Inkább egyedül, csak ne csalódjak? Szerintetek? (beszélgetés)
Jóvanna!
:)
Persze, hogy tudtam, de nem is értem,ezt miért mondtad?
Csak arra hívom fe a figyelmet, hogy ma egy nőnek rengeteg helyen kell helytállnia és nem feltétlenül jó ez így.
Kellett ez a fene nagy egyenjogúság...
Még mindig azt mondom, szerencséd van, vagy jól "megnevelted"
:)
Milyen kifogást?
Mindent megcsinálok (kiv. főzés) de baromi rossz, hogy mondjuk akkor kell takarítanom, vasalnom, amikor szabadidőm van (ergo nem dolgozom) amit a gyerekemmel tölthetnék.
És igenis fáj minden óra, amit vasalással töltök, ahelyett, hogy a fiammal játszanék.
Ez nem kifogás.
Nem azt irtam hogy úri dolga van ma egy nőnek
Az első mondatomat is olvassd el és értelmezzd
Amikor egész nap nem látod a gyerekedet, mert te dolgozol, ő a bölcsiben, akkor szívesebben lennél a gyerekeddel, mint mosnál vagy takarítanál. De mivel nincs bejárónőd és a dolgok sem készülnek el maguktól, így megcsinálod.
Én az időt sajnálom, hogy mindezt a gyerekemtől veszem el.
Igen, aki szerencsés. De nem minden férfi ilyen.
Örülj, hogy főz a férjed. Az enyém pld a konyha közelébe sem megy, inkább rendel, vagy beugrik a mamához enni...
A gyerekért elmegy a bölcsibe délután, de így oldottuk meg, én viszem, ő elhozza.
Leültünk,megbeszéltük:)
Neki kötetlen a munkaideje,nekem meg nem:)
Ő délben otthon van már de legkésőbb 1-kor én meg 7 körül érek haza:)
Szerintem csak a régi világban voltak úgymond cselédek a nők,ma már ez nincs így.Amúgy meg ezek a dolgok megbeszélés tárgyai:)Az is igaz hogy én nemigen tűrném a töketlen pasit (sőt fejbe is verném):P,aki a zokniját sem találja meg,apukám sem ilyen.Ő is simán elmosogat ,megfőz ha szükséges:)
Nem hiszem. Hiszen egy férfi már nem tartja el a nőt, sőt sokszor többet is keres.
Mi az elvárás?
Ennyire ne írj le. :)
A sört meg én is szeretem, az nagy baj? :)
Iggen, ezt ismerem: mindjárt? :P
Ebböl a szempontbol , le a kalappal a nők elött!
Mindig elöttem van anyám
Cseléd volt világ életében, aztán otthon ugyanaz folytatódott és akkor még nem volt gépesitett világ
Engem még vitt a padlásra fel teregetni....
Igen.Mi 17 évesen ismertük meg egymást,5 évig jártunk a házasság előtt,jól megismertük egymást,de hát ez már egy letűnt kor:)Ma már ez nem így működik:)
Később is házasidnak,ha megteszik egyáltalán,és a gyerekek is jóval később születnek.
Nem túlemancipált, ez a valóság.
Reggel felkelsz, elindítod a gyereket (vagy viszed, ha kisebb) lehúzod a 8 órát a munkahelyeden, hazamész, rakd a lakást rendbe, főzz is valamit, este pedig mosolygva várd a férjed, aki annyit nem bír megtenni, hogy a tejes bögréjét elmossa maga után, mert hát ugye elfárad az egész napos munkában.
Nem a szingli férfiról beszélek, akinek muszáj valamit csinálnia, mert megenné a kosz.
Tény és való, hogy egy nőnek sokkal többet kell dolgoznia, mint egy férfinak.
További ajánlott fórumok:
- Voltatok már úgy, hogy elegetek lett a férfiakból és azt mondtátok, hogy inkább maradtok egyedül?
- Szerintetek csak az lehet magányos, aki egyedül él? Kinek mit jelent a magány?
- Csak én nem tudok magammal mit kezdeni itthon, egyedül?
- A szomszéd nő egyedül él 38 évesen állandóan könyvet olvas, inkább menne férjhez, lenne gyereke is.
- Nyári szabadságomat vajon mire vegyem ki? Azért, hogy csak itthon legyek, nincs értelme. Egyedül mit lehet csinálni?
- A gyerekem nem tud (?..-vagy inkább nem akar?...)egyedül játszani.7 éves. Hasonló tapasztalatok?