Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Inverz kókusz kocka recept

Inverz kókusz kocka recept

Az Inverz kókusz kocka hozzávalói:
Hozzávalók a tésztához:
35 dkg liszt,
3 púpozott evőkanál kakaó,
20 dkg cukor, 1 tojás,
3 evőkanál híg méz,
5 dkg margarin,
fél kiskanálnyi szódabikarbóna,
csipetnyi só,
3,5 dl tej;

A mázhoz:
40 dkg fehér csokoládé,
5 evőkanál olaj,
2 dl tejszín;
30 dkg kókuszreszelék.


Az Inverz kókusz kocka elkészítési módja:
A cukrot a mézzel és a margarinnal kikavarjuk, hozzáadjuk a tojást, a sót és a szódabikarbónát, majd az egészet simára kavarjuk. Ezután hozzáadjuk kanalanként előbb a kakaót majd a lisztet és mindig töltünk hozzá egy kis tejet is. Sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük. Amíg hűl a tészta, addig elkészítjük a mázat is: a fehér csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, és az olajjal simára kavarjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt is. A kihűlt tésztát kockára vágjuk, belemártjuk a mázba, majd kókuszreszelékbe forgatjuk és egy tálcára tesszük szikkadni. Nagyon díszes és főleg finom süti lesz belőle.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az inverz kókusz kocka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook