Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Nagyon köszi az infót. Akkor ennyivel okosabbak lettünk.
Legalább 8 "sztárnőgyógyászt" elfogyasztottam...
Ugyan- ugyan, hozzáértést ne várjunk. Nekem vastagabb a mellékvesekérgem 3-4*, az egyik petefészkem jóval nagyobb, mint kellene, és huszonév kálváriáját leírnám (untatnám a régieket, nem teszem :)), még jobban hullana a hajatok. Szőke vagyok gyárilag, fekete jetiszőrzettel. Ez rendben van, ilyen fajta vagyok sok doki szerint. Tudományos kifejezés: ilyen fajta. Shanee, jucus, welkinem, megmagyarázzátok ezt? XD
Azt az endo ilyen gyorsan fejlődik? Te jó ég, még jó hogy folyamatosan nézetted magad..
nekem is normálisnak mondta akis cisztákat fogi mellet, de sajna nem volt kontrol utána, h lett-e velük vmi. januári jános kórházas csodadoktornak, meg nemtom elhiggyem-e h semmi ciszta. na majd kiderül a hercegprimásban, ha megyek..
100 ug-ot, de lejjebb kell vennem, mert eu durva. Egyébként ez okozhat cikluszavart?
mert már ez is megfordult a fejemben...
ivi79: igen, romolhat annyit...2 hónapja 4*3, 1 hónapja 6*4, most 8*5 centis, azaz több mint háromszorakkora...
Bokor a Mechwart ligetnél magánrendel, amúgy SOTE I.
nekem 2007-ben az egyik sztárnőgyógyász mondta hogy normális hogy ott az egyik petefészkem tele van cisztával... akkor ugye még fogamzásgátlót szedtem, és a hízáson és a ragyáspdáson kívül más bajom nemvolt.... Ő is biztos azt hitte zabálok állandóan... megbírnám rúgdosni az összeset...
Faludihoz (F. Pál) járt amúgy valaki? Nekem ő nyögte ki, hogy cisztás vagyok, aztán ennyiben maradtunk :D Pedig sokan mennyire imádják.. engem ennyiben hagyott tavaly. Vicces volt. De legalább megtudtam azt is, hogy hátrahajló méhem van.
Mindez felveti a kérdést, mi szükség van rájuk (kevés, tényleg jó szakembertől és a szikésektől eltekintve, mert vágni csak nem tudjuk magunkat), amikor ha bajod van és túl akarod élni (de még ha nincs bajod, és nem akarod, hogy legyen), úgyis magadra vagy utalva. Parádés
Nálam pl. kidedrült , hogy soha egyáltalán nem lett volna szabad semmilyen antibebit szednem(kisebb a méhem), a felelősség az akkori nőgyogyászomé(sztárolt doki), tulajdonképpen fel is jelenthetném.
Na ez a TSh még az enyémnél is kevesebb, mennyit szedsz a letroxból?
Nekem volt, félórája. De azért csak, mert sírtam a hajhelyzet miatt, mielőtt telefonáltam egy belgyógyásznak, hogy mit mond a helyzetről. Mert amúgy az a helyzet, hogy hazajöttem nyárra, van itt egy építő cég, akiknél ilyen haveri gyakorlaton vagyok, nem kötelező, csak gondoltam, csinálok valamit (ingyen..). De tervrajzok digitalizálásán túl nem bíznak rám semmit a kis vakondok.. szóval itthon kéne lennem. De itt nem vizsgálnak ki. Visszamehetnék Bp-re, de az nekem 300 km, és túl sok pénzem sincs erre a magánlaboros akcióra szeptemberig, bár lassan ott tartunk, hogy anyám kifizeti nekem, csak ne legyek idegbeteg 24/7. És itt telefonálgatok, mint egy telemarketinges, hogy valaki kezdjen már velem valamit.. na és az a bar*magyú is csak azt károgta, hogy bőrgyógyász bőrgyógyász. De mit bőrgyógyász, amikor rohadt cisztáim vannak, amik hormongondokat feltételeznek, amiktől simán lehet hajhullás, de ha nem is, akkor sem hiszem, hogy a bőrgyógyász majd megmondja, mi a bajom. Mert ha nem lenne más tünetem, logikus is lehetne, hogy menjek oda, de így nem. Szóval neki mondtam, hogy az azért bar*mi érdekes, hogy egy fiatal nő megkeresi, kb sírva kéri, hogy küldje el 1-2 egyszerűbb vizsgálatra, mégsem hajlandó, pedig jogosult vagyok orvosi ellátásra. Hápogni akart még valamit, de ráraktam, azt már nem akartam megkérdezni, hetente hány betege hullik el emellett a k*vanagy odafigyelés mellett, amit mind produkálnak általánosságban. De alapvetően én is kussban tűröm a megalázást, meg a hülyeségeket, a terelést. Csak ma már kiborult a bili.
talán nektek is ehető kaja:
tecsos tk durum penne (amennyit szabad),
2 kápiapaprika felkockázva, baconkockákkal összepiritva, felcsikozott aszalt paradicsom, rádobni egy közepes cukkinit felcsikozva krumplihámozóval, és várni mig megpuhul, jósok csilipehely a bátraknak, só, frissen őrölt szinesbors, majd egészet összekever, friss baszalikom belemorzsol és rá parmezán
Sziasztok! Ez ugye a letroxtól van?
tsh 0,014
ft3 6,15
ft4 30,94
Mentem Lányok, majd holnap jelentkezem az új vv eredményekkel. Apajelölt értem jött, megyünk a leletekért, majd romantikázni a Margitszigetre :)
Nekem is egy éve jött el az apajelölt :) A fogigátló abbahagyása meg azért lett, mert már nem akartam tovább mérgezni magam. Akkor kezdtem a természetes gyógymódok felé fordulni. Kitartás, hidd el nem lesz hiába ennyi év kínlódás amin túl vagy! Ha egyszer lányom lesz a közelébe nem engedem az SZTK-s nődokiknak, na meg a fogamzásgátlónak.
Hát én már csak azon gondolkodom, hogy indítsak-e fogadóirodát és fogadásokat arra, mikorra hullik ki az egész. Csak az már morbid lenne talán. Bár ameddig nő is, addig a remény nem hal meg..
Zsuzsi, pont most írtam, ami egyben válasz is erre :) Szóval nekem nől is, de hullik is.
Néha szivesen megkérdezném a dokikat, hogy mire esküdtek fel? De csak olaj lenne a tűzre, meg bátorságom sincs annyi, így csak tudomásul veszem, morgok, majd kiborulok, és minden megy tovább.
Így van. Én a hajhullást úgy vettem észre, hogy kezdtem ilyen mikiegér fazont felvenni. Ott kopott ki két oldalt. Most mindkettő tele van babahajjal, viszont ugyanúgy hullik a többi.
Látod, mennyi eszed van. Ha én nem 32 évesen kezdem ezt a mizériát, lehet, hogy már lenne kölköm. Oké, mondjuk ahhoz apajelölt is kellett, de akkor is, lehet, hogy nem itt tartanék.
Nektek nincs néha gyilkos ösztönötök ezektől a sztoriktól? Ami akár veletek esik meg, akár mással. Némelyiket nem bírom ép ésszel felfogni. Mármint abból a szempontból, hogy mennyire felelőtlenek meg leszarom módon viselkednek az orvosok. Mondjuk viszonylagos búrában éltem eddig, de akkor is..
én is triregolrol váltottam yadine-ra, annyi h fejem nem fájt annyit.. ahogy abbahagytam fogit feljött 4kiló.
legelején nem volt kérdés h mit szeretnék, fogalmam sem volt semmiről, nődokit is akkor láttam elöször
Mikor legelőször mentem fogigátlót iratni a nőgyógyász csak annyit kérdezett: Olcsó magyar, vagy drága külföldi? Mondtam, hogy nem kéne hormonsort nézetni és ahhoz igazítani melyik a megfelelő? (A tudatos 16 éves) Azt mondta nem kell, mindegyik megteszi a hatását. Hát kösz. Megtette.
Én 5 évig Mercilont szedtem, aztán akartam, hogy ürüljön a szervezetemből azért lett a szünet. Gyógyszerváltásként meg megpróbáltam alacsonyabb hormontartalmú gyógyszert iratni, Belarat. Hupsz 1 év alatt 73 kgról 95 kgra híztam. Akkor nem gondoltam, hogy a gyógyszertől. Közben lementem 87 kgra, majd abbahagyás után fél évre 78 kg lettem. Az IR diéta+mozgástól 2 hónap alatt 73 kg vagyok. :D
A hajam nekem is hullik rohamosan :((( A D vitaminom a béka popója alatt :((
Itt vagyok mondjuk én...((( De van egy spec. fórum erre is. Gyere át oda, hátha tudnak segíteni a lányok.
Mi hatásos a hajhullás ellen - ez a fórum címe.
Én 2x 9 hónapig szedtem a Roacutant dianével kombinálva..... no comment
én is gyógyszert váltottam, 8év után mert azt hittem az a ludas a tünetekben, de szünetet nem tartottam, sőt doki aszonta nem is kell, ezek már modernek.anyád.én dianevel kezdtem 20évesen, mert voltam pattijaim, de könyörgöm 20évesen ez normális nem?na meg a táplálkozás miatt is lehet..
kajaután én nem szédelgek, viszont régen elálmosodtam ebéd után, mostanában meg nemnagyon. igaz nem is eszem gyors chbombákat. pl sima és tk tészta közti különbség durván érezhető volt álmosodás terén.
További ajánlott fórumok: