizott. Az volt az első nagy szerelem. (hála istennek nem az utolsó )
Tita remélem, már jobban vagy. Egy ilyen hülye betegség az ember hangulatát is nagyon le tudja vinni. Pihend ki magad jól a hétvégén, remélem hétfőre rendbe jössz.
Szalma légyszi írd meg a receptjét a madártej tortának és ennek a lilakrumplis történetnek. Meg akarom lepni vele a családot, de kimegyek a konyhából amikor enni fogják
Jujj megint milyen sokat írtatok..:D Próbálom felvenni a fonalat, de én sem tudok mindenkinek a kis irományára reagálni egyelőre, nézzétek el nekem, mert én még csak most tanulom ezeket a dolgokat és csak kapkodom a fejem. :D Mindenesetre gratulálok az ilyen rohamosan fogyóknak, nem is értem hogy csináljátok de nagyon ügyesek vagytok. Nekem ez a számolgatás nagyon szenvedősen megy, úgy érzem nem nagyon vagyok rá képes, de remélem belejövök, csak nem nagyon van hozzá türelmem. Láttam ezt a heti menüt is, amit írtatok, de nekünk nem éri meg mert a férjemnek is én főzök, úgy meg tényleg nagyon sok lenne, meg neki ezek a madáradagok amit ezek a kajaszállítók hoznak nem is elég sajnos, úgyhogy amíg a munkám engedi, nem sűrüsödnek be a teendők addig főzőcske. Épp most készülök nekiállni összeállítani a jövő heti menüt.
Most már meg tudtam nézni a tápanyag táblázatomat, de nincs benne a teljes kiörlésű búzaliszt. :( Valaki meg tudná mondani nekem mennyi a ch-ja?
Sziasztok!
ma voltam terhelésen, ezek az eredményeim lettek.
2 éve a cukor 4. 4-ről volt 2, 6 az inzulin meg sem mozdult, most valamennyire emelkedett. MI a véleményetek? Szerintetek számít, hogy 2 hónapja diétázom 90%-osan?
mindenkinek szép estét!
tigrisné
Glükóz 4, 5 mmol/L 3, 5 - 6, 1
Glükóz terhelés 120' 3, 6 mmol/L 3, 1 - 7, 5
Inzulin 5, 7 mIU/L 1, 9 - 23, 0
Inzulin terhelés 120' 13, 1 mIU/L
HOMA-IR 1, 2 - 4, 4
Kr, mindenkinek más a genetikai állománya, az arousal szintje, az életkörülményei, mindenkire máshogy hat a gyógyszer.
Valamivel jobban vagyok, de a torkom még mindig nagyon fáj, meg szédülök, de sztm az a takonytól van.
Molygó, az enyém Norman Reedus, vagy Keanu Reeves.
Babus, próbálj meg mértékkel inni és ha lehet kajának számítani, ne aggódj nekem sem fog sikerülni, de elég csúfos mennyiséget kéne meginni ahhoz,hogy az rosszul hasson a met-re. A laktoacidózishoz, azért sok kell,de ha úgy érzed többet innál egy átlagos karácsony esténél, (én anyósoméknál gyakran érzem így) akkor az esti met-et nem veszed be.
Ha vészhelyzet nekem Noah Wyle, csajok közül Jolie szerintem is szép nő VOLT, míg le nem fogyott csontira, most nem is tudom, Sophie Marceau mindig is szép volt.
Jason Momoanak a Games of throne című sorozatban rengeteg félmeztelen meg szex jelenete van, érdemes vetni oda egy-két pillantást. A sorozatban amúgy is baromi jó.
Babus nagyon egyszerűen kevesebb testsúlyra kevesebbet termel a szervezeted mindenből,tehát a fogyással alapból javul az Ir, ezért javulnak úgymond gyorsabban egy darabig a túlsúlyosok,mert a diétával mozgással fogynak is egyben. Az már más kérdés, hogy a fogyás egy idő után nagyon belassul, és soha nem villámsebességű.
Olyan 1500-2000 Ft körül volt, 90 szemes. Nem tudom pontosabban, most nincs itt a számla, mert mást is vettem.
Aztat írja a címke, hogy ez RDA 500%, de mivel a többieknek 3000NE-ket írtak sztem simán lehet a napi egyet szedni.
Hajna most olvastam az endot:( Hát ez nem jó hír.
Viszont a véralvadásgátlós vizsgálat neve APC rezisztencia mérés és azt nézik, hogy nem örököltél-e genetikailag trombózis-hajlamot. Az is akadályozza a megtapadását a babónak. Nekem volt ilyen vizsgálat és kimutatták, hogy egyik szülőtől örököltem a hajlamot, így a lombik alatt clexane-t kellett szúrnom (akkor sikerült is az akció). Feltétlenül nézesd meg, mert nekem, ha kismama leszek a terhesség alatt is és a szoptatás alatt is kell szúrni, még így is, hogy csak egyik szülőtől örököltem.
Jó hosszú idő alatt lett kész az eredmény, talán 3-4 hét.
Fel a fejjel, mire meggyógyulsz a laparból, addigra az IR-ed is helyre jön:)
Lányok hazavonszolom magam és elkezdek pakolni hogy fotózható legyen a kéró, na kb holnap is ezt fogom csinálni de majd jelelek.
Addig is Avivára és dijétára fel :)
Hát én egy hős vagyok! Végigolvastalak benneteket az végétől az elejéig! Hát sokszor fetrengtem a röhögéstől...:D
Hajna ezek nem jó hírek, drukkolok a gyógynövényes cuccnak, de ha esetleg kihagyhatatlan lenne a műtét, akkor gondolj arra, hogy legalább most derült ki, és nem amikor már ott állsz, hogy az IRtől mehet az újabb lombik! Tudom ez baromira nem vigasztal, de fel a fejjel! Ez a drága vizsgálat ez miféle? Nem lehet valahogy kiharcolni támogatottan?
Képzeljétek ma amúgy is kellett menni a patikába, mondom megkérdem miféle multivitaminos készítményük van amiben sok a D-vitamin. Erre azt mondja, hogy van ez, ebben csak az van. Csak lestem. Nem tudom akkor a másik gyógyszertáros mit értetlenkedett ha van ilyen. Supherb D3-vitamin 1000NE, ez a neve. Ha valakinek esetleg kellene. :)
Mosolyka én is csak pillázok a lányod akaraterején. Nagyon ügyes!
Csak így tovább!
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?