Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Narancsos-grillázsos bonbon recept

Narancsos-grillázsos bonbon recept

A Narancsos-grillázsos bonbon hozzávalói:
8 dkg cukor
2 kk vanília aroma
4 dkg aprított mogyoró vagy mogyoró krokkant
30 dkg fehér csokoládé
fél dl habtejszín
1 narancs reszelt héja


A Narancsos-grillázsos bonbon elkészítési módja:
A cukrot egy kis lábasban megolvasztjuk, megkaramellizáljuk a vanília aromával. Mikor teljesen felolvadt a cukor, hozzáadjuk az aprított mogyorót, és elkeverjük. Sütőpapírra öntjük, majd egy másik papírral befedjük. Nyújtófával kicsit lapítunk rajta, hogy könnyebb legyen, majd összezúzzuk, mikor kihűl. A fehér csokit gőz fölött vagy mikróban megolvasztjuk. A tejszínt felforraljuk, és habverővel a csokoládéhoz keverjük, hozzáadjuk a narancshéjat is, és alaposan elkeverjük. (A tejszín mennyisége függ, hogy milyen fehér csokit használunk, lehet hogy 1-2 kanál tejszínnel több kell. Akkor jó, ha krémes, de nem folyós.) A masszát hideg felületre borítjuk, elkenjük, majd összekaparjuk, 2-3-szor megismételjük. A karamellizált cukros diót apró darabokra zúzzuk, hozzáöntjük a csokis masszához, és összedolgozzuk. Szilikon formába vagy folpackkal bélelt formába öntjük. (Lehet muffin sütő forma, csésze, stb.) Néhány órára hűtőbe rakjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A narancsos-grillázsos bonbon elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook