Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Vááá végre valaki aki nálam is nehezebb eset:) ez ritka Suz:D azért én az 5 ajtósban elüldögélek de ha rámzárnák és tudom h nem tudom kinyitni szerintem szétverném az autót...
Na Apám túl van a műtéten már fent van még nem beszéltem vele mert kikapcsolta a telóját..és puk kódot kér..Anyut most hoztam haza a sürgősségiről elengedték kapott sprayt a nyelve alá és az orvos szerint is a tsh csinálhat ilyet.Szóval megint jól lecsesztem h menjen másik orvoshoz na jóó..majd gyűjt az axa kártyáján rá pénzt...azért ha annyira akart volna ennyi idő alatt már össze tudta volna gyűjteni hogy el tudjon menni egy normális dokihoz.Szóval szülők élnek 2 gond kipipálva legalábbis remélem...
nekem a vállam elég gyenge, csak amiatt aggódnék, h nem birom végigcsinálni, meg h begörcsöl nyakam.
én 10évesen tanultam meg úszni, h a vizilabdásokat lestem az usziban. mostanában próbálkoztam a gyorsúszással, de nagyon idegesit h pofám szemem csupa viz, amugy meg csak nagymamisan nyomom, szigorúan mell, fejet jó magasra ki:D
Na a halról jut eszembe. Voltunk horgászni múlt héten. És persze a kocsiban nyilván az én lábam közé teszik a vödröt, mert sehova máshova nem fér. Egész végig dobálta magát a szerencsétlen, én meg sikítottam, mint egy elmebeteg, mert undorodom én is tőle. Nyomtam rá egy másik vödröt, mert olyan ereje volt a 3 kilós pontynak, hogy azt hittem, felugrik az ölembe. Mondtam is, hogy mégegyszer ide hal nem ül, leszarom, hogy hozzák haza.
Víziszony. Egyszer egy medencés partin, ami valamelyik fürdőben volt, már nem emlékszem, talán a Rudasban be akartak dobni a vízbe jófej fickók székestül. Persze a mélyvízbe. Na ott lepergett előttem az életem. Akkori pasim persze sehol. Aztán szépen elmagyaráztam az egyik fickónak, hogy nem tudok úszni. Meg fogok fulladni. Ami egy dolog, de őt meg lecsukják ezért. Szerintem nem éri meg. Leraktak és bedobták a barátnőmet. Ő legalább tudott úszni, de neki se volt kellemes ruhástul és szemüvegestül székkel a segge alatt.
hú, igen, Heraklionban...ott én is voltam egyszer...hát, egy kicsit f.stam, h nem lesz-e ebből fürdés, mikor leszállt a gép:)
de akkor mindenki túlélte? azt hogy?
én már voltam Balcsi-átúszáson: hajnali 6-ig dizsiztünk a haverokkal Révfülöpön (hja, 11 pasi meg én ;)), aztán hazamentem cuccért és 9-10 fele csobbantam:) buli vooolt!!:)
(mondjuk én is versenyúszó voltam anno. jó régen:))
a buszos utazás nekem csak úgy megy, h beülünk leghátra, felpakolom a lábam férjecske ölébe, és olvasok/alszok. 4 óránként meg leszállunk, mászkálunk és bőszen cigizünk:)
de sztem kibírható.
:D szegény..
én még tinikoromban úsztam a dunában, de az olyan, h nagyon kell nyomni neki, h ne egy helyben kapálózz.
érdekes h strandban(tó, folyó, bányató) a méylvizet szeretem, derékigérőben is próbálom nem letenni a lábam, mert kitudja mi van alattam(ezért jó siófok mert ott max homok).
páréve megfordult fejemben a balcsiátúszás, de csak azért nem merek nagyon beúszni, mert ha meglátok 1halat vagy hozzámér, akkor ott halok meg infarktusban.
mikor még nem tudtam úszni, napközistáborban párszor lenyomtak a viz alá, na meg eccer haverom is lupán és iszonyat halálfélelmem van, ezért mindenkinek mondom h ne rúgja ki a lábam, mert bepánikolok. bezzeg a pasim az aki minden alkalommal megteszi, ilyenkor küzdök(derékigérő vizben), mintha az életemér tenném. ja meg azt sem birom ha az arcom vizes lesz, csikiz idegesit. az más, ha delfinest játszom, de ha vki pofánfröcsköl, akkor ölök.
most 7végén átcsónakáztunk a ráckevei dunán, de a be és kiszállás rémálom, na meg persze csónakringatás..
Zaki ez egy elmebeteg orvos, iylen tshval még az én picsányi vérnyomásom is magas lenne. azonnal keressetek normál dokit, mert a túlmüködés nem játék.
Szalma, nekem egy barinőm munkaügyben sokat utazik távolkeletre és ö mesélt elég kalandos csomagdolgokat, mert ott szeretnek bekavarni, igy mindig van nála kéznél váltás ruha. azzal is szarban lennék h semmi nyelvet nem beszélek, se a bemondásokat nem érteném, se a cuccomról nem tudnék érdeklödni, még az anyjába sem tudnám elküldeni.
Hajna, nekem kocsival hoztak vagy 10évre való tzazikifüszert, igy azzal nem lenne gond:)
erdélybe elzötykölödtünk 10órát, kicsit uncsi volt, de meglepöen jól birtam, simán elautozgatnék akár spanyolig is.
kocsi nem érdekel, bár mióta sok ismerösöm meghalt belesetben, mindig lepereg elöttem az életem, de az utóbbi 1,5évben napi 160km ingáztam, hol kiskocsival, hol transporterrel,bevágtam magam a hátsó ülésre elö a kis felfújható nyakpárnám és szunya.
buszt vonatot szintén imádom, jókat lehet aludni, de pl olvasni v tanulni is csak utazáskor tudok.
amivel sirba lehet vinni az a vizibicaj v csónak, ha más is ül benne és elkezdi ringatni, félek h beleesek akár a félméteres vizbe is, pedig tudok úszni..
uhh ideje volna reggelizni:S
Szalmám, nekem a dedalon lószar. Persze mindig beveszem, de ugyanúgy küzdök vele. Múltkor próbáltam azt a homeósat, amit még Dith írt tavaly, attól meg még jobban hányingerem lett.
Ivi, nekem volt ilyen csomagelvesztésem, nagyon király. Mondjuk már hazafelé. Az amúgy is egy kalandos nyaralás volt. Első repülésem. Barátnőmmel és az ő anyujával. Átszállással repültünk előbb Bécs - itt volt az a trotyli gép - utána Spanyolország. Hazafelé sztrájk a spanyol reptéren. Káosz, minden gép törölve. Mindez még reggel. Ott éjszakáztunk a reptéren, de közben kapaszodni kellett bőröndbe, mert különben ellopták. A klotyó rövid időn belül olyan állapotba került, hogy mellé volt szarva, hugyozva, tamponozva, véres betétek voltak ragasztva a falra. Mindannyian lopediumot vettünk be, nehogy ránk jöjjön a kaki. Másnap délután volt egy gép, ami jött Bécsbe, de kérdés volt, hogy felférünk-e rá mi 3-an vagy egy magyar család, akik négyen voltak. Nagyon drukkoltunk, mert legközelebb másnap reggel ment gép. Mi nyertünk, 3 hely volt, a család maradt tovább. Csekkoltunk be, erre besípoltam. Levetkőztettek, kiderült az övem a hunyó, addig szórakoztak, míg majdnem lekéstem a gépet. Az övemet nem volt időm visszatenni, így majdnem leesett a gatyám, mikor felszálltam, mert ugye sokat nem ettem, hiszen minden zárva volt a sztrájk miatt. Bécsbe leszállás, ott közölték, hogy pont lekéstük a csatlakozást. 5 óra várakozás megint. Hulla fáradtak voltunk. Életemben nem ittam annyi kólát, mint akkor, hogy ébren maradjak. Végre gépre fel, Pesten le, Hajni bőröndje sehol. Kiderült, hogy a bőröndöm rossz gépre szállt, majd másnap kiszállítják. Mondom ez oké, de én nem leszek otthon, másnap dolgoznom kellett, hiszen kicsit tovább tartott a hazafelé út. Az őket nem érdekli. Mondja a barátnőm, no para, majd ő átmegy hozzám, megvárja a bőröndöt. Másnap hív, meghozták a bőröndöt, de közölték, hogy nem hajlandók felvinni az elsőre, menjen le érte. Hazamegyek, bőrönd nem nyílik, be van horpadva. Zár lever.
De amúgy rengeteg reptéri kalandom van ám. Egyszer az egyik görög fűszeremre azt hitték kábítószer és kikaptak átvilágításkor a tömegből. De ciki volt. Azóta inkább nem hozok fűszert...
Ja igen, hátul a kocsiban nekem is hányinger van, meg amúgy is, úgyhogy Görörországban egy-két napig szoknom kell a szerpentineket, mert volt, hogy meg kellett állni nagylevegőzni, hogy ne okádjak. Egyszer egy másik párral utaztam Olaszországba. Mi lányok, hátul ültünk, és a csaj egyfolytában pofázott, meg térképett mutogatott. Egy idő után rászóltam, hogy sorry, én nem tudok máshová nézni csak előre, olvasni meg képeket nézegetni végképp nem. Mostmár legalább addig eljutottam, hogy metrón tudok olvasni, mert az egyenesen megy, de buszon már nem megy.
Szuzi, ez a liftes iratfelküldös nagyon jóóóó :)
De akkor már 10 CH-val kevesebb lesz. Az nem baj? Nem feltétlenül almát eszem csak. Pl. egy alma és egy barack 26 g CH. Vagy van 5 CH-s uzsira való kekszem.
Zzsuga: nem, én csak 19 vagyok, babát csak 6 év múlva szeretnék. Remélem, hogy addigra csak rendbe jövök. Mensi nélkül hiába is vágyakoznék.
Én az 5 ajtós kocsiba se tudok hátul ülni.. :D Mert hiába ott az ajtó nem tudok kiszállni amikor én akarok..sőt ki se látok azoktól akik elől ülnek..fölháborító. :D
Ja. Lift felejtős. Volt már olyan, hogy mennem kellett 10. emeletre iktatóba, vinni több tonna beadandó papírt, azt felküldtem lifttel, én meg mentem lépcsőn..alig néztek hülyének :D
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?