Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Szép délutánt Mindenkinek!
hazaértem, elkezdtem visszaolvasni.
Még csak a hajnali leveleknél tartok de Bocccival nagyon egyetértek, uez van nálam is: nagyon sok nekem ez a CH. (bár asszem ha nem tk-ből lenne előírva még többet is be tudnék termelni mondjuk linzerből, az a kedvencem:-)) de tk-ből ez nagyon sok, én már a reggelinél degeszre tömöm magam, nem esik jól. aztán 3 óra múlva megint 10 lassú...délben már mint egy lufi úgy érzem magam....(nem felfújódva vagyok hanem nagy a hasam a sok kajától). normális ez?lehet ez ellen tenni vmit?
nna, olvasok tovább, tanulom a nekem még új dolgokat...
Hát csajok,még nem tudtam mindent visszaolvasni ma,de jelentem,ma teljesen jól sikerült tartanom az étkezéseket.Bár az igaz,h a reggeli 8 körül van,de azért,mert akkor kelek.:-D A többi étkezést ehhez igazítom és ma tökéletes lett,asszem.:-)
Puszi nektek a segítségért!:-)
Cseresznyés ricottatorta ( 1 szelet Ch tartalma 15 gr) -forrás a főzzünkolaszul blogja
(Nők Lapja Konyha Ch-diétás anyagában található (júniusi számban jelent meg).
18 cm tortaformához (8 adag): 50 dkg ricotta, 30 dkg cseresznye, 4 tojás, 7 dkg cukornak megfelelő édesítőszer (pl. nyírfacukor), 1 dl tejszín, 8 dkg durumliszt, 1 citrom, vaj a forma kikenéséhez
1. Keverjünk az édesítőszert a ricottához, keverjük hozzá a durumlisztet, a tejszínt, a 4 egész tojást és a citrom reszelt héját.
2. Mossuk meg a cseresznyét, magozzuk ki és felezzük, keverjünk óvatosan a ricottához.
3. Vajazzunk ki és szórjunk meg liszttel egy 18 cm-s, kapcsos tortaformát, öntsük bele a ricottakrémet, 160 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 45-50 percig (a teteje barnuljon kicsit meg, és emelkedjen fel)
Csajok, holnap megyek MM-be, első alkalommal :) Várom már, kíváncsi vagyok mit mond Nas doktornő.
Van valakinek kérdése, amit meg tudok kérdezni? :)
Nem tudom, május elején kezdtem, és most tartottam benne egy hét pihenőt (felfázás, meg meghúztam a derekam - a lehajolás sírás közeli élmény...).
De a héten muszáj csinálni. Annyit éreztem, hogy a petefészkemnél feszült a hasam.
Bea, szövettant mindig kötelező csinálni.
Úgyhogy ezen ne parázz,protokoll.
Babus én sem eszem húst, és még van itthon egy válogatós fiúgyermek is. A férjemnek is főzök mindennap, viszi a kaját. Meg lehet oldani.
Van persze olyan is. amikor többfélét főzök, de a zöldköret,tk kenyér menő nála is. De soha sem kényszerítettem, szép lassan átszokott.
Az tény, hogy tervezést és előrevásárlást igényel, kicsivel több idő így, de én is ajánlom Szalmi kajás naplóját, nálam alapmű.
Legközelebb eszek hozzá kenyeret csak olyan furi leveshez enni kenyeret de ha ezzen mulik hát legyen :-))
Én elvböl nem eszek fasirtot ugy nálam ez nem gond ö meg annyit eszik amennyi belle fér:-))
Igen a rizzsel meg kell barátkoznom és igen is én ezt fogom enni ha ö már nem hajlandó velem ilyet enni hát ö csak egy e a krumliját :-)
Az én férjem is elég finnyás volt, aztán szép lassan adagoltam neki a dolgokat, mára már ő is fogyott, és szereti. És még van miből, bár nem nagyon látszik rajta, mert magas.
Ma már ott tartunk, h épp pár napja beszéltünk arról, hogy időpontokat ő is betartaná, meg valamennyire számolgatnánk neki is a ch-t (ha nem is 160-at, de 180-190 körülit), hátha még pár kiló lemenne neki is.
Frankfurti nem szoktam se habarni se rántani épp azért hogy nekem ne legyen gáz csak tejfölözöm. Borsofözeléket csak rántani szoktam vagy habarom tejfölel néha van itthon liszt akkor rozs lisztel szoktam és azt tényleg nem veszi észre!
Igen a krumplitol tényleg nem voltam jól szerintem megülte a gyomrom vagy mit tudom én lényegtelen...
Én tudom hogy segiteni akartok és nem gyözöm köszöni mert tényleg nagyon aranyosak vagytok és segitökészek!Nem bántásbol iratm amiket irtam ha esetleg ugy jött ell akkor bocsika:-(
Tényleg meg köszöném ha valaki vagy aki tudd nekem küldeni kajákat olyanokat amiket föleg én tudok enni de a párom nem veszi észre!!
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?