Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

29862. CsillagTM (válaszként erre: 29626. - 8f3c54052d)
2012. jún. 26. 20:56

hát akkor én úrinő voltam:

2008. március 12.: megismerkedés (mondjuk ő látásból ismert engem korábban - mondjuk nem volt nehéz, elég pasidominancia volt a szakunkon és én jó csajnak számítottam :D -)

2008. március közepe-vége: ismerkedés, első randi (csak beszélgetés :D)

2008. április 17/18. éjjele: első csók :)

2008. április 26.: első szex :))))

2009. aug. közepe: összeköltözés (bár addig is egy fedél alatt laktunk, azaz egy koliban :D)

2011. július 30.: esküvő <3

...akkor ez nyugger tempónak számít? :)))

29861. B.gabi
2012. jún. 26. 20:54

Sziasztok Lányok,

kérdés: ma az Egészségkonyha vacsira a következőt adta: natúr sült pulykamell főtt (petrezselymes) krumplival! önmagában is nagynak találtam a krumpli adagot, IR-esen nem ennék ennyit (sőt főttet semennyit sem), és ha azt veszem h a húst nem számoljuk akkor az esti vacsira szánt 40 CH főtt krumpliból jött össze. Ki érti ezt?

máskor is volt már gondom a kajájukkal de úgy voltam vele h ők tudják hiszen MM támogatja, hírdeti őket, MM-es orvosok, dietetikusok állítják össze az IR-es kajcikat. akkor most mi a szösz van? nem megy vki nemsokára dokihoz? meg tudná kérdezni?

Suz91,ugyanígy vagyok, torna alatt uezt érzem amit Te, nem is gondoltam volna h nem vagyok ezzel egyedül. sajna a másik problémád is gyakran előjön nekem is, csak nem a talpélem hanem az egyik lábujjam de úgy, hogy úszás közben nem tudok mozogni,mintha az egész lábam lebénulna...gyerekkorom óta úszok úgyhogy alapvetően nem félek a vízben, sőt, imádom, de már előre félek (pedig ez nem jó) h mikor görcsöl be megint a lábam. nem vagyok Mg hiányos....

segíteni ugyan nem tudtam de legalább biztosítottalak róla h nem vagy egyedül. ez is vmi:-)

2012. jún. 26. 20:53
Csillag, endo műtét után miért nem működik a lombik? Ennek oka van vagy csak maga a műtét hatása? Nekem nincs endom (vagyis nem tudok róla) ezért ennyire részletesen nem ismerem.
2012. jún. 26. 20:52

Csillag az endotól barnázhatsz. Sajnos csont nélkül megcsinálják a lombikot így is, ha nincs sok esély rá.

Suz, leesik a cukrod, torna előtt egy fél óra-20 perccel egyél 20gnyi gyorsat, azt a szervezet a torna alatt hasznosítja és nem kell számolni, én 1-2 deci 100%-os narancslevet ittam régen, mostanában már nem érzem,hogy gyengülnék. Tipikusan szédültem, izomremegés, hányinger, homályos látás,gyengeségérzet volt.

A lábadnál én a cipőre gondolnék, rossza lábtartásod, az erekre nálunk vigyázni kell,mert terheltek. A cukor sokáig van fent majd hirtelen leesik, és ez az ami igazán megterheli az érrendszered és ezt először a lábadban érzed majd. Figyelj rá,hogy jó cipőben tornázz, eleve mindig cipőben tornázz,még otthon is ha DVD-re nyomod,mert máshogy terheled főleg a talpad oldalát és máshogy állsz rá. Ha otthon vagy csak úgy, főleg így nyáron járkálj mezítláb az erősíti a láb és a talpak izomzatát. Plusz olvastam valahol hogy 2 naponta érdemes más típusú cipőben járni.

29858. Molygó
2012. jún. 26. 20:47
Örömmel tudatom, hogy az osanban sikerült venni akciós diab joghurtos rittert. Be is csúszott 1 sor ;)
29857. Suz81
2012. jún. 26. 20:38

Halihó Csajok!!

Történt már valakivel olyan, illetve mitől lehet az szerintetek, hogy torna közben, gyengeségérzés, verejtékezés (nem a torna miatt) olyan mindjárt elájulok érzés...

Leesik a cukrom olyankor?? Meg kellett állnom, mondom mi lesz már...és ez már nem az első alkalom...izomremegés is..néha előfordul néha nem..Mivel lehet ezt elkerülni?

A másik meg amivel kapcsolatban tanácsot kérnék...bár nem ide tartozik...hogy a lábfejem elég sűrűn bedurran és begörcsöl..ott oldalt az íves résznél...hirtelen..többször..magnéziumot eszegetek..vádlim nem görcsöl se másom, csak a lábfejem de ez brutális... Van ötletetek??

Pussz Nektek..(itt vagyok ám én is, azaz bekukk mindennap, csak zugolvasok :)

2012. jún. 26. 20:35

Hellobello!Hát nem bírtam végigolvasni ááá.Csillag nagyon tök szupi hogy ilyen jó híreket kaptál Tűű bácsitól!Gratulálok!Hajnatorna éljen!!Na de ügyi vagy hogy elkezdted Hajna egy hős tudom milyen nehezen szántad rá magad az első lépést nehéz megtenni utána már könnyebb.Kapsz egy fejsimit.Molygó de irigyellek nagyon jó lehetett kint nem húz vissza a szíved?Ilyen okos vagy Te leány?:P)

Tigrisné de szuper!Nagyon szorítok a babákhoz mindenképp írd meg ha van valami fejlemény!

Szalma szakácsnőnktől szeretném kérdezni hogyí csinálod a töltött lángost?Holnapra azt tervezem kinyújtod megtöltöd és úgy hajtod össze???Én így tudom elképzelni.Én ma nem voltam orvosnál áttettük jövő hét szerdára nem volt jó ma az időpont.Úgyhogy még 1 hétig izgulok.Aztán még egyí hétig a zuram tegnap volt állásinterjún tök jó lenne a hely a pénz is nagyon jó csak egy bibi van jövő héten még 1 embert meghallgatnak és utána értesítik.Most imádkozunk:)

Hol van Dorka volt ma már itt??

Nekem is mindig ez volt az álmom elköltözni a tengerhez ahol mindig nyár van hm... de én is gyáva voltam hozzá.

29855. CsillagTM (válaszként erre: 29561. - 8f3c54052d)
2012. jún. 26. 20:27
erről jut eszembe, szed itt még vki Eucreast? mert nekem már tuti nem fog kelleni az a megbontatlan doboz, amit megvettem tavasszal...
29854. CsillagTM (válaszként erre: 29538. - Zakkantcsajszi)
2012. jún. 26. 20:26

ajajj, most az jutott eszembe, h ha meglesz az endó műtétem, akkor h fogok utána 1-2 hónappal lombikozni? hiszen egyelőre elég vacak az inzulinom (9,00

35,30

55,70)

...ilyenkor mi van? halogatják a lombikot és addig visszanőhet az endó, vagy megcsinálják, pedig semmi esély a megtapadásra?

29853. CsillagTM (válaszként erre: 29523. - Titamilla86)
2012. jún. 26. 20:23
Tita, a hüvelyes nekem sajna nem műxik, elvileg az nem jó az endometriózisra. (hja, akinek nem elég az IR, hanem két betegséggel menőzik itt...:S :))
29852. CsillagTM (válaszként erre: 29519. - Szalmalány)
2012. jún. 26. 20:22

a natúr husi uncsi, az igaz...próbálkozni szoktam főzelékekkel, igen, meg durumtésztával...

az a baj, h én rendelni szoktam, és ott nem túl nagy a választék. de nagyon ideje volna már rátérni a saját magam főzte cuccokra, tudom.

29851. Molygó (válaszként erre: 29844. - Babus80)
2012. jún. 26. 17:47
Babus azért ne feledd hogy a joghurt majdnem a legrosszabb nekünk a nagy inzulinválasz miatt, a nádcukor helyett pedig xillitet tegyél bele inkább, úgyhogy a fogyasztásával ajánlott vigyázni - szerintem.
29850. globus
2012. jún. 26. 17:16

Közérdekű infó :D

Ki vagyok bukva, A.diban 3 féle Noir étcsoki, köztük 85%-os is 399 Ft. Tegnap vettem másutt kétszer ennyiért.

29849. Boccci
2012. jún. 26. 16:53

Sziasztok!

Most jövök a nőgyógyásztól, próbáltam hormonsorokat + UH-ot intézni, hogy ne menjek MM-be üres kézzel. Hát húzta a száját a doki egy kicsit, asszinsztensnő annál jobban, de végül kaptam vérvételre beutalókat. Holnap reggel (3. napon) kell mennem az elsőre, ezeket nézik:

TSH

Ösztradiol

LH

FSH

Prolactin

Progi

Totál tesztoszteron

DHEA-S

21. napra csak progit és prolactint írt ki.

Középidőben pedig vissza kell mennem UH-ra, megnézi vannak e cisztáim stb.

Szerintetek ezzel beljebb vagyok egy kicsit? Ezekkel tudnak mit kezdeni MM-ben?

Tudom, hogy még kell majd ATPO, SHBG stb, de gondoltam ez is több mint egy semmi, ne egy komplett labort kelljen már MM-ben kifizetnem mert azt nem tudnám most.

2012. jún. 26. 16:47
Én mascarponéból szoktam nagyon finom, krémes, pálcikás fagyit készíteni. Hozzákeverem a gyümölcsöt és a levét, kis xilit és kész. Pici danonino-s dobozban fagyasztom le pálcikával. Lehet kakaóval csokisat, mandulával marcipánosat... Ez a kedvencem. Fele-fele arányban kell a gyümi és a mascarpone. Egy adag kb. 1o g CH-t tartalmaz.
29847. Babus80 (válaszként erre: 29846. - 8f3c54052d)
2012. jún. 26. 15:47
Én is pálcikásat csak cba sat:-)))
29846. 8f3c54052d (válaszként erre: 29844. - Babus80)
2012. jún. 26. 15:45
Én ilyenkor egy pálcikás krémkönnyűt szoktam. Az pont 20 ch.
29845. Roszika (válaszként erre: 29836. - 8f3c54052d)
2012. jún. 26. 15:39
Igen, azt is ki akartam venni belőle, csak átsiklottam felette. :)
29844. Babus80 (válaszként erre: 29843. - Kr73)
2012. jún. 26. 15:36

Köszike:-)))

Meg fogom csinálni mindenfélekép mert nagyon jó hangzik:-))

Csak amikor ilyen melegek csapkodnak és nem tudsz mihez nyulni csak rendes fagyihoz /és nem nagyon birom ki,hogy ne nyaljak egyet/akkor mitévö legyek vagyis mennyit lehet.De egy gomboc:-///

29843. kr73 (válaszként erre: 29839. - Babus80)
2012. jún. 26. 15:32

Ha semmi mást nem tudsz csinálni, akkor inkább keverj össze natúr joghurtot gyümölccsel és édesítővel, és tedd be a fagyasztóba. Persze ez csak szerintem. :-) (És még nem próbáltam.)

De találtam a neten egy jót:

Túró Rudi fagylalt

Hozzávalók (7,5 dl): 4 dl joghurt, 15 dkg félzsíros tehéntúró, 1 dl mascarpone, 1 kisebb citrom leve és reszelt héja, 2-4 ek (nád)cukor, 2,5 dkg nagyon jó minőségű, 50-60% étcsoki + a díszítéshez

A csoki kivételével a hozzávalókat összeturmixoljuk, megy a fagyigépbe. Ha félig kifagyott, megy hozzá a durvára reszelt étcsoki is. Kiadagolva a maradék csokiból reszelünk rá.

Ha előző nap készül, a masszát jégkrém formákba lehet tölteni (vagy műanyag pohárba, pálcikával), nagyon finom jégkrém lesz belőle.

Már vagy 3x csináltam meg, de mindig más arányokkal, nem nagyon méricskélve. Reszelt csokit csak a fagyigépbe szórtam, a tányérra már nem. Volt, hogy tejszínt is tettem bele a joghurt rovására. Első alkalommal nem törtem össze a túrót, hát darabos lett, aztán meg már a spárban kapható natúr krémtúrót használtam, az teljesen jó erre - és mindig sokkal több túrót tettem bele. A krémsajtot is kihagytam (azt túróval helyettesítettem). Citromlevet hol öntöttem bele, hol nem, de nem citromból, héjat meg pláne nem tettem bele. És én finomra reszeltem a min.74%-os étcsokit, de nem kell belőle sok, max. egy táblának a negyede elég.

Gép nélkül is meg lehet szerintem csinálni, csak sűrűn kell kevergetni a fagyasztóban. :-)

29842. Berdal (válaszként erre: 29838. - 8f3c54052d)
2012. jún. 26. 15:25
6 eve vagyunk kint es meg maradunk egy darabig. Szeretnenk hazamenni, de sajnos nincs ertelme. Itt jol meg vagyunk, de sajnos nem az igazi, soha nem lesz az igazi otthonunk szerintem.
29841. Babus80 (válaszként erre: 29840. - 8f3c54052d)
2012. jún. 26. 15:24
Juuj akkor tegnap tulzásba vittem:-(((
29840. 8f3c54052d (válaszként erre: 29839. - Babus80)
2012. jún. 26. 15:22
1 gombóc Babusom. És nem merőkanálra gondolok. Ezt csak azért írom, mert felénk van olyan fagyis, aminek akkora egy gombóca, mint máshol kettő.
29839. Babus80
2012. jún. 26. 15:20
Sziasztok csajok! egy kérdésem lenne ha nincs itt nálunk sehol se fel kutattam mindenhol olyan fagyit amit csak mi ehetünk de sehol! Mennyi a megengedett adag abbol a fagyibol ami nem jó nekünk??
29838. 8f3c54052d (válaszként erre: 29837. - Berdal)
2012. jún. 26. 15:10
És ti mióta vagytok kint? És mik a tervek? Végleg maradtok vagy csak egy ideig?
29837. Berdal
2012. jún. 26. 15:04

Mi munkakozvetiton keresztul jottunk ki es fizettunk is nekik rendesen. De legalabb volt munkank. Mostmar, hogy tudom milyen itt a helyzet, kijonnenk magunktol is, dehat nem volt semmi tapasztalatunk.

Utanunk jottek a baratok akiknek mind segitettunk. Parom gyerekkori baratai, aztan szepen itthagytak minket a lakassal stb. Hosszu tortenet, de mostmar nem is nagyon beszelnek egymassal. Ezt nagyon sajnalom!

Amugy itt is elege szethuznak a magyarok, a facebook oldalon is mindig szidjak egymast. Sajnos ilyenek vagyunk. Minden mas nemzet sokkal osszetartobb.

29836. 8f3c54052d
2012. jún. 26. 15:03
Köszi Roszika, ez igen jól hangzik, be is teszem a receptekhez. Az aszalt gyümit kiveszem belőle, az nekünk ugye nem jó. Lehet, hogy ma meg is csinálom.
2012. jún. 26. 14:59
Nyamm fagyi és keksz... :) Mindjárt csinálok tejbegrízt uzsira. :)
29834. Roszika
2012. jún. 26. 14:42

Na, gyorsan visszaolvastam, amennyire tudtam.

Tigrisné, grat a kis bogyókákhoz!

Molygó, sosem elég belőled, meg ezekből a sztorikból :) Nyugodtan írj még :)))

Tegnap kaptam nagyon finom zabpelyhes kekszet IR módra készítve. Én még nem csináltam meg, viszont tegnap egy ilyen kekszet megettem, hát valami isteni volt! Itt a recept:

Zabpelyhes keksz

Hozzávalók: 10 dkg rozsliszt,

6 dkg zabpehely,

4 dkg kakaó,

7 dkg cukornak megfelelő édesítő/xilit

1 kk sütőpor,

10 dkg olvadt vaj,

1 egész tojás,

csipet só

Elkészítés: A vajat a cukorral, és a tojással habosra keverem. A száraz anyagokat egy külön tálban összekeverem, majd hozzádolgozom a vajas-tojásos-cukros keverékkel. Ízlés szerint teszek bele itthon található egyéb dolgokat: mazsola, dió, mogyoró, aszalt gyümölcsök apróra vágva, csokidarabkák. Ezután diónyi golyókat formázok belőle, amit kb 1 cm magas korongokká lapítok. Sütőpapírral bélelt tepsin, 180 fokon sütjük kb 15 percig. Fontos, hogy már akkor vegyük ki, amikor még úgy tűnik, hogy nem teljesen jó, különben megég. Meg kell várni amíg kihűl, úgy lesz jó az állaga, akkor már nem törik és nem morzsálódik.

AEz egy nagyon jól variálható keksz, a lényeg, hogy a szárazanyag 20 dkg legyen benne (lehet benne kakaó, kókusz, vagy különböző magvak, stb.).

29833. Szalmalány (válaszként erre: 29832. - Ivi79)
2012. jún. 26. 14:41
Nálam megy.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook