Inzulin rezisztencia! Mit tudtok róla, gyógyítható? (tudásbázis)
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Holnap reggel akarok menni terheltetni, és a 3. napi hormonsort is megnézetni. Ezekre gondoltam:
- 3 pontos cukor-inzulin,
- TSH
- FSH,
- LH,
- T3
- T4
- Prolaktin
- Öszradiol.
Kellene még valamit nézetni?
Köszi előre is.:)
Hát köszi Hajna ,pontosan szívkatéterezés lesz végigmegy a szívén egy ilyen katéter valami ilyesmi és közben nézik monitoron ahogy Te írtad,elolvastam nagyjából de nem mertem végigolvasni.Először azt hitte érfestés lesz de sajnos nem,eléggé maga alatt van mondjuk ő könnyen maga alá zuhan..vajon én honnan örököltem?:)
Réka szerintem ige, a tízóraihoz kell a gyogyó.
Tiszteletem ebben a fos időben.
Babus, epéd fájhat uborkától, paprikától, hagymától, ha jól emlékszem, anyum ezekre panaszkodott. Remélem, nem jutsz el addig, hogy begörcsöljön, én anyumat még előtte rábeszéltem a műtétre, hogy görcsölt volna.
Zaki, köszi a káposztasali receptet, ki fogom próbálni. Most csináltam egy vizes verziót, ebben sem kell forrázni, egész jó lett az is. De szimpi ez a citromsavas módszer is. Anyudnak mennek a drukkok, mikor lesz a beavatkozás? Egyik ismerősömnek volt, azt mondta, nem volt vészes és végig nézte a monitoron, mert tök érdekes volt. Még hallgatni is rossz volt.
Zsuga, örülök, hogy ízlett a pogi. Milyen túróból csináltad?
Teba, igen, van akit meghajt met mellett a tej. Engem nem. Igaz, nagyon ritkán iszom tejet. Egyébként ehetsz kefírt hetente mondjuk egyszer uzsira vagy tízóraira. Otthon próbáld ki, aztán meglátod, kell-e tőle szaladni. Én tejfölt rendszeresen eszem. Kicsit kuruttyol a hasam tőle, de a fosásig nem jutok el.
Roszika vacsira lehet max 10 g gyorsat is enni, nem kell csak lassút. És gyomorégésre nem próbáltad a salvus vizet? Az is jobb megoldás lenne, mert reggel a tej. A receptet beteszem a nasikhoz.
Jucus, MM-ben csak kp fizetés van.
Betssy, én nem híztam az eucreas mellett. És a diétánk alapja a 3 óránkénti evés, így a vacsi elhagyása szinte kizárt. Az már akkor nem IR diéta onnantól. Jól írja Roszika, így éhezik a reggeliig a szervezet. Nekünk ez nem jó. A hízásod meg simán lehet ettől. Nem is tartod rendesen a diétát.
Mosolykával mi van? Kíváncsi lennék Zita hormonjai javultak-e?
Szép jó reggelt(napot)!
Hol van Mindenki? Hóakadály mögött-alatt?
utóbbi 2évben folyadékban(l-karnitin 100 000), jobb a felszívódása, meg árban is jobban jön ki.
nekem ez a napközben edzés csak akkor müködött mig nem dolgoztam,ill hétvégén(du2kor zár a terem), mert akkor eleve 9kor keltem, jobb volt napfényben odamenni, úgy edzeni, meg akkor kevesebben is voltak és nem hisztiztek annyira ha kinyitottam az ablakot. aztán hazamentem szüttyögtem, 5felé ebéd, majd később a vacsifehérje.
a te if étrended lényegét a ch hintáztatásban látom, bár nem olvastam végig me kifolyik szemem. nekem chhinta müködött, de ebben az 5+2napos ciklusban és nem nulla kajával, mert ha éhes vagyok, akkor bármit képes vagyok felfalni, annak meg sosem lesz jó vége..
oylat csináltam csak, h heti 1nap beiktattam kefirnapot, akkor megittam 3literrel, éhes nem voltam, iszonyat sokat pisiltem tőle, és másnapra tökre beesett a hasam
amig itthon voltam és még jártam edzeni, akkor énis éhgyomorra nyomtam, illetve mikor hétvégén megyek, akkor is úgy, de én nem hajnalban(kell idő h magamhoz térjek), hanem 11felé. mikor napközben jártam futni, azt is ebben az időben tettem. viszont ez elött 1-2órával kellett kis zabkását ennem(abba is teszek fehérjét), különben hamar elfogyott az erőm.nekem télleg fontos h edzés elött semmise legyen hasamban különben feljön, vagy csak simán érzem, h nehéz.
bcaa-t nem használtam még(bár jólenne), elég kiadás nekem a fehérje+vitaminok, ill edzés elött lenyomok 2g-nyi lkarnitint, jobban birom és a regenerálódás is gyorsabb.
lehetséges. a kisfia 12évesen 70kiló, azért irányitottam öket mmbe, ahol kiderült h cukis, más dokinál nem jutottak semerre..mongyuk ö nemnagyon szeret még mozogni, de 70kilósan el is hiszem...
mivel ez egy folyamat h ir->cukor, tehát az okok egyformák, igy vmi másnak is kell lennie a puszta izomkihasználatlanságon és gyors chkon kivül. nagyszülőkről nem tudok semmit, de ha volna cukor, akkor sztem ennek a vonalnak hamarabb utánanéznek
mivel nekem össz 3kiló ment le, igy nem kellett újraszámolni nagyon:D aztán nyár-gyümiszezon(napi0,5kiló) kezdetével megállt és ahogy feljebbment tshm vissza is jött, majd egy túlpörgetett idöben lement 2kiló, meg egy ételmérgezés miatt még1 stabilan, szal 69.9-70,5közt ingadozom már 6hónapja kb.
kb 3éve élek gyúrós szálkásitó diétán, eleinte 50g ch(ezzel is tudtam hizni, pár dekát, de inkább stabilan tartottam magam), de mióta szedem pmhormont feljebbvittem 80-100gra.ez fehérje 2*tskg, ch 1-1,2*tskg, zsir 30körül, de volt h letoltam még este lenmagolajat. voltak kisebb elgyengülések,de nagyrészt tartottam. jelenleg féléve nem kondizok és nem tartom az étrendet, futogattam helyette, de most már csak alkalmanként h újra melózok, még szoknom kell h semmire sincs időm este, de fizukor veszek újra bérletet, és végre soksok húúúst:)
érzéseim szerint jónak kéne lenni a hormonszintemnek hála a t3nak, de majd ha újra a régi rendszer szerint élek, eldől h fogyok-e vagy sem. ha decemberig semmi változás akkor muszáj leszek felnyomni 160gra(már a gondolattól is hányok), picit átalakitani és elmenni terhelésre, mert más oka eccerüen nem lehet annak h nem tudok visszafogyni 60ra. elég régóta nyomonkövetem a formálódásom és rám érvényes a -1centi=-1kg, meg zsir%os a mérlegem, ha nem is túl hiteles, de viszonyitásnak jó. mongyuk megmértem eccer hitelessel és uannyi mint itthon, jelenleg 34,2.
Betssy, én nem tudok róla h ir-es lennék, csak megvan rá az esély a pm miatt, ne rólam vegyél példát.
8:kávé fél-1deci tejjel
9 r:1adagolókanál(ak) fehérje+1ak zabpehely
10-11 t: szigorú diétában semmi vagy mandula, szotyi, amúgy ilyenkor eszem gyümit
13 e: 250hús(csirkefelsőcomb csontnélkül mérve, ritkán mell, vmi sertés)+félzacsi(60g) basmati+néha vmi savanyúság, vagy ha van vmi kedvenc zöldség akkor keverem rizzsel és nem 2napra hanem 3ra osztom el a zacsinyit
15 u:1aldis cottage cheese
21:30 v:1ak fehérje
ez megy hétköznap, igen minden nap ugyanaz, de igy nem kell csak heti 1szer főzni és nincs para h na mitegyek másnap:) uzsi és vacsi közt azért van ekkora lik, mert hazautazás elött nemszabadott enniinni, nehogy wczni kelljen, 7kor mentem edzeni és oda nekem üres gyomor kell.. most más a munkarend, sztem mindent eltolok kicsivel későbbre.
ez megy h-p és hétvégén reggeli+vacsi ugyanaz mint hétköznap,tizórai+uzsi nincs, de ebédre azt eszem amit épp megkivánok, vmi olaszos (tk)tészta, vagy vmi távolkeleti, esetleg vmi sürü leves.. édességet ritkán eszem, alapban nem szeretem.
Zzsuga, nem rákkeltő a purpur, csak én aszittem ez vmi fantázianév, de nem hanem vmi ősi(lila szinü) búzafajta és h tökjo meg minden..egész hasznos és értelmes dolgokat mondtak ebben a müsorban. mindenkinek nyopmják h a ch lassu felszivodásu stb, de h iresen főleg..
az meg h ir főként izomkihasználatlanság, hát nemtom.. volt pilatesoktató félmaratonokat lefutó kondizó vékony/formás jóltáplálkozó ismerösöm aki ygerekét vitte mm-be megnézette magát is, mert cikluszavara volt és kiderült h bizony nemkicsit ir-es..
A mogyorót sütőpapíros tepsiben pörköljük légkeveréses sütőben 150 fokon 15 percig. Közben 2-3x rázogassuk meg a tepsit!
Közben meg kell olvastani a kókuszzírt/vajat/margarint és a csokit.
Ha kész a mogyoró, a tepsiből borítsuk a mogyorószemeket egy konyharuhára, majd a ruhát ráhajtva dörzsöljük meg jó alaposan, hogy a barna héja lemorzsolódjon. Nem fontos, hogy 100%-ban fehér legyen, ami le akar hullani, úgyis le fog, amikor átpakoljuk a mogyorót a következő edénybe.
Hozzáöntöttem a folyékony édesítőt, rászórtam a tejport, ráöntöttem a felolvasztott vaj+csoki keveréket, és botmixerrel összeturmixoltam, közben 2-3x vajkenőkéssel felkavartam. Sokáig tart, és zörög a botmixer, de bírja, kezdetben alapfokozaton turmixoltam. Megkóstoltam, finom volt, üvegbe tettem és ki az erkélyre hűlni, közben néhányszor megkevertem, hogy ne csapódjon ki a vaj.
További ajánlott fórumok:
- Inzulin rezisztenica diéta...
- Hajhullás, szőrösödés 19 évesen? Kis túlsúly is párosul hozzá! Inzulin rezisztencia, mennyibe kerülnek a vizsgálatok?
- Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység
- Lehet valaki inzulin rezisztens magas koleszterinszinttel?
- Aki ért az inzulin rezisztenciához, megnézné az eredményem?
- IR azaz inzulin rezisztencia diétás, kidolgozott minta étrendje van valakinek?