Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Közben megtaláltam ahogy böngészem az oldalt!
Igen azt akartam kérdezni, hogy ugye az élesztő felfuttatásához cukor kell, és annyi amennyit oda beteszünk ugye nem számottevő mennyiség?És Én nem kávézom csak nescafe 3 in1-bent iszom, abban is van cukor. az nagyon árt ha napi 2-t megiszom belőle?
Köszi csajok, itt biztosan fogok Nézelődni!
Nekem megvan pl. Frank Júlia és még két dietetikus által írt, "Ínyenckonyha cukorbetegeknek és diétázóknak " c könyve, majd ha megtanulom az oldal használatát gépelek be Én is recepteket!
Na sziasztok lányok...
Megjöttem az új szememmel...még visszaolvasni nem tudtam, de azért csókoltatok mindenkit aki aggódott értem...a szeműtét...hát mégegyszer nem csináltatnám meg az tuti...nekem egy trauma volt, ahogy nyúlkáltak a szemembe, kapargatták, meg bökötték, ugyhogy jóhogy túlvagyok rajta, meg érzem hogy a szemüveg nem kell majd,mostmég kicsit homályosan látok, de napról napra tisztulnia kell neki...aztmondjak.Kíváncsi leszek.
KÖszi Ivi!
ez valami szlovák cucc ha jól sejtem...
Én most megyek az MM-be pénteken Zentaihoz ha van kérdésetek szívesen felteszem Neki!
Csajok a Hanja receptjeit hol találhatom meg?
Nórika, vannak Hajnánál receptek, ott találsz palacsintareceptet is. Én zabpehelylisztből és réteslisztből csinálom, több tojással, olajat teszek a tésztába is, így jó szokott lenni.
Ehetünk pudingot, de nem cukorral (gondolom ez evidens :)), és a tejet felvizezve. Mármint így szoktuk, néha szabad. :) A csajok itt szoktak enni Norbi pudingot, így az is jó nekünk.
Csillag, köszi, de azt anélkül is megkapja. :)
A norbis dolgokkal kapcsolatban én a sok adalékanyag miatt nem vagyok túl elfogult, így a többiek majd megmondják.
Én jövőhéten megyek az MM-be a dietetikushoz, ha kapok időpontot. (Bár hozzá könnyű kapni.) Ugyanez a bajom, csak nekem a Norbi kaláccsal. Hogy most akkor ehető, vagy mégsem!?
Majd írom, h mit mond..
hát, ha jó a kézügyességed, akkor sztem egyértelmű ;)))
(bocsi, a tegnapi tripla kamaty megzavarta az agyam :D)
akkor a mensi előtti 3-4 nap barna az gáz? :S
illetve, én mást hívok barnázásnak...mert igazából a múltkori ciklusom végén
4 nap "barnázás" volt, de abból csak 1. nap volt ténylegesen sötét, barnás a cucc...utána rendes piros/vörös, csak azért nem onnantól számolom a köv. ciklus kezdetét, mert
1. az ovu tesztem után még nem telt le akkor a 13-14 nap
2. az a mensis, hasfájós téma akkor még nem jelentkezett, szóval nulla tünet volt a pecsételgetés mellé
ilyenkor wtf? ja és ezen mivel lehet javítani? D-vitamin jó rá, nem?
ja, más téma. legjobb barátnőmnek Miskolcon végre felírták a merckformint. ez persze jó, mert már épp ideje volt (tipikus eset: eredetileg jó alakú, azóta durván és hasra hízott, napi 1 órát mozgó mégsem fogyó csaj, 170 centi körül van és 55-60 kg helyett már sztem 70 felett van). de képzeljétek, semmi hormonvizsgálata nem volt...szerintem ez elég vicces.
na de a lényeg, h végre szedi a bogyót...remélem, javulni fog.
annyit sunnyognak, h muszáj voltam rákeresni manzardcafe.blog.hu/2010/07/01/femesen_elegans_tatratea
más csak az érdekel, h hol lehet ilyet kapni
Flower! Ez a drill. Valahol úgy olvastam, hogy ezt már nem nagyon szeretik alkalmazni, csak végszükség esetén (de lehet, hogy rosszul emlékszem!). Viszont ezt találtam a neten róla:
Laparoszkópos műtéti terápia:
Petefészek-drilling
A petefészek-drilling laparoszkópos műtéti technika segítségével történik, s azokban az esetekben javasolt, ahol a gyógyszeres kezeléssel nem érünk el eredményt. Ennek során speciális CO2 lézerrel vagy elektromos úton működő eszköz segítségével a petefészkek felszínén található, gyöngysorban elhelyezkedő apró kis cisztákat kiszúrjuk, kisütjük, így a petefészkeken kb. 5-7 apró „lyukasztás” készül. Ekkor a petefészek működése megváltozik (mint például a RESET gomb megnyomásakor a lefagyott számítógépé…), majd utána a hormonrendszer működése visszabillen, s az egész rendszer ismét elkezd jól működni, lehetővé téve azt, hogy az illető hölgy állapotos lehessen. A betegek kb. 80%-nál hoz jelentős javulást e terápia. A beavatkozást követően már napokon belül drámaian csökken a vérben az androgén hormonok szintje. Számos tanulmány támasztja alá, hogy e beavatkozást követően az ovuláció-indukciós kezelések sikeressége is fokozódik.
Mindenkinek pedig:
Új terápiás lehetőségek: metformin
A szindróma kialakulásában központi szerepet játszik az inzulinszint emelkedése, így azon gyógyszerek, melyek e folyamatot gátolni képesek, sikerrel alkalmazhatóak a terápiában. Ilyen gyógyszer a metformin, amely ún. inzulin-érzékenyítő, azaz segít visszaállítani a szervezet reakcióképességét az inzulinra, mely végső soron az inzulinszint csökkenéséhez vezet.
Végül a duciknak:
Kifejezetten elhízott betegek esetében a 10%-ot meghaladó fogyás önmagában is a betegség visszafejlődéséhez és a menstruációs ciklus rendeződéséhez vezet.
Monyec! Rohadt ügyi vagy! (Már bocsesz.) Ez már szinte tökéletes (na jó, enyhe IR-ecske)! Hatalmas gratula neked!!! (Bár lehet, hogy leeszik majd a fejemet, de szerintem te kivétel vagy: hiába megy le a terhelt cukid az éhomi alá, aminek okának a csajok itten azt szokták írni, hogy biztos a 60' inzud rohadt magas, de én azt nem tartom kiugróan magasnak. Vagy már megint tévedek?)
Molygó! Ennyire szép jókívánságot még nem hallottam! :-)))))) Viszont kívánom neked (akár sokszorosan)!
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?