Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? fórum

Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)

31422. felhasználóibecenév (válaszként erre: 31421. - .jucus.)
2012. júl. 9. 10:03
A vérnyomásom általában teljesen normális.. 100-110/ valamennyi, nem mérem sűrűn, de akkor normális. A pajzsmirigyemről nem tudok, mert én vagyok, aki küzd az sztk-s orvosokkal, egyelőre nem küldenek sehová, majd a héten megyek egy ismerős bőrgyógyhoz a hajam miatt, aztán ő hátha átküld belgyógyászatra, mert sem hormonsort, sem terhelésest nem sikerült eddig kisírni, hiába megvannak a cisztáim. Amúgy kisebb koromban mérték a nyakamat, de nem volt semmi.. Úgyhogy nem nagyon tudok a pajzsmirigyemről semmit :/
31421. .jucus. (válaszként erre: 31419. - Felhasználóibecenév)
2012. júl. 9. 09:56

Vérnyomásod milyen?

Azért evés nélkül sem kéne ilyen tüneteket produkálnod. Úgy értem, ha felkelés után mondjuk félóra a regggeli...akkor azért nem kéne rosszul lenni.

Pajzsmirigyed ok? A szorítás miatt kérdezem.Bocs, nem emlékszem, hogy írtad-e.

Tudod memóriagyengülés=pm alulműxi.

31420. .jucus. (válaszként erre: 31414. - Szalmalány)
2012. júl. 9. 09:52

Hát igen. Lehet, hogy tényleg fel kéne robbantani...megtehetik,hogy bunkók, mert nincs más.

Lassan nem lesz orvos,még Pesten sem, hát még vidéken.

Megoldás? Ha tudnám.Látod én is magánba járok, mert egy hatemeletes szakrendelőben nem találtam egy dokit sem, aki foglalkozna érdemben velem...

2012. júl. 9. 09:47

Az a dolog, hogy:

- ha reggel nem eszem felkelés után negyedórán belül, akkor egyrészt begörcsöl a fejem rohadtul, és nincs erő a végtagjaimban, ma reggel hajat mostam, behajolva a kádba, és mikor felálltam kellett vagy 10 perc, mert levert a veríték, szédültem, meg minden

- néha elkezd kegyetlenül lüktetni a nyakam. Szorító érzés, asszem. Nem mindig, de előfordul..

Ezek jelentenek valamit? Vagy csak azt, hogy egyek reggelente minél korábban? :D

Ezek utalnak bármire is?

2012. júl. 9. 09:32

Lányok megérkezett a 3. napi vv eredmény. Nem túl sok, de ezt is úgy kellett kikönyörögni a nődokitól. Kérlek mondjatok rá valamit, jó? Nem jó?

FSH 5, 3 UI/l

LH 6, 75 mUI/ml

Prolactin 485, 6 mUI/l

Ösztradiol 39, 0 pq/ml

Progeszteron 0, 60 ng/ml

Tesztoszteron 2, 51 nmol/l

A tesztom jelentősen nőtt 04. 04-hez képest (akkor 1, 90 nmol/l volt 28. nap). Habár az akkori ref tartomány 0, 29-1, 42, most pedig (másik labor) 0, 31-4, 51. Nemértemhogyvanez :(

Az ösztradiol átváltva 143. 18 pmol/l. Nem tudom, hogy sok-e, kevés-e (áprilisban 328, 4 pmol/l 28. nap). Segítsetek légyszi. Az FSH-LH arány jó? KösziKöszi

31417. ivi79 (válaszként erre: 31415. - Rosszcsontka81)
2012. júl. 9. 09:21
azért nézesd meg, lehet átmeneti túlmüködés.. én is magamnak állitgatom a gyógyszerem, csak mindig tshkontrol után.
31416. felhasználóibecenév (válaszként erre: 31414. - Szalmalány)
2012. júl. 9. 09:18
Nálunk is ugyanez megy Borsodban (Bp-re meg nincs lakcímkártyám, mert vándorlok állandóan egyetemistaként). Ez a betegjogi képviselő még eszembe sem jutott, lehet, hogy elgondolkodom majd rajta én is.
31415. Rosszcsontka81 (válaszként erre: 31396. - Ivi79)
2012. júl. 9. 09:15
Igen, érzem hogy más ez a túlpörgés, ezért is mertem belepiszkálni a gyógyszerszedésbe.
31414. Szalmalány (válaszként erre: 31413. - .jucus.)
2012. júl. 9. 09:14
Értem persze. :) De ugye az első doki, akinél volt, full lekezelő és bunkó volt, gúnyolódott. A megelőzésről papolnak, aki meg szeretne megcsináltatni valamit, elhajtják. Nálunk a fogorvos hajtott el, mert elmentem ellenőrzésre. Fáj? Nem? Akkor minek jött? Azt a környéket fel kellene robbantani. :S
31413. .jucus. (válaszként erre: 31411. - Szalmalány)
2012. júl. 9. 09:03

Annyit tudok, hogy mindenhol ki kell függeszteni, hogy ki a betegjogi képviselő, telszámmal, címmel.

Kérdés, hogy ilyen esetben eljárhat-e, de megpróbálni érdemes. Hiszen,ha anyud elmondja neki, hogy mi történt, és mi a gondja, úgyis kap választ-hogy tud-e neki segíteni.

Na ezt jó kacifántosan írtam, remélem érthető vagyok így kora reggel.

31412. .jucus. (válaszként erre: 31409. - Szalmalány)
2012. júl. 9. 08:59

Puszi,Szalmi!

A fogyás nálam is beindult rögtön, sőt én gyógyszer nélkül csak diétával (akkor még mozgás sem volt a nagy súly miatt) is 7 kilót fogytam.Ez nov.elejétől január közepéig volt.

Aztán gyógyszer, mozgás diéta kombóval összességében novembertől mostanáig ( 8hó), ment le 18 kiló.

De én is tartom az időpontokat, a kajákra is nagyon figyelek, és mozgok is rendszeresen.

Amit megfigyeltem viszont, hogy a fogyás akkor megy rendben-legalábbis nálam-ha jó a TSH-m.

Ha felmegy, leáll a fogyás.Erre is kell figyelni.

2012. júl. 9. 08:54
Mellesleg volt már valaki betegjogi képviselőnél? Ugyanis anyum még 1 belgyógyászt tud megkérdezni, hogy felírja- e neki ezt az inzulinos vv-t, aztán ha ő sem, elmegy egy ilyen képviselőhöz. 54 éves, bmi: 34.9, nagyon hízékony (nincs cukros üdcsi, csipsz, édesség is ritkán), a papám cukorbeteg volt, és azt mondják, h nem indokolt bármit is megnézni. :S Már nem győzöm tölteni bele a lelket. Ha lehetne, nem magánúton nézetné meg, mert a környéken nincs ilyen lehetőség, sokba kerülne, most nem tudja kiszorítani még. :S
31410. .jucus.
2012. júl. 9. 08:53

Sziasztok!

Shanee, megy a drukk! Moncsi nemsokára szül, úgyhogy valakinek át kell venni a fórum kismamája címet.

Bár én azt sem bánnám, ha egyszerre többen is birtokolhatnák :)

4 hét, hát igen fincsi lesz. Nyaralás majd csak 24-től, mert a férj csak 2 hetet vehet ki.Az államigazgatásban nem ilyen bőkezűek.

Én már régóta így veszem ki a szabimat, cserébe többször nem megyek.A betegek is jobban megjegyzik így.

Hajhullás témában már nem is mondok semmit. Elfogy és kész.Nekem is össze van fogva, vagy feltűzve, biztos nem használ az sem.

Lehet, hogy bemérgesedem és levágatom.

Moncsikám, jó reggelt, kitartás, talán jön némi enyhülés.Ha én szabin vagyok, tuti nincs kánikula:)

Tita, miért nem jó a Süssina? Én azt teszem a kávéba, teába, bár nagyon korlátozott számban.

Napi 3-5 db.max.

A steviát próbáltam, de mindig akkor éreztem az édes ízt, amikor már lenyeltem a kortyot. Furi volt.

2012. júl. 9. 08:46

Sziasztok! Na, jók a hírek ám. A fogyás nálam szinte azonnal beindult. De én azért mozgok is rendszeresen, meg nagyon figyelek az időbeni és elegendő (és megfelelő elosztású) táplálkozásra. És a bűnözést igyekszem visszafogni. A kalóriát kevésbé figyelem, mert ha eszek valami kalóriadúsabb kaját, akkor nincs semmi kifogás, megy a sport. Nekem ami lement 1 év alatt az kb. 16 kg. Persze ez időnként stagnált.

Mellesleg tegnap ettem (nem diabos) jégkrémet uzsonnára a nektarin mellé. Hát ez van, kellett.

Viszont szombaton voltunk strandon és ááá, isteni volt. :) Megint megyünk szombaton. :)

Jövő évi vagy utáni babázáshoz csatlakoznék, ha lehet. :)

31408. welkin102
2012. júl. 9. 08:44

Jó reggelt testvéreim!

Shanee szurkolunk nektek nagyon, milyen tuti lenne ha meglenne az a lurkó...:D soksok szorítás nektek....

Egyébként nekem a hajam egyáltalán nem szokott hullani,de most ebben a melegben nekem is jobban, de nincsis ezen mit csodálkozni, az enyém is állandóan összevan kötve, izzad a fejbőrünk, rosszabb a keringés, a haj sem bírja ezt....

31407. DorkaMoncsi (válaszként erre: 31393. - Fb594c0e36)
2012. júl. 9. 08:40

Persze:) Csak az számít :) Csak nem szerettem volna belekóstolni mindkét féle szülésbe, bár még így sem tuti a dolog, de lelkileg erre készülök :D

Jó reggelt mindenkinek :)

31406. Shanee
2012. júl. 9. 08:22

Jó reggelt! Voltam uh-n, megvolt a tüszőrepi, aranyos volt az uh-s csajszi, mondta, hogy találkozzunk 5 hét múlva az első kismamás uh-n :) Ámen :))

jucus, remélem, jót nyaralsz! 4 hét....irigyellek :)

hétvégén bűnözés hegyek voltak, 20 éves osztálytali....tök jó volt egyébként :)

Ha minden igaz, és lesz hely, ma is megyünk squasholni. Ha nem lesz hely, akkor gyaloglás. A kajával mától drákói szigor, még mindig rajtam van az a +2 kg, amit múlt héten felszedtem....:(

31405. Berdal
2012. júl. 9. 07:38
Kimaradt, hogy lehet a Steviaval keverem..
31404. Berdal (válaszként erre: 31402. - Titamilla86)
2012. júl. 9. 07:37

En de bolond vagyok! Pedig tokre ugy emlekeztem, hogy a Sussina jo, mintha valaki azt irta volna korabban. A Stevia-val keverem az is S betuvel kezdodik. :)

Koszi!

31403. CsillagTM (válaszként erre: 31355. - Twiggy Ramirez)
2012. júl. 9. 02:39
hú, ki a megbízható forrás? olyan kíváncsi vagyok:)))
2012. júl. 8. 23:17

Én is kb 3 havonta nézetem,de van,hogy fél év. Mikor megyek doki nénihez akkor.

Rajtam nem 20 kiló felesleg van,hanem 50 volt, az első 20 már lement, a többi 30 viszont ugrál és sehogy sem akaródzik távozni. Pedig azt se mondanám,hogy kevés a súly, csak utoljára gimi elején volt ennyi.

A fogyás ahogy elkezdtem a diétát és a met-et beindult, kb 9 hónap alatt ment le 15kiló,tehát azért nem olvadt, aztán még 10 fél év alatt,de abból azóta visszajött 5 és megint lement 3. Bonyolult ez. Februárban mikor a kontrollon voltam 79,5kg voltam, azóta voltam már 75 is meg 82 is, most 78 vagyok. Ugrál össze-vissza. Pont ahogy itt pár napja valaki írta,egyik reggel arra keltem,hogy 2 kilóval több vagyok, és nem is víz volt,mert ragaszkodott ám rendesen.

Bea,egyszer kértem de csak gyógyszer felírás volt. Nekem olyan volt,hogy ÉN nem kaptam meg a leleteket, de felhívtam Katit,elmagyarázta,hogy a freemailje nem mindig küldi át a cuccokat, elküldte újra, én akkor sem kaptam meg,de a konzin a doki néninél ott volt. Most rossz leszek én is,mert a tsh-s laborom is kb 2 hónapos, terhelésre nem mentem,mert ugye a megbeszélt 10 kilót nem fogytam le, tehát jól elbeszélgetünk majd.

Berdal a Sussina nem éppen jó nekünk, hidd el nem véletlen hogy xilitet-nyírfacukrot, Steviat, vagy eritritet használunk. Még ha ezek drágák is.

A hajam nekem most télen volt halott, konkrétan ott volt félig megnőve a sok kis babahaj,mg a kb 5-10 centi hosszúak,szépen rétegesen,de nem nőttek tovább. Ez vagy a nyártól volt, vagy attól,hogy egész nyáron szoros lófarokba volt és az ugye nem tesz jót a vérkeringésének, vagy a téli hideg, vagy a kis egészségügyi vágás elmulasztása, nem tudom,de ahogy jobb idők lettek március vége,áprilistól kezdett beindulni, még mindig nem 100%-os,de most meg megint folyton izzad és lófarokban van. De sajnálom meggyulladok tőle.

31401. ivi79 (válaszként erre: 31397. - Fb594c0e36)
2012. júl. 8. 22:55
jajj, igy érthető bocsesz. igen jólenne kontrolnál mind3 értéket látni, nem csak tsht
31400. Berdal
2012. júl. 8. 22:35
A fagyira visszaterve en azt csinaltam, hogy mikor vettem sargadinnyet lefagyasztottam egy reszet. Aztan mikor megkivantam felig kiolvasztottam es osszeturmixoltam. Isteni jeges ittal lett belole. Szerintem meg fogom csinalni mas gyumibol is.
31399. Berdal
2012. júl. 8. 22:18

Nekem is most jobban hullik a hajam, de lehet nem birj az itteni meleget. Vagy csak ti olyan sokat irtok rola en pedig hipochonder vagyok! :)

Vettem Sussinat az ugye jo nekunk?

31398. Twiggy Ramirez (válaszként erre: 31378. - Kr73)
2012. júl. 8. 21:50

Update pékségekben lehet kapni, Bp.-en van már jó sok helyen, meg több vidéki városban is most már.

Tétényi útiba most pl. akciós, 1 literes 800 valamennyi és van vagy hatféle.

31397. fb594c0e36 (válaszként erre: 31396. - Ivi79)
2012. júl. 8. 21:48

Háziorvos csak TSH-t kérhet (ő ezt mondja) és T4-et nem csak ha a TSH rossz. De nekem a T4-et is kéri Valicskó mindig.

Tita te szoktál email-es konzit kérni? Én már többször kértem, fizettem is a 3000-t és nem voltak benne azok a leletek a múltkor az anyagomban. A doktornő "le is szidott", h. miért nem mentem kontroll vv-re...

31396. ivi79 (válaszként erre: 31389. - Fb594c0e36)
2012. júl. 8. 21:40

miértnem házidokival nézeted? mmint tőle beutaló vvre.. nekem a tiroxint is ö irja fel.

Rosszcsontka, a melegtöl nemalvás és a túlmüködös pörgés más. tudnám hasonlitani vmi illegális dologhoz, de nem reklámoznám itt.

ha ugyérzed nemjó, akkor vegyél vissza. lehet hat rá meleg is, lehet más értéked miatt változik a pmed, de inkább ne pörgesd magad túl. nézess mihamarabb egy tsht.

31395. dianit (válaszként erre: 31392. - Roszika)
2012. júl. 8. 21:40
nekem is elindult rögtön és tavaly folyamatos is volt (akkor még szó sem volt ir-ről), de most kettő után megállt és 1-1,5 hónapja sehova nem hajlandó mozdulni, pedig 4-6kg még arra vár, hogy távozzon
31394. fb594c0e36 (válaszként erre: 31392. - Roszika)
2012. júl. 8. 21:32
Nekem egyből... mármint az első nekifutásnál. Szépen folyamatosan ment lefelé... bár pár hónap után kicsit stagnált. Az első inzulin kontrolom rosszabb volt a kiindulásinál. Aztán elkezdtem mozogni is és akkor újra beindult.
31393. fb594c0e36 (válaszként erre: 31391. - DorkaMoncsi)
2012. júl. 8. 21:29

Nekem a szülés előtti nap - vagyis amikor megbeszéltük az indítást - elmondta a doki, h. nagy esélyem van a császárra (nagy volt a baba, az indítás is növeli a kockázatát stb.). De érdekes módon egyáltalán nem gondoltam erre. Úgy voltam vele, h. ha császár, akkor az azért lesz mert ez a legjobb mindekettőnknek. Közben a vizsgálatokkor is tök nyugodtan vártam, h. mehet-e tovább simán. Aztán egyszercsak már ott is volt :)

Minden rendben lesz Veletek! 2 héten belül a kezedben lesz egy cuki kislány és nem az fog számítani, h. milyen módon született... de ezt Te is így gondolod, tudom én :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.