Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Lassan érik a székelykáposzta nálam, meg megyünk anyumhoz, ott tuti eszek káposztás nokedlit. :)
Nekem a rizs+ savanyúkáposzta kombótól kikészül az epém, nem ehetek olyat. :S :S :S
Welkinkém, offolás:= nem a fórumhoz, témához kapcsolódó dolog. Pl.: munkakeresés meg hülyéskedés nálam. Vagyis szinte az összes hsz- om. XD
Csak szeretném felhívni mindenki fegyelmét, h minél tovább főzöl valamit, annál magasabb lesz a ch- tartalma. Szoktam csinálni sörös- sajtos- fokhagymás panírban karfiolt. NEM főzöm meg előtte, a sütés alatt párolódik annyit, h párolt, de nem (bocs) "takonyszerű" lesz. Húslevesbe is csak a végén rakom bele a fehérrépát, még később a sárgarépát. A magyarok képesek túlfőzni, túlsütni mindent. Ezért pl. a karfiolt is párolom. "Res" a közepe, de ez sokkal finomabb, ízesebb így. Oké, több odafigyelést és gyakorlatot igényel. Erről nem szoktunk beszélni, pedig az sem utolsó, hogy a sz.rrá főtt zöldségben nincs is vitamin, a resben pedig van. Dietetikus barinőm is ezt mondta.
A lucskos káposzta az leves, a székelykáposzta inkább ragu, a rakott káposzta meg rakott, ha úgy csinálod csőben sült. Molygó, ilyet akarsz? :)
Palancsinta, ami nekem bejött - ez ilyen amerikai jellegű (de én a rendeset alig tudom megsütni, mindig leragad).
20 dkg liszt - akármilyen jó, mert elnyomom az ízét fahéjjal :D
2 és fél tk. sütőpor
3 dl tej
2 tojás
pici olaj a sütéshez
Külön felverjük a tojásfehérjét ill. összekeverjük a lisztet, a fahéjjal, a sárgájával, majd a tejjel és végül jöhet hozzá a habbá vert fehérje. Édesíteni pici folyékony édesítővel szoktam.
Diétás lekvárral v. édesített natúrjoghurttal szoktam enni. De biztos tuti jó lehet a norbis nutellával és diétás habbal... no mondjuk így már elég kevés fér bele a ch keretbe.
Azta mennyi hsz, szertem az ilyet! :)
Karfiolpüré jól hangzik!
Én olyat szoktam csinálni, h. megfőzöm a karfiolt tejföl-tojás-reszeltsajt keverékkel mehet a tepsibe + tetejére még sajt. Natúr sültekkel finom és belefér a ch keretbe elég nagy adag is.
Amit én még nagyon szeretek az natúrjoghurt+édesítőpor, fagyasztott ribizlivel turmixolva.
Ebéd nálam a maradék gombapörkölt. Vacsi kimenős, éttermes akármi lesz. Gyerek marad mamával, mi meg házasságot "tuningolunk".
Tegnap csináltam almás túrós muffint, hát nem lett egy diadalmenet szerintem kevés lett benne a liszt (tk tönköly). Úgyhogy ezt most nem osztanám meg.
Hétvégén lehet csinálok valami savanyú káposztás rakott cuccot? Nemtom mi a neve. Lucskoskáposzta?
Bea én gyógypedagógus vagyok,írj bátran,itt amúgy tényleg nincs off,vagy akkor az én hsz-aim fele off. citromos vizet nem számoljuk és általában ha valaki felezi az értékeit az már akkora javulás a szervezetnek,hogy képes a terhességre, nekem már az előző 160 körüli terhelt értékemre is azt mondta a doki néni,hogy teherbe tudnék esni vele.
Nálam az ebéd mezei sült csirke lesz rizzsel,vacsira meg tojásos nokedli lesz,párom meg hamburgert kap.
Az én felfázásom az ciklikus. Délelőtt mikor keveset iszom kijárkálok a hidegbe, akkor rossz,ha hazamegyek,iszom 2 óra alatt vagy 3-4l vizet és otthon ülök bebugyolálva a szobába,akkor estére már csak nagyon picit érzem.
Szalma semmi extra nincs benne.
Lilahagyma egy kis póréhagyma olivaolajon megfuttatom. Rádobom a kockázott bacont (ha nincs akkor sincs semmi), majd a megpirul a kokázott csirkemellet (nekem most csak mutatóban volt benne). Sózod borsozod, kakukkfű, bazsalikom. Főzőtejszínnel meg tejföllel meglöttyinted és hozzáadod a gorgonzolát (amennyi van) én most kaptam olaszországból szerintem olyan 15 dkg volt.
A végén én teszek hozzá egy pár csepp citromot.
Rottyantassz rajta és kész.
HA nagyon király akarsz lenne összekevered a tésztával és parmezánt rezselsz a tetjére és lesütöd kicsit a sütőben olyan nagy fokozaton ahogy cska tudod megkapadoa az aját meg a tetéjét (ne sokáig hogy nem száradjon ki a tészta csak legyen a teteje ropogós :)
Kati, a citrommal szerintem se foglalkozz.
Dorka, akkor egy korpás zsömi mehet reggelire vagy vacsira akár. Várunk vissza majd az uh-s hírekkel! :)
Kati, jó hogy mondod a kókuszos sütit, most vettem hozzá reszeléket. Igen, a kukoricát is számolni kell.
Rosszcsontka, azért annyira nem vagyok városi, a nyaraimat gyerekkoromban a jászságban töltöttem a nagymamámnál. Csak szegénykém már nem él. :(
Berakom a karfiolpüré variációkat a receptekhez. Jól hangzik mindkettő!
Én hétvégén valami pizzás cuccot akarok csinálni. Vagy pizzát vagy pizzás muffint.
Jól hangzik, lehet kipróbálom majd, de én joghurt helyett tejfölt teszek majd bele, mert nem birom, sem a kefirt sem a joghurtot, sőt már a tejet sem nagyon miota szedem a Meforalt.
Megint kinoz a hányinger. Pedig azért vettem ki 2 nap szabit, hogy nagytakaritást csinálok, erre meg sem birok moccani, mert fordul fel a gyomrom. :(
Sokféle karfiolpüré van. Én megpárolom pici vajon (valyon XD) és utána tejföllel összekeverem, összenyomom (szeretem, ha picit darabos). Nem szoktam túlreagálni, delikát, bors, esetleg fokhagyma bele... Pásztorpitére is jó krumpli helyett. :)
De Dorkáéra is kiváncsi vagyok! :) írjad leee, légyszi!!!
Molygó, ez a gorgonzolás cuccot leírod Te is?
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?