Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Kiscsillag, ez érdekes. Általában akkor van a cukorral bibi, hogyha az inzulinnal is. Mert ugye előbb az inzulin romlik, és utána kiakad, már nem tudja szinten tartani a cukrot és onnantól romlik a cukor. Kíváncsi leszek, mi lesz majd a kontrolon.
Csajszi, én nem szoktam előre megtervezni, nálunk az lehetetlen. Holnapi ebéd a hétvégéről megmaradt húsleves lesz. Aztán majd holnap megint kell főzni valamit. Én szoktam krumplistésztát enni durumtésztából, de csak ritkán.
Ehetsz, csak keveset. Több tészta, kevés krumpli. :)
Igyekszem megtervezni a menüt, úgy, h minden legyen benne. (Tészta, főzelék, stb, csak nem mindig jön össze. :))
Tessék, ebéd után 1,5-2 órával itt a hányinger. Ha este veszem be a 850es meforalt, reggel és délben az 500ast (így írta Rita, így emeljem), akkor most mi ez a hányinger délután? És mindig ilyenkor. Valakinek 5let? Segítsetek... :S
2 hónapja voltam, akkor már ok volt az inzulin:
0' 3,7
60' 37
120' 12,7
A cukor értékek kb azok voltak mint írtam, 1-2 tizeddel volt a 0 perces alatt a 120-as. De arra akkor azt mondta RR, hogy beáll. De úgy látom jobban csökkent :-(
Majd nézegetem többször.
Kontrollra február környékén megyek újra.
Én is viharsarkos vagyok, anyum így hívja Nógrádot. :) Sokszor nálunk mérik a hidegrekordokat. :)
Ez a budai felsőbbrendűnek gondolás, jajj, ne már 2011et írunk. :)
(A pasim született belvárosi és vidéki csajt akart, mert nagy átlagban szerinte kedvesebbek és háziasabbak, mint a pesti elkényeztetett csajék, ráadásul nagyon tetszik neki a palóc nyelv, már tök jól eldumál azon is. :))
Én már csak legyintek erre a hülyeségre, ő budai.. pffffffffffffff
én meg viharsarki és????
Hajnám csak az tud dobni aki fiatal még mint a kiscsikó, éshát te az vagy :)))))
Gabik boldog névnapot :)
Kiérzi, nem szereti a keleti kajákat, kínaiban is csak illatos- omlóst hajlandó enni. :S (De 4 éve nem jutottunk el oda, most már nem is akarok. :))
Amúgy mindegy mit főzök. :) Régen nem szerette a húslevest, benne a főtt zöldséget utálta, mióta velem van megeszi (jóízűen) a répát, fehérrépát, karalábét benne.
Ő ez a budai vagyok nem pestin én mindig ordítva röhögök. XD
Kicsillag, szerintem a 0-ás cukroddal nincs gáz, azzal már annál inkább, hogy a 120-as leesik a 0-ás alá. Valószínű, hogy az inzulinod is rossz még. Mikor kell kontrolra menned?
Szuzikám, köszi! :x
Igen mézzel kéne, de ezt most nem lehet.
Ja én is megküldtem Tabasco-val csak kihagytam :)
Szerintem mellett is be lehet így pácolni simán. Észreveszi szerinted hogy rajtavan, mondjuk ha nem látja hogy készül???? :) Az enyémet átbírom verni, kivéve a köménymaggal, én parasztlány vagyok mi mindig is tettünk mindenbe, ő meg pösti jjja bocs budai (nagyaszája) és nem bírja, de akkor is teszek amibe a nagyim tett :)
Szalmám olyan vékon vagyol... és milyen leszel :)
Nekem nem megy le semmi, asszem megbolondulok és attól hogy nem megy le semmi, megint ott tartok hogy bűnzgetek amit viszont nemkéne. Nemtom mit csináljak. Amúgy alig eszem, mert olyanból amit nem lehetne enni 3 kamionnyit meg tudnék enni, amit meg lehetne az nem kell :(
Anyunál elvoltam, elég fosul van nemtom mi lesz vele, hát remélem a legjobbakat mint mindig.
főzés: én holnap szójaszószos, vórcseszterszószos gyömbéres fokhagymás, xillites pácben érlelt csirkecombocskát fogok sütni, szerintem salátával.
Hétvégén csináltam házi szaloncukrot.... íme a recept:
30-35 szaloncukorhoz: 20 dkg mandula, 15 dkg porcukor (porított xillit), víz, kandírozott narancshéj, fahéj, 15 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)
1. Keverjük össze a mandulát a porcukorral és annyi vizet adjunk hozzá, hogy gyúrható masszát kapjunk. A vizet folyamatosan, kis részletekben adagoljuk!
2. Ízesítsük fahéjjal és az apróra vágott narancshéjjal
3. Formázzunk szaloncukrokat
4. Vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládét, villa segítségével egyenként vonjuk be csokival a cukrokat. Tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé visszaszilárduljon, majd csomagoljuk
Isteni szerintem pedig én nem szeretem a marcipánt, de ez jajdefinom :)
Hát én sem bánom, h alig van meg (Mármint időben :))
Főleg a mooncup miatt is jó, mert 2-3 nap(jó, akkor 3 óránként kiveszem a 12 helyett), ma még beraktam, de tegnap este is már alig volt valami. (A pasim legnagyobb örömére.:)) Nekem is van némi utózönge, de az már nem pác. :)
Úgy belémraktátok a rántott sajtot, megőrülök. Valaki szokott olajspriccelővel rántott dolgot sütni sütőben? Ki akarom próbálni.
És milyen a kókuszzsír??? Kérek szépen jelentést! :)
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni. Elkezdtem otthon méricskézni a vércukrom. Lehet csak ismét ártok ezzel, mert agyalásra ad okot.....
Tegnapi adatok:
0' 5,8
60' 7,3
120' 4,7
A 120 perces vércukor érték a 0 perces alá megy. Az szerintetek gáz? A 0 perces nem magas kicsit?
A teljes képhez hozzátartozik, hogy kb. 1 éve szedek gyogyit és diétázom.
Köszi előre is!
Sziasztok!!
Először is, Hajna nagyon boldog szülinapot kívánok Neked utólag is!!!!Pusszantás buksidra!!!
:)
Gabi, Boldogságos Névnapot Neked!!!
Én ma bűnöztem egy kicsit, tízóraira 3 vékonyka szelet tortát raktak elém, hát mind bezabáltam..:D Naggyon jól esett.:) Szombattól már 2x1 metet szedek, eddig semmi gond...
Étvágy még mindig van..rendesen.
Ma mérlegeltem is. 69, tehát híztam egy kgt????
Nézzétek mit találtam a nosalty- n! Köretnek jó, ha nem sok olajban sütjük ki, nem? És a kenyeret is lehet hasznosítani, ha nem friss.
Kenyérroló recept
hozzávalók 4 főre
20 dkg szikkadt kenyér
1 tojás
fél vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
20 dkg sajt (2-3 fajta)
só
bors
Hempergetéshez:
zsemlemorzsa
sütéshez
olaj
elkészítés
A kenyeret vízbe beáztatjuk, majd jól kicsavarjuk.
A hagymákat apróra vágjuk, a sajtokat lereszeljük, a tojást felverjük.
A hozzávalókat jól összedolgozzuk és vízes kézzel rolókat formálunk belőlük. Meghempergetjük zsemlemorzsában őket.
Forró olajban, közepes lángon kisütjük.
Én carbonarat fogok csinálni a héten. A többit még nem tudom.
Gabika, gratula a fogyáshoz, nagyon ügyes vagy! Naná, hogy örülj neki, kell is! :)
Babus, nekem a keserűsót úgy kellett, hogy a nővér belekeverte kb. egy liter vízbe, de hogy mennyit, ne kérdezd. De okádni tudtam volna, mire megittam mindet.
Uh, Szalmám, sajnálom, hogy ennyire rosszul viseled a gyógyszert, csak elmúlik egyszer, kitartás! Hány napra jött most a mensid?
Ja, 7végén húslevest csináltam, tönköly lúdgége tésztával és füstöltsajtos- tejszínes csirkemellet steak burgonyával. Ezt is kimértem, és hát alig bírtam megenni.
Erre a 7re kajaötlet? Valami könnyű?
Én is fogytam már,de gondolom ez az eleje még csak a víz /nem?/ 3kilóval mutat kevesebbet a mérleg mint egy héttel ezelőtt:))
/De én már ennek is tökre nagyon örülök:)) /
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?