Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Hajnám igyekszem mostan visszatérni és figyelni kivel mi van, visszaolvasni esélytelen és látok jó sok új nevet is :)
Akit érdekel elmondom velem általánosságban minden ok, fogyni nem fogyok szerintem, és bűnözöm is ez az igazság, a mozgás szelleme sincs mostanában mellettem így elrettentő példa vagyok 1-2 hónapja. Piff egy nagy pofon magamnak, de visszatérek a szigorú mindennapokhoz ahogy ide is és boldogítom a kerdves Tezsvíreket az IRben. Remélem mindenki jól van, ölelem az összes régi tezsvírkét......
Éshogy hű legyek önmagamhoz: éljen a rostosfos :D
Szép jó reggelt mindenkinek!
Shanee, nagyon drukkolok neked :)
Hajna, igen, hallottam ezt a papucsos mondást, és szerintem igaz is, bármennyire is jó a kapcsolat, kell egy kis saját tér az "ősöktől".
Új autó.. hmmm... mi is szeretnénk lassan, de én inkább nem is mondom, hogy hány éves az kis Astránk, mert csókolommal köszönnétek neki :)
És a mai jóóóó hír: tegnap este anyukám felhívott és bediktálta 20.cn-i eredményeimet:
'0 cukor: 4,3 mmol/L (5,4 volt 05.hóban)
'0 inzu: 11,45 IU/L (26 volt 05.hóban)
prolaktin: 18,88 ng/ml (ez eddig jó volt mostanság)
progeszteron: 5,8 ng/ml (ez jól gondolom, hogy egy kalap kaka?)
Totálteszto: 0,31 ng/ml
Ennyit tudok, véleményezzétek légyszi :)
Az inzulinnak nagyon örülök, tudom, hogy még közel sem jó, de 4 hónap alatt megfeleztem az éhgyomrit, és a cukrom is lentebb ment.
A progihoz nem értek... de valami rémlik, hogy magasabbnak kéne lenni.
én csak 50et, ha épp nem felejtem el bevenni..
köszi a foglakkot, de kivárom még h Jucus is letesztelje. főleg h nem kapható csak úgy.. igazából már tökre megszoktam mit hogy kell enni-inni h ne legyen érzékeny. hidegvizet nemiszom, mert eleve nem szeretem, fagyit azt felsö fogsorral harapom, savanyút meg egyben lenyelem:)
Hajna, nagyon tuti vagy h ennyit karikázol. kiskoromban apám számolta a köröket, bár nemtom hogy volt képes annyit, lehet csak behazudott vmi számot:D
steviás sütire azé figyelj, mert sokminden van amiben csak mutatóban van h elmondhassák róla..
van ez az új magyar "kóla" az elixis, olyasmi mint a kofola(imádom), gyógynövéynes cucc és steviával van édesitve. vki nem látott a boltokban belőle?
Sziasztok!
Ivi, 7 év főleg teszkóban történő területi képviselkősködés után elárulom, h az árak a vidéki/ némely "kieső " pesti boltokban mindig magasabbak. Én ezért vásároltam be mindig anyumnak Pesten, mielőtt hazamentem. Nagyobb vásárlásnál 2-3-4 ezer ft is lehet a különbség.
Shanee, úh, mindenféleképpen írd meg légyszi, mi volt Ritával! :)
Autó témához kotyogás: az én autóm 11 éves, gyárilag sport verzió, vagyis belül meg van erősítve az ajtó pl. Én inkább utazok ebben, mint egy új autóban, aminek a töréstesztje sz.r. (Tök sok papírautó rohangál az utcán, de persze jók is.) Mellesleg nem mindegy ki, hogy használta, milyen szervízbe hordta. Hétvégén autóztunk haverral, aki mondta, h az én autómnak még mindig "újautószaga" van. :)
Hajna, ügyi vagy! Én lenni büszke. :D
Ezt most olvastam, hátha érdekel valakit:
Cukorbetegek ne szedjenek B3-vitamint (niacint); túl nagy, napi 100 mg-ot meghaladó dózisban a niacin még tovább emelheti a vércukorszintet, mivel gátolja a sejtek glükózfelvételét.
Bea, beveheted a cataflamot.
Tigrisné, én először az xr 500-ast kaptam, ettől nemhogy javultam volna, de a terheltem felment tőle. Utána jött az eucreas, előbb 850-es, utána 1000-es. Majd most megint az xr, csak már a 750-es (ezt is úgy sírtam ki, mert megint csak 500-ast akart adni. Azt mondta RR, nálam ez a kétfajta gyógyszer játszik. Hát nem tudom, Viki is vékony és valami tök mást szed, rá fogok arra kérdezni, mert egyszerűen elegem van az xr-ből, meg a rövid ciklusokból, meg hogy minden csak elcsesződik.
Egy kis politika... sorry..
Az egyik nemzeti kommunikációs levélben olvastam, hogy a szocpolt ki akarják terjeszteni új autó vásárlásra is. Szerintem ez nem is rossz ötlet.
Nem bánnám, ha lenne belőle valami. Nem hallott valaki erről valamit?
Hát az a helyzet, h én is így vagyok mint te! Imádom az autóm, és még meg sem találtam azt ami jó lenne...jó persze tudnék olyat de arra nincs pénzünk, és most is használtat veszünk majd:-) a jó azgészben, h a régit anyuéknak adjuk így az is megmarad.
Meg lehet igen, csak legalább az esélyét csökkentsük én azt mondom...
Szia!
Igen, én kérdeztem fogászatost.)))
Szia!
De jó Neked lesz szép új autód?))) Milyen mázlista vagy.)
Ne tudd meg én mennyire parázok a vezetéstől, mióta Petra megszületett... Úgy szorítom sokszor a kormányt, hogy majd szétroppan - pedig ez még rosszabb..
Én is arról álmodozom, hogy majd ha két gyerekecske lesz eljutunk oda, hogy veszünk valami "biztonságosabbat", az enyém mondjuk 14 éves, de nagyon szeretem.
Csak egy barátnőm mondta meg egyszer a frankót: hogy full extrás autóban is meg lehet halni,sajnos.. Én nagyon igaza van... (((
Shane, várunk vissza a hírekkel!
Roszika, azt szokták mondani, hogy az az ideális táv anyóstól, ha nem tud átjönni papucsban.
Tegnap karikáztam 40 percet, oltári büszke voltam magamra. És nem is volt bűnözés sem. Mondja a kolléganőm, hogy itt a büfében van steviás süti és nem is vészes az ára 300 körül van, persze csak egy falatnyi. Nyilván ő nem olyat vett (pedig ráférne...), hanem sima cukrosat. De jó hír, mert ha nagyon csípnék valamit, akkor majd megnézem. Bár ahogy magamat ismerem, addigra már/még nem lesz.
Azt vettem észre, hogy mióta szedem az xr-t, eltűnt a pé előtti nyákom is. A hőm az összevissza, tököm kivan tényleg, ha már pé-m se lesz tőle.
Szép napot Beked, szép napot mindenkinek csajok!
Shanee- ről jutott eszembe, mi megyünk ma autót nézni:-) 7 éves a verdám, igaz van benne 50 e km, de ha lesz baba akkor szeretnék valami bizonságosabbat ezt gondoltam regen, és most itt tartunk:-)
Shanee írj mi volt Ritánál, nagyon kiváncsi vagyok!
Jó reggelt lányok!
Bocsi, hogy el voltam tűnve, de behavazódtam :) Este meg a szokásos fallabda-őrület volt.
Rosszcsontka (ha jól emlékszem, Neked volt fogászati kérdésed, ha nem, akkor bocsibocsibocsi), Jucus mindenre nagyon profin válaszol, szóval hallgassatok rá nyugodtan! :)
Jucus, én próbáltam már lakkot is, meg a colgate-nek vmi cuccát lecsiszolt fogakra, de a betegek szerint sz.rt se ért. Legjobb az, ha rögtön immediát készül a rendelőben, lecsiszolni oszt már mehet is fel, amíg elkészül a csoda :)
Nyaki érzékenységre viszont nekem jók a tapasztalataim a sensodyne-vel is meg a colgate-tel is, szerintem nyugodtan rendelj, próbáld ki.
Ivi (Te kérdezted? bocsi, ha nem...), sajnos ezek a lakkok kereskedelmi forgalomban nem kaphatók (közért, ilyesmi), de ha elmész egy fogászati cuccokat áruló hely előtt, egy próbát megér, hátha adnak...
Roszika (már megint ott vagyok, hogy nem melékszem, hogy Te kérdezted-e....vissza kell térni a word-ös verzióhoz, csak nagyon-nagyon korán van még), ma nem uh lesz, hanem progi szint mérésre vv (persze lehet, hogy be is kukkoltatok, de nagyon nincs miért, 21. napon vagyok). viszont a hőm még mindig 36,5 :)
Ma megyek először RR-hez 11-re a cirisbe :)
Szóval csajok, ma sem nagyon leszek, mert du meg meló, utána konditerem, nem hiszem, hogy sokáig fogom bírni a mai kukorékolás miatt :)
Legyetek jók, ha valakinek fogászati kérdése van, Jucushoz nyugodtan fordulhattok, mindent tud! :) Amit meg esetleg nem, és sürgős, írjátok priviben :)
Puszi mindenkinek!
sziasztok, hazaértem és befejeztem a főzést, sütöttem még egy dupla adag töltött pogit, nagyon kelendő volt itthon.
Szóval a téglalap alakú gullon keksz (Gullón Fibre) összetevői: tk.liszt %, magas olajsav tartalmú napraforgó olaj %, édesítőszer: maltitol, növényi rost 4%, borsó rost 3,7% , térfogatnövelő szer, só, emulgálószer, aromák.
Szerintem ez is édes, majd holnap melóhelyen megkóstolom.
hát nem az itteni dokik szaktudásán okosodtak ki az tuti. inkább jobban van pénzük jó orvosokra. de vicces, összes fruktózos cucctól fullon van a sor, tkgullón meg csupasz.
ja és ami felidegelt, nem is értem.. múltkor kiakadtam h felvitték 60ftal a tecsodurumtésztákat.. erre most megyek és újra 199:D nem akció, ennyi a normál ára. de akkor múltkor felemelték h az akciós olaszt vigyék inkább? ja meg itt miért 159 az a tej, ami camponában 129..
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?