Inofolic étrendkiegészítő! Tapasztalat? Baba sikerült, akinél gond volt? (beszélgetés)
Lányok, aranyosak vagytok!!!!! :) Rámfér egy kis biztatás, mert most eléggé elcsüggedtem....Számítottam rá, de azért ez az első pofon már fájt....
Dosza, köszi, hogy részletesen leírod, szegény párom már ettől is eléggé tartott, holott nekünk mit kell kiállni! :)Az jó ha otthon! :)
Mit szóltok az értékeimhez? Tesztoszteron? Tényleg nem olyan durva?
A páromnak a spermavizsgálathoz kellett vennie egy kis tégelyt, itthon "megtöltenie", majd 3 órán belül bevinni és leadni a dokinál. Nem vészes. Kicsit irigylem is, h neki nem volt több tennivalója.
Fel a fejjel!!
Szia!
Küldök két linket, ahol leírják a különböző vizsgálat típusokat.
Kérdés, hogy számodra melyik lenne megfelelő, erre szerintem egy orvos tud válaszolni. TB-re nem mindenhol csinálják meg, utána kell járni.
Vedd úgy, hogy kiderült, mi a bibi, odafigyeléssel, egy jó diétával, mozgással teherbeeshetsz a PCOS-el, no para.
ime a leírások:
Én Dr. Vajdához tervezem, hogy megyek ahogy elmúlik a menzeszem.
Lányok, ma nagyon rossz napom van.....
Voltam a dokimnál, meglettek az eredményeim, és volt uh-s tüszőellenőrzés (12 nap).
A dokim szerint nem olyan vészesek az eredményeim, de egyértelműen alátámasztják a PCO gyanút sajnos. Ez rossz hír.
A tüszők pár milisek.....Szóval egy nagy semmi....ebben a hónapban nincs tüszőérésem.
A dokim szerint menjek el petevezeték átjárhatósági vizsgálatra, mert csak utána jöhet a gyógyszeres (Clostilbegyt)stimuláció. Valaki mondja el milyen volt, fájt nagyon, és mikor kell menni, kell beutaló, és muszáj ezt? Leírom az értékeimet is:
LH/FS 1.65
THS 2.050
Prol.EC. 259
FHS 5.0
LH 8.2
Ösztradiol 30.2
Testosteron 2.2
(2. napos értékek)
Ja és a párom meg menjen spermavizsgálatra, ez hogy megy?
A válaszokat nagyon megköszönöm, mert még nagyon kezdő vagyok ebben. Csak, hogy tudjam mire számítsunk.
Ezt írta a link, amit küldtél:
'Vége a rendelőintézetekben tapasztalt hosszú várakozásnak, a hetekig, vagy akár hónapokig is elhúzódó előjegyzéseknek. Nálunk nincs várakozás, szakrendelésünk Önhöz igazodik. Ha igényli, szakorvosunk akár az otthonában is megvizsgálja Önt, vagy idős, esetleg mozgásképtelen hozzátartozóját.'
Igen, fontos az orvos hozzáértése, ez természetes.
Egy ultrahang gepet szerintem nem hurcolasznak rendelorol rendelore, ha igy ertetted a mobil gepet.
Tovabba a gep tipusan es az orvos hozzaertesen nagyon sok mulik. Lehetoleg C tipusu ultrahangos vizsgaval rendelkezo orvoshoz erdemes menni. Bar ilyen vizsgaja aranylag keves orvosnak van.
szia NLbaby,
ez nem egy mobil gép? Mivel jobb?
Az én vizsgálatomnak holnap lőttek, megjött. Remélem, ettől függetlenül még ebben a ciklusban meg tudják csinálni a pv átjárhatóságot (a hüvelyváladék vizsgálat feltétele).
En meg nem voltam, csak tervezem julius elso napjaira. En Skriba Eszter neztem ki magamnak, ha hycosy-ra megyek, aki a BMC-ben is rendel(t). www.ultrahangdiagnosztika.hu
Szerintem itt a legprofibb a gep, amivel ma Mo- on vizsgalni tudnak.
szia!
Köszi! Tényleg jónak tűnt, nagyon megörültem én is. Egyébként az utóbbi két évben 6 felett volt az éhgyomri cukrom (előtte évekig 4,5),most két hete iszom inofolicot, tutti, hogy ez is rendbe rakta kicsit:)
Reméljük PCOS is kizárva, bár évekig volt cisztám huszon és harmin elején, ami mindig eltűnt, igy mivel nem jött a baba féltem tőle, hogy gond lehet. Most mindenesetre a laparos petevezető átjárhatósági inkább ultrahangosra cserélem, két nap kórházi műtét nem biztos, hogy szükséges, legalábbis remélem, hogy egy ultrahangos is elégséges lesz, örülnék, ha úgy lenne, mint nálad :))
Az a baj, hogy mivel lassan 40 vagyok már mindenféle verzió szembejön véleményként, az időnek meg ugye bedől az ember, hogy ne húzza az szükségtelenül. :)
Neked mi a következő lépés? Nem akarsz egy másik dokihoz is elmenni,hogy segítsen mi lehet az oka, hogy a 2.bébi várat magára?
szia,
Rendben, mindenképp megírom mi volt. Most olvastam a dokiról véleményeket is és nagyon jókat írnak róla, arra gondoltam, hogy ha bármi más meglátása, javaslata van, az is jól jöhet.Remélem egyelőre az utlrahangos is megfelelő lesz. Most tervezed hogy mennél? Jól emlékszem, hogy ultrahangoson voltál, de valószínűleg más lehet az ok, ami miatt még várat a baba?
Kriszta
Nem tudom, hogy a tobbi helyen mi a szokas. Teny, hogy az altalad belinkelt oldalon minden precizen le van irva.
En amiatt hajlok az office hysteroskopia fele, mert az pontosabb kepet ad az esetleges elvaltozasokrol. En ki szeretnem azt is zarni, hogy nincs petevezetek tagulat es nem aramlik folyadek a mehbe, ami az embrio megtapadasat gatolna. Bar ha jo az ultrahang keszulek, akkor az is lathato talan ezt azonban meg nem tudtam megkerdezni orvostol.
Majd irjad meg, hogy hogyan zajlott a vizsgalat.
Szia!
Köszönöm!
Egy kifejezetten meddőséggel foglalkozó nőgyógyászhoz, Dr. Vajda Miklóshoz jelentkeztem be holnapra, jók voltak róla a vélemények, illetve az ő protokollja tűnt alaposnak. A kisműtét előtt hüvelyváladék tenyésztést is végez, ami nem tipikus a többi helyen. Remélem, hogy holnap még nem jön meg :)
mégegyszer köszönöm!
Szia,
így néz ki:
Glükóz fluoridos 5,3 mmol/L /ref:3,5 - 6,1
Glükóz terhelés 60' 5,6 /ref:mmol/L 3,1 - 10,5
Glükóz terhelés 120' 5,5 /ref: mmol/L 3,1 - 7,5
Inzulin 2,7 mIU/L /ref:1,9 - 23,0
Inzulin terhelés 60' 31,9 mIU/L
Inzulin terhelés 120' 13,4 mIU/L
HOMA-IR 0,6 /ref:> 4,4
Én reggel éhgyomorra veszem be, a nyelvem alatt tartom kb. 5 percig és lenyelem a maradékot. Este is szedem, akkor csak arra figyelek, hogy fél óra elteljen az étkezéstől. Én kaptam hozzá két kis kanalat és a nagyobbal veszek be egyet, arra van ráírva, hogy 1 cc. Akkor az 1 g?
Más: a barnázásom pedig elmúlt, mensi sehol:( Nem értem, hogy mi a franc van... holnap doki látogatás!
Szia!
Az mit jelent, hogy a terheléses cukrod tökéletes? inzulint is néztek?
Szia NLBaby,
igen, visszajöttem az alapokhoz :) ez lesz belőle valószínűleg! Kriszta
Hahó Lányok,
a terheléses cukrom hál' Istennek tökéletes, úh IR kizárva. Ezek szerint minimalizálódott a PCOS valószínűsége is, ha jól gondolom, lévén nincsenek más tünetek, amik PCOS-re utalnak, kivéve az évekkel ezelőtti ciszták, amik mostanra elmúltak. Tehát a laparoszkópos petevezeték átjárhatósági vizsgálat szükségessége lecsökkent, lehet, hogy elég lehet egy más típusú petevezeték átjárhatósági vizsgálat? Mit gondoltok, jól gondolom? Szerintetek, ha nem átjárható, rendbe lehet tenni más megoldással is, mint lapar?
3,5 év, Te jó ég! :(
Nem is tudom, hogyan lehet ezt bírni. Persze, muszáj, mert hát mit lehet tenni, de akkor is....
Szorítok!!!
Nem kerül! :)
Remélhetőleg elég lesz az is, amit eddig és ezután teszel!!!
További ajánlott fórumok:
- Túl nagy a babám! Volt valakinél hasonló?
- Van, akinél így is összejött a baba?
- A 18. heti ultrahangon szívritmuszavart láttak a babámnál, valakinél történt már ilyen?
- A babámnak egyszerre jön az alsó oldalsó és középső metsző foga. Valakinél volt már hasonló?
- Bérczi Ildikó tévedett valakinél a baba nemét illetően a 12. heti ultrahang vizsgálaton?
- Volt valakinél Babavilág riportfilm forgatás?