Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

13002. Kíwa (válaszként erre: 13001. - Tigrisné)
2012. jan. 24. 09:45
Akkor tuti "szinten" van tartva az inzulined.. elvileg ezt nem szabad.. de pasz.. Tita majd megmondja az okosat!:-)
13001. tigrisné
2012. jan. 24. 09:40

Sziasztok Lányok!

ismét tanácsotokra lenne szükségem:

van, hogy az előírt kajamennyiséget nem tudom egyszerr megenni (amúgy is úgy eszem, hogy elkezdme és rá kell pihennem) tehát előfordul, hogy nem 3 óránként eszem hanem sűrűbben (nem többet) de pl. reggelire csak egy szelet kenyér megy le viszont rá 1 órára jólesik megenni a másikat... Tehát van, hogy eszem 8:30-kor és utána pl. most is...9:30kor.

Mi a véleményetek, ezt szabad?

köszönöm

tigrisné

13000. Kíwa (válaszként erre: 12990. - DorkaMoncsi)
2012. jan. 24. 09:38
Szenzációs, hogy Te ennyit fogytál!! Én májusban tudtam meg, hogy IR_es vagyok, akkor 79 kg voltam, most ugye 74, a legkevesebb az 72 kg volt.. és én tornáztam napi 120 CH-n voltam hosszú hónapokig, és mégsem tudtam lefogyni.. Szóval büszke lehetsz magadra nagyon!! Én is kismami vagyok, de én még csak 7+4 napos..:-) és rohadt rosszul.. állandósult hányingerrel.. a 13. héten kell mennem terheléses cukorra, előtte 2 napig nem szedek majd gyógyszert.. Te hogy élted ezt túl? Én eléggé parázok, lehet, hogy ott helyben kifogom okádni az egészet, és olyan xarul leszek, hogy ihaj..
12999. Babus80
2012. jan. 24. 09:29

Sziiiaaa Hajnám:-) Hogy vagy?? Mi ujs veled??

Igen már ennyi lement tényleg nyavajogtam emlékszem:-)csak hogy mi a pics. van már hogy 1 honapja semmi na mindegy hallgatok rád és várom mikor indulnak a zsirok:-))Jó lenne már ha indulnának a mert a vonat nem vár....:-DDD Puszancs

12998. 8f3c54052d
2012. jan. 24. 09:11

Dorka, egyetértek veled a kajás terheléses nem annyira megterhelő, mint a 75 g cukor. Egyébként kihez jársz a MM-ben? RR-hoz?

Szuzi, de jó, hogy jöttél, gyere gyakrabban! Akartam már kérdezni, hogy hajhullással hogy állsz? A narancs úgy tudom, mértékkel jó csak, bár én is most vettem a sparba vödröset, kicsavarva szoktam inni a vacsihoz. A 27 nap szép, ügyi vagy! A mennyiségbe szerintem belefér, hogy néha kevesebb, mint szokott lenni.

Csillag, igen, egyértelműen meg fog jönni a hőd alapján. Vezeted következő hónapban is? Kíváncsi lennék rá, megnézném, ha felrakod majd.

Mani, a kaját mindenképp meg kéne oldani a suliban 1-kor. Ha máshogy nem, csomagolj teljeskiörlésűből szendót, zöldséggel. Vacsira pedig egyél melegkaját. Ha meg uzsikor útközben vagy, legyen nálad korpovit keksz, vagy valami más nekünk való, meg ilyen kis dobozos 2 decis 100%-os gyümilé, azt utazás közben is meg tudod enni/inni.

Tita, az eucreast nem lehet terhesség alatt szedni. Pontosabban megoszlanak a vélemények. Tüű szerint lehet, RR szerint meg nem lehet. Kíváncsi leszek, hogy milyenek lesznek az értékeid!!

Réka, a MM-ben is úgy van, hogy 6-7-ig van vv.

Babus, már 10 kilót fogytál? De ügyes vagy!!! Látod, pedig mennyit nyavajogtál az elején, hogy nem mennek a kilók! :) A stagnálás tök normális, majd beindul újra.

Welkin, hogy vagy?

12997. Babus80 (válaszként erre: 12996. - DorkaMoncsi)
2012. jan. 24. 08:24
:-SSS
12996. DorkaMoncsi (válaszként erre: 12995. - Babus80)
2012. jan. 24. 08:24
Igen, sajna fizetős. Fehérvári úton van.
12995. Babus80 (válaszként erre: 12994. - DorkaMoncsi)
2012. jan. 24. 08:18

Ahoz képest hogy márciusba kezdted ell szedni nagyon csodás és ügyi vagy hogy ilyen /hamar/sikerült a kis bébi:-))

Az MM láttam hogy itt sokkan oda járnak de ez itt van Pesten?Ez fizetös??Mert ha igen akkor sajna nem tudok oda menni mert munka nélkül vagyok:-SS

12994. DorkaMoncsi (válaszként erre: 12992. - Babus80)
2012. jan. 24. 08:13

Hát nézőpont kérdése. Én már kb 4-5 éve, még az előző párommal, de akkor még nem volt ismert a betegség, úgyhogy nem tudtuk mi miatt nem sikerül. Most meg márciusban derült ki, akkor mondta a dokinéni, hogy min. félév, és október végén-november elején sikerült.:) De úgy, hogy előtte pár héttel még azt mondták, h még mindig kicsi az esélye.

Ekkor volt az, hogy beletörődtem. (Sokan mondták, h ne görcsöljek a babán, majd jön, ha jönni akar. Mondom jó persze, akkor mondják meg azt is, h hogy kell nem görcsölni rajta.) No nem abba, hogy ilyen nehezen fog összejönni, hanem abba, hogy még várnom kell. És lám...nov.26-án pozitívat teszteltem.

12993. DorkaMoncsi (válaszként erre: 12991. - Babus80)
2012. jan. 24. 08:08

"csodás" egy doki...

MM-be nem tudsz elmenni? Ott tényleg jó orvosok vannak..

12992. Babus80 (válaszként erre: 12991. - Babus80)
2012. jan. 24. 08:08
régóta terveztétek a babát?
12991. Babus80 (válaszként erre: 12990. - DorkaMoncsi)
2012. jan. 24. 08:00
Amikoe ell mentrem panaszokkal az endohoz meg nézete a lh fsh E2 testosteront meg tsh és erre mondta kb 2 percbe mert utánna repül az ember onnan hogy szedjél meforalt 2000-3000mg most de 3000mg nál többet ne azt csáááá!!Ennyi volt jaa még voltam nála nyáron még egyszer és akkor kérdezte mennyit szed mondom neki 1500mg mot azt mondja az kevés növeljem az adagot mert a sulyhoz kevés!
12990. DorkaMoncsi (válaszként erre: 12988. - Babus80)
2012. jan. 24. 07:52

Passzolom, nemtudom h magadtól átállj-e erre, és az mit okozna nálad. Menj el szerintem egy másik belgyógyászhoz/endokrinológushoz.

Én tavaly márciustól kezdtem el szedni, a kezdetektől így szedtem, fokozatosan meg lett emelve erre a szintre; de volt egy időszak, amikor össze-vissza szedtem (volt, h a reggelit délben vettem be, mert akkor keltem fel, kajában majdnem minden nap csaltam, stb..., ez úgy 2 hónapon keresztül, nyáron), nem sportoltam, ahhoz túl lusta vagyok. Nem vagyok rá büszke, de attól még ez az igazság. Márciusban 78 kiló voltam, most 64-65.

Terhesség miatt még 1 kilót sem híztam. És persze amióta tudom, h babát várok, azóta percrepontosan betartok mindent, meg már előtte is visszatértem, csak akkor még belefért néha csalás. Bár a 9-12. hét között a napi 160g CH-t nehéz volt megennem, mert kb. mindentől hányingerem volt.:)

12989. DorkaMoncsi (válaszként erre: 12987. - Babus80)
2012. jan. 24. 07:45
Köszi:)
12988. Babus80 (válaszként erre: 12986. - DorkaMoncsi)
2012. jan. 24. 07:31
Te mennyit fogytál hogy 3 szor 850 szedsz? lehet nekem is át kéne állni erre mert nekem csak annyit mondot az endo dokim hogy szedjél napi 2000 3000mg azt kész!!/hülye semmi felvilágositást nem adott innen tanulok/ a háziorvos meg fel irta a 1000mg most és azt szedem reggel meg este olyan jól hangzik a tied hogy 3 szor én egy kicsit durvának tartom reggel meg este 1000 nap közbe meg semmi!!Mi a véleményed?
12987. Babus80 (válaszként erre: 12986. - DorkaMoncsi)
2012. jan. 24. 07:25
Szioka utolag is sorry de meg néztem a képedet és nagyon helyes csajsziii vagy:-))) És most hogy kis mama vagy most biztos dobott rajta:-)Puszikaaa
12986. DorkaMoncsi (válaszként erre: 12975. - Titamilla86)
2012. jan. 24. 07:11

Semmilyet nem lehet, nekem ezt mondták az MM-ben. Nem véletlenül van az, h vagy abbahagyatják a gyógyszereket és a diétára méginkább oda kell figyelni, szigorúan, semmi csalással. Vagy át kell állni inzulinra.

Én a Meforalt szedtem/szedem a 14.hétig (napi 3x850 mg). Ma dől el, h a továbbiakban hogyan, hívni fog Rencz.

Sportot eddig sem vittem túlzásba, mondhatni egyáltalán nem sportoltam. Nem gondolom, h épp terhesen kellene elkezdenem a mozgást. Maximum kismamatornára fogok járni, ha a nődokim szerint nincs akadálya.

12985. Babus80 (válaszként erre: 12973. - .jucus.)
2012. jan. 24. 07:06
Szia jucus én is szedek Meforalt napi 2000mg reggel este november ota szedem fogytam 10 kg ot de az ell mult 1 honapba meg se mozdult a mérleg:-((( De állitolag stagnál az állapot egy ideig naaa de meddig??:-))Pusza
12984. kr73 (válaszként erre: 12951. - Kíwa)
2012. jan. 24. 06:30
Kiwa! Milyen lisztből csináltad a fánkot? Durum? Vagy keverted? Ugye nem tudtad megkerülni a bő olajat? A hétvégére rendelek idehaza fánkot, úgy megkívántam. Vagy holnapra (egy újabb vizsgálat miatt itthon maradok dolgozni).
12983. kr73 (válaszként erre: 12928. - Kr73)
2012. jan. 24. 06:23
Folytassam/cáfoljam? Ha akarod tartani a súlyod (az alanti módon leadott 40dekát), akkor elővacsizz egy hagyományos nagy islert! :-D (Aaaaaaaaanyira, de aaaaaaaaaaaaaaanyira finom volt! Ez volt 4nap alatt a 2.!) Bocsi, csajok, így reggel, de most méreckedtem.
12982. kr73
2012. jan. 24. 02:46
Csajok! Nem értelek titeket: mi meglepő van a korai labornyitásban? Terhelteknek különben is nyitásra ott kell lenni, mert nem férnek bele a vv-i időbe. Legalábbis vidéken. Nálunk pl.fél7-9 van labor, aki terheltetni megy és nem ér oda 7-ig, azt elzavarják, hogy jöjjön máskor. Ez így működik vidéki városokban SzTK-ban. Mondjuk ezt a fizetős helyet én sem értem annyira, Tita, de örülj neki, túl leszel minél hamarabb rajta, aztán indulhat is a nap. (Egyébként 6-kor nyit az SzTK-épülete nálunk, és akkor már rendszerint 5-6 idősebb ember beül a laborhoz, hogy ők legyenek az elsők. De mindig jól meg is szívják, mert ugye a terheléseseket hívják be először.)
12981. CsillagTM
2012. jan. 23. 23:12

meg tudná nekem vki mondani, h adókedvezmény igénybevételének IR, PCOS esetén pontosan mi a menete? (milyen dokihoz menjek, milyen papír kell, stb.) és egyáltalán, mekkora a kedvezmény?

köszi!

12980. .jucus. (válaszként erre: 12976. - Mosolyka1111)
2012. jan. 23. 21:22

Köszönöm. Hát hasmars nekem sincs, de nem merem elkiabálni, még csak egy szemet szedek. Majd a háromnál meglátom. Inkább az ellenkezője jellemző és ezt egyértelműen a Meforalhoz kötöm--ahogy a lányok mondják nem az igazi az output.

A te lányodnak ez a része rendben van?

12979. Monyec83
2012. jan. 23. 21:16

Sziasztok! Tita,Úr Isten,reggel6ra! Besz@rás....

Jelentem a szorult helyzetnek vége.....:-)

Szalma,nagyon úgy néz ki, hogy ketten maradtunk szombatra.Ha van kedved én szívesen talizok Veled, és valamikor2-3 hét múlva a többiekkel is. És a beszélő kaják! Nekem ne mondd! Szombaton a westendben voltunk és már nagyon éhes voltam. Lementünk a kajálda szintre...Én majd megsüketültem,annyira kiabáltak a sütik,tészták,tonikok..... És végül szégyen,nem szégyen egy kfc-s vödröt vettünk,én úgy estem neki, mint aki két hete nem látott kaját.... Hogy az milyen jól esett,el nem tudom mondani... light kolával mmmmmmmmmm

2012. jan. 23. 20:54
Jaja, mivel ma jelentkeztem be a terhelés miatt akkorra hívtak, nagy élmény lesz,mert az azt jelenti,hogy 5kor indulnom kell itthonról.
2012. jan. 23. 20:52
Tita, reggel 6-ra mész a laborba????
12976. mosolyka1111 (válaszként erre: 12973. - .jucus.)
2012. jan. 23. 20:51

Jucus, persze, kérdezz nyugodtan, ha tudok, segítek benne.

A lányomnak amúgy semmi baja nem volt tőle, hasmars sem. Kb. amikor már a három szemet szedte, akkor utána két hétre jötte egy telítettség hullám, étvágytalan volt, de azóta semmi baja tőle.

Reméljük, Te is hamar belerázódsz:)

2012. jan. 23. 20:47

Manika, suliban nincs ebből ekkora gond. Ebéd hideg kaja, szendvics és kész, uzsonna dettó, az a legegyszerűbb 2dl 100%-os cukrozatlan gyümölcslé,egy mandarin, 1-2 norbis túró rudi, ha valaki beléd köt közlöd,hogy cukros vagy és ő vállalja a felelősséget,ha rosszul leszel. Mosolyka tud neked ebben segíteni, az ő lánya is suliba jár, sőt én is iskolában dolgozom. Az időpontokat tartsd fél órát csúszhatsz le-fel,de többet ne. Tehát reggeli mindig 6:30-és 7:30 között van. Én pl 7:30 körül reggelizem,de 10:10kor csengetnek ki így akkor tízóraizom, pikk-pakk meg lehet oldani. És ha nincs kaja szünetem akkor csak vacsira van főtt kaja. Ki lehet bírni. Én simán eszek vacsira is levest és másodikat is csak nyilván más adagban.

Kati mennyit kell fogynod? Mert nyárig még sok idő van.

Dorka, milyen gyógyszert nem lehet szedni a terhesség alatt? Mert,ha a met-re gondolsz akkor tévedsz, azt végig lehet szedni,szokták is minimum a 12.hétig.

2dl tej az 10g ch és 90-es az inzuliindexe, 1 zsemle az 30g ch és 100-as az inzulin indexe. A 75g glükóz 75g ch és 100-as az inzulinja. Tehát a zsemle tej kombóval jobban jársz.

Diéta elég lesz rá, de szép kis IGT-d van, nagyon vigyázz vele,mert könnyen lehet belőle diabétesz és azt valószínűleg viszed is tovább. Mondjuk a mozgás sokat segítene rajtad. Épp tegnap olvastam Zentai Andi egy írását, hogy 30 perc erős kardió edzés kb 10-12 órára javítja az inzulinérzékenységet.

Egyébként bizonyított tény,hogy azoknak a babáknak akiknél az anya valamit sportolt a terhességük alatt erősebb szívvel és erősebb immunrendszerrel rendelkeznek. Vagyis pl allergiára és az autoimmun betegségekre is kevésbé lesznek hajlamosak. Ami jó,mert nálunk 50% az esélye annak,hogy az Ir-t örökítjük tovább.

Az inzulint legkorábban a szoptatás vége felé kb fél évvel a szülés után érdemes nézni. Nekünk alapvetően rosszat tesz a terhesség, mert nagyon rontja az értékeinket, feleslegesen idegesítenének vele. A terhesség illetve a szoptatás során termelődik ugyanis 2 olyan hormon is mely az inzulin rezisztenciát növeli.

Jucus én meforalt szedek. Most éppen 3x850mg-ot.

Egyetértek Csillaggal, én gyógypedagógusként dolgozom Mani és van,hogy az udvaron állva ebédelek. Nem csak szendvicset, olyan is volt már,hogy kicsengettek kaja mikróba be 1 perc alatt megmelegít, és még 6-7 perc alatt bekap, ha ügyes vagyok még egy pisi vagy egy fél cigi is belefér. Persze ha nem tanítasz ez nehezebb, de mondjuk tésztasalátát elvinni egy kis dobozban vagy szendvicset és megenni 12:30 meg 13:30 között az nem nagy cucc.

És a végére hagytam a lényeget. Lányok én bejelentkeztem most az MM laborjába, engem idegesít ez a 26 napra való megjövetel, úgyhogy terhelés, tsh, és 3.napi hormonsor vár rám szerdán. 6-ra kell mennem, szép lesz,de komolyan kell a lelki nyugalmamhoz,hogy lássam van-e gond vagy nincs. Bár nem tudom mit várjak a hormonjaimtól, már feleztem az értékeimet,de még mindig rájuk is meg a súlyomra is ráfér majd ugyanannyi csökkenés,mint ami volt. Szóval nem tudom,hogy lehetséges-e egyáltalán,hogy van pém vagy nem. Na de majd VV doki eldönti mi van.

12974. csillag80 (válaszként erre: 12971. - Manikácska)
2012. jan. 23. 20:32

Szia!

Hasonló a napirendem, csak én tanítok :-) Kicsit mondjuk én előbb reggelizek, és hát igen, az ebéd szendvics, sulimenza nekünk a halál, mire hazaérek, már késő, kihagyni nem szabad, amúgy is éhenhalnék 3-ig, ezért nekünk való kenyér (most pl.saját sütésű), sajt, esetleg felvágott és mindig daradbolok zöldséget és zacskóban viszem mellé. Télen horror áron van minden, ezért feketeretek,vagy sárgarépa tök jó mellé. És bizony gyakran még ezt a nyomorú "ebédet" is 2 szünet alatt (sem) tudom megenni, nincs rá időm. Nem túl jó, meg jó lenne meleget enni, de én sem tudom, megoldani, én vacsira eszem kevés meleget, de sokszor akkor sem.

nem azt írom, hogy ezt kövesd, csak azt, hogy az evést soha ne hagyd ki, főleg ne ilyen sokáig! Csak ügyesen!

12973. .jucus. (válaszként erre: 12965. - Mosolyka1111)
2012. jan. 23. 20:12

Mosolyka!

Én is a Meforált kaptam múlt héten az MM-ben.

Még csak az estinél tartok, most építem föl.

Azt mondod beindul a fogyás-a 3*500mg-tól?

Eddig is fogytam, de jó lenne, ha folytatódna.

Ha kérdésem van a gyógyszerrel kapcsolatban, írhatok Neked ugye?

Lányok szed még valaki Meforalt?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook