Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Jucus, örülök, hogy jól sikerült az osztálytali, mit vettél fel végül?
Mosolyka, látod, minden rendben volt a lánykáddal, gondoltam ám rátok.
Molygókám, vv ügyben nem tudok neked segíteni, mert én vagy ismerősnél szuratok vagy MM-ben.
Mani, a sütid lassú igen, mindjárt be is rakom a receptek közé.
Zsuga, nem az almában van a legtöbb gyümölcscukor, hanem a banánban, görögdinnyében és a szőlőben. Ezért kell nekünk elsősorban ezeket kerülni. Jó sokat fogytál, ügyes vagy nagyon!!! :))
Bijabeja, üdv közöttünk. Ha jók az értékeid, akkor nem maradhatna ki mensid, ott még valami más is van a háttérben akkor. Hormonjaid, IR milyen?
Welkin, milyen volt a lagzi, van E fickónk?
Morgen ugyancsak!
Hajnám, szorítok naná, reggel ezzel keltem. :) A szöszi csaj volt? Nekem az rendben levette.
Hát a tegnap az necces volt, vasárnap volt a bűnök bűne, későn keltem, igazából többnyire jókat ettem (kivétel uzsonna: jégrém és mézes puszedli), mert nem voltunk itthon, és a csúszások/bűnözés miatt egész nap nem vettem be a metet, nehogy hányjak.
Kérdés következik: Voltunk családi bulin, ott volt 1 nőszemély, aki nagyon felidegesített (mindenkit). Én ugye délután ettem cukrosat. Valamiért még éjjel fél 2kor is pörögtem. Lehet ennek köze a megevett cukorhoz? Vagy inkább az ideghez? Előzőleg buliztunk, aludtam 5 órát, egész nap a levegőn voltunk, sétáltam 1 órát dühből, szal szerintem be kellett volna dőlnöm az ágyba aludni. Vélemény?
Nem nagyon láttam elismerő tekinteteket, egy-két csajszi mondta, hogy nem változtam semmit érettségi óta.
Azért persze ez enyhe túlzás, akkor 48 kiló voltam és 18 éves. :)
Mindenesetre máson is látszik az idő, de jó, hogy most öt évig nyugi van.
Persze, lehet, hogy én vagyok érzékeny, meg ők nem is láttak ,csak öt évvel ezelőtt, szóval...na mindegy.
Tovább előre a kijelölt úton, csütörtökön MM.
Mosolyka, látod gond nélkül végigcsinálta a lányod a kirándulást.
Tök jó lehetett az az éjszakai túra!
Most természetes, hogy fáradt, meg hát évvége van lassan, rendesen le vannak ilyenkorra terhelve szegények. De mindjárt itt a vakáció, aztán mehet a lazítás ezerrel.
A fiam ma megy be megkérdezni az érettségi időpontot,tanul ő is rendesen.
Zaki! A csomag vaj az 25 dekát jelent? A csomag túró fél kilót jelent (vagyis ebbe a nagy adagba 1 kiló túró megy)? A pohár tejföl pedig nagy pohár tejfölt jelent? És fele vízzel higítottad a tejet?
Mindenkinek szép napot, én ki vagyok purcanva, pedig szinte nem is csináltam semmit, csak épp nem voltam otthon, vendégségekben voltunk, és az rohadtul le tud fárasztani, meg hogy nem otthon alszunk, hanem puha ágyban, sötétítő nélküli szobában... :-((
Jucus! Örvendek, hogy mégiscsak jól érezted magad! És ugye csak csodálkozó és elismerő tekinteteket láttál? :-)
Örülök, hogy viszonylag jól sikerült az osztálytalálkozó. Biztosan csini voltál:)
Én egész hétvégén dolgoztam.
A lányom megjött, azt mondta, jól sikerült az osztálytalálkozó. Volt éjszakai fáklyás túra (még csoda, hogy nem gyújtották fel sem az erdőt, sem egymást.) Viszont ma úgy ment suliba, mint egy kicsavart citrom.
Sziasztok!
Látom mindenki a D vitamin készleteket töltötte a hétvégén,elég kihalt volt a fórum.
Túl vagyok az oszt.talin,annyira nem volt szörnyű.
Igyekeztem magamból kihozni a legtöbbet, de hozott anyagból ugye...azért egész tűrhető voltam.
Kiderült, hogy az egyik osztálytársam kislányának is inzulinrezisztenciája van, 6-7 éves korában derült ki.Nekik nem adnak gyógyszert, csak diéta, és mozgás.
Szegény kicsi,nem lehetett neki könnyű,már 12 éves, de ha szinten tartja magát akkor is ott lebeg a feje felett a diabétesz.
Veletek mizujs???
fúú origon találtam egy használható cikksorozatot az energiabevitelről, diétától stb, de lényeg a kommentek, ahol egyikük sztem szakértő..
pl a máj chraktára kb 150g, tehát ennyi meg kell enni, meg h a ketózis emeli az inzulinszintet és ezzel növeli az ir-t..
"A csicsókában levő inulint nem tudjuk megemészteni, viszont jól tudnánk vele lakni, azaz mondjuk 50%-ban a búzalisztbe keverve olyan kenyeret kaphatnánk, amitől bár jól laknánk, mégsem híznánk. "
Lányok tegnap találkoztam egy kisfiúval, aki nem ehet gyünölcscukor, illetve gyümölcsöket csak módjával. Amikor kérdeztem, hogy eszik-e almát, mert hát többen is esszük gyorsnak, azt mondta, hogy abban van a legtöbb gyümölcscukor. Na már most nekünk a gyümölcscukor sem jó, most akkor mi van ebben esetben az almával? Hajnal, Tita vagy valaki esetleg valami vélemény?
Ja tegnap mértem magam, és 58 kg vagyok (65 ről indulva március elején) Lassan jelenetkezek a terheléses vérvételre meg dokira, mert lejár a 3 hónap és gyógyó is kell. Hajnal Te holnap mész, várunk majd az eredménnyel
sziasztok!
még nem írtam erre a fórumra, de már régóta hoxázok ;D
pűrótokatat már ismerem :D
pm autoimmun alulműködöm, és tavaly óta bejátszik egy kis ir is, amire még jött a pcos. erre merk xr-t szedek, este egyet....
akkor derült ki a pcos, amikor tavaly kb 5 hónapig nem mensiztem...akkor a merk xr-től beáll a mensim, 3 körüli a tsh-m, ami auimmun létemre egész jó. De tudom, h lejjebb kell menni, ha babát szeretnénk, ezért 1 hónapja emeltem. most 75 mg tiroxot szedek...a héten jött tsh-m már 3,1 :D
most kb március óta megint kimaradt a mensim, tesztet csináltam, negatív....őszig amúgy is vigyázni szeretnénk. Nálatok is előfordul, h minden érték jó, mégis kimarad a mensi?
előre is köszönöm a válaszokat...
Welkin, akkor jó szórakozást a lagziban (és persze jó kajálást is:)
Akkor egyik pasit sem viszed, nem kell utánfutó, mi?:)
HÁt pont azért hogy ott is széttudjak nézni...:D :D :D
messze van még a V-betű...:D
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?